Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietuviešu auto koplietošanas serviss CityBee Latvijā ienāks ar kravas auto

    Jaunākie raksti

    Marta beigās savu darbību Rīgā uzsāks viens no lielākajiem automašīnu koplietošanas uzņēmumiem Austrumeiropā un Baltijā – CityBee. Piedāvājot kravas automašīnu nomu, CityBee realizēs jaunu un Latvijā vēl nebijušu mobilitātes pakalpojumu veidu – Big Carsharing. Pakalpojumam jau iespējams reģistrēties CityBee mājas lapā: www.citybee.lv.

    CityBee mērķis ir piedāvāt ekonomiskas un alternatīvas transporta iespējas, atvieglot iedzīvotāju pārvietošanos un samazināt vides piesārņojumu pilsētā. Atšķirībā no citiem uzņēmumiem, CityBee izceļas ar iespēju iznomāt kravas automašīnu ar aplikācijas palīdzību bez liekām saistībām. Kravas automašīnas būs pieejamas visu diennakti konkrētos piekļuves punktos, un samaksa par to lietošanu tiek noteikta pēc transportlīdzekļa izmantošanas ilguma. CityBee klientiem ļauj koncentrēties uz būtisko – pārvietošanos – nodrošinot auto apdrošināšanu, to nemainīgu tehnisko stāvokli un degvielu.

    Reklāma

    Kā norāda CityBee vadītāja Latvijā Egija Gailuma: “CityBee veiksmīgi darbojas jau 14 pilsētās, piedāvājot dažādus mobilitātes pakalpojumus. Kravas automašīnu koplietošana ir salīdzinoši jauns segments mūsu pakalpojumu klāstā. Pamatojoties uz pieredzi Polijā, kur saviem draugiem, ģimenes locekļiem un kolēģiem CityBee ieteiktu 87% no servisa lietotājiem, redzam, ka klienti novērtē mūsu pakalpojuma unikalitāti. Darbības uzsākšana Latvijā ir loģisks nākamais solis uzņēmuma attīstībā.”

    CityBee darbības sākumā plānojis izvietot aptuveni 30 Fiat Ducato kravas automašīnas dažādās lokācijās Rīgā. Pirmais CityBee partneris ir K Senukai, taču uzņēmuma nākotnes plānos ietilpst sadarbības partneru loka paplašināšana, lai veicinātu mobilitāti Rīgā un visā Latvijā.

    CityBee aplikāciju viedtālruņiem iespējams lejupielādēt App Store un Google Play lietotnēs, tomēr aplikācijas pakalpojumi Latvijā būs pieejami marta beigās. Savukārt jau tagad reģistrējoties un aizpildot anketu CityBee mājas lapā (www.citybee.lv) līdz 1. aprīlim, interesentiem būs iespēja saņem 10 EUR braucienam un pirmajiem izmēģināt jaunu mobilitātes pakalpojumu Latvijā.

    CityBee ir investīciju uzņēmuma Modus Group projekts. Modus Group specializējas finansējuma piesaistē autobūves nozarei, atjaunojamās enerģijas un nekustamā īpašuma projektiem. Pašlaik CityBee kā starptautisks uzņēmums darbojas jau 14 pilsētās Eiropā. Lietuvā uzņēmums savu darbību uzsāka 2012. gadā, piedāvājot velosipēdu, vieglo un kravas automašīnu nomu un koplietošanu, savukārt no 2018. gada nodrošina kravas automašīnu nomu Polijā. 2019. gada martā arī Latvijā tiks piedāvāti pirmie kravas automašīnu koplietošanas pakalpojumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    07.03.2019 13:36

    Interesanti, vai hipsteri, aks visu dara telefonā, pirms sajūsmā sist plaukstiņas vienmēr sarēķina, kas ir izdevīgāk – sava skapja nogādei no veikala paķert citybee busu, kur uzskaitās kraušanās laika un busa nogādes laikas atpakaļ vai pasūtīt piegādes pakalpojumu pašam veikalam vai citam transportniekam?
    Tā, uz pirkstiem piemetot, man ir aizdomas, ka atslēgt busu, iekraut skapi, aizvest mājās, izkraut, uznest augšā, atvest busu atpakaļ uz veikalu par tarifu +/- 0,30 EUR/min pat Rīgā kopā maksās virs 15EUR, kas ir standarta vidējā piegādes cena.
    P.s.pieņēmums balstīts uz esošo pieredzi ar carguru: ja braucu ar carguru no darba, tad 0,23 EUR/min Rīgā saskrien uz kādiem 8 EUR par braucienu, kas ir apmēram līdzīga cena taxifajam dotajā maršrutā un laikā. Ja carguru man būtu vēl jāved atpakaļ kā rakstā prakstītais kravas buss, tad viennozīmīgi izvēlētos braukt ar taxi.

    Kaspars Lup
    07.03.2019 13:59
    Reply to  as

    Jā, ņemsim vērā to, ka CityBee tarifā nav tāda “gaidīšanas tarifa” kā CARGURU. Attiecīgi, tu visu laiku maksā noteiktu summu – brauc vai nebrauc.

    x
    07.03.2019 14:17
    Reply to  as

    dīvāna atvešana no veikala nav vienīgais pielietojums šādam pakalpojumam, un noteikti nav primārais pielietojums. pat pārvedot dīvānu no mājas uz dārza namiņu ārpakalpojums var izrādīties lētāks. bet gadījumos, kad jāved tas, ko negribi rādīt uz vietu, ko negribi atklāt…..kaut gan gps trekeris tur tāpat iemontēts.

    Kursors.lv
    07.03.2019 14:26
    Reply to  x

    Tu runā par būvgružu izgāšanu mežā? :)

    geksis
    07.03.2019 14:51

    Kāpēc uzreiz būvguži? Varbūt vienkārši līķi.

    x
    07.03.2019 15:08

    kādu, kurš regulāri izgāž mežā būvgružus)

    geksis
    07.03.2019 14:49
    Reply to  as

    nejau vienmēr kravas auto ir nepieciešams, lai nogādātu kravu no veikala, kas piedāvā piegādes iespējas, līdz mājai (vai da jebkur). Šāds pakalpojums varētu būt noderīgs, piemēram, cilvēkiem, kas pārvācas uz citu dzīvesvietu.

    sashaav
    07.03.2019 15:45

    man pa retam vajag motociklu pārvadāt uz servisu un tad atpakaļ. šis būtu perfekts risinājums.

    Reklāma