Web Analytics
More
    Reklāma

    Kopbraukšanas platforma Taxify maina nosaukumu uz Bolt

    Jaunākie raksti

    Taxify, vadošā Eiropas kopbraukšanas platforma, maina savu nosaukumu uz Bolt, kā arī ievieš jaunu logotipu. Izmaiņas pietuvina zīmola identitāti atbilstoši uzņēmuma vīzijai un redzējumam par transporta nozari kopumā, kas šobrīd piedāvā ne tikai taksometra pakalpojumus, bet arī koplietošanas motociklus un elektriskos skūterus. Uzņēmuma jaunais nosaukums Bolt akcentē uzsvaru uz ikdienas dinamisko kustību, atspoguļojot arī kompānijas redzējumu.

    “Taxify uzsāka savu darbību pirms pieciem gadiem, un mūsu uzdevums bija padarīt pilsētas transportu ērtāku un pieejamāku. Mūsu pirmais produkts bija taksometru kopbraukšanas platforma, kas uzņēmumam arī deva sākotnējo nosaukumu. Gūstot panākumus un paplašinot piedāvājumu, mēs esam pārauguši arī uzņēmuma zīmolu un nosaukumu. Ņemot vērā mūsu mērķi un ambīcijas risināt transporta problēmas arvien plašākā mērogā, vēlamies, lai zīmols atspoguļotu uzņēmuma nākotni, nevis pagātni. Mūsu jaunais nosaukums Bolt simbolizē ātru un vieglu kustību: to kādai, mūsuprāt, ir jābūt pilsētas pārvietošanās pieredzei, neatkarīgi no tā, vai pārvietošanās notiek ar auto, sabiedrisko transportu vai skūteri. Kā arī tas uzsver mūsu pārliecību, ka nākotnē sabiedrība izmantos elektriskus transporta līdzekļus”, uzsver uzņēmuma dibinātājs un vadītājs Markuss Villigs.

    Reklāma

    Kopbraukšanas platformu Taxify, kas turpmāk būs pazīstama kā Bolt, pirms pieciem gadiem dibināja Markuss Villigs, un kopš tā laika uzņēmums savu darbību ir paplašinājis, piedāvājot ne tikai braucienus ar taksometriem. Igaunijā radītais tehnoloģiju uzņēmums šobrīd apkalpo jau 25 miljonus klientu vairāk nekā 30 valstīs visā pasaulē un ir kļuvis par tirgus līderi Eiropā un Āfrikā. Tā bija arī pirmā lietotne, kur vienuviet pieejami kopbraukšanas pakalpojumi un braucieni ar skūteri, un uzņēmums šobrīd pašlaik strādā pie tā, lai paplašinātu skūteru pakalpojumus vairākās Eiropas pilsētās.

    Uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka klientiem nav nepieciešams lejupielādēt jaunu aplikāciju, un uzņēmums turpinās nodrošināt visus iepriekšējos pakalpojumus. Taxify aplikācija tiks automātiski nomainīta uz Bolt lietotni. Pilnīga pāreja uz jauno zīmolu notiks mēneša laikā.

    Atzīmējot nosaukuma maiņu, Bolt jau drīzumā būs īpašs piedāvājums katram klientam Latvijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    celtnieks
    07.03.2019 08:16

    Bolt, šaiba, šurup……. :)

    DMG
    07.03.2019 08:36

    Ne pārāk saprotu, kas vispār ir kopbraukšana un kā tā atšķiras no taksometru izsaukšanas?

    Jānis
    07.03.2019 10:10

    “Kopbraukšana” ir veids, kā iegūt tirgus daļu taksometru pakalpojumu tirgū, izvairoties no taksometru nozarei piemēroto nodokļu nomaksas. Kad tirgus daļa iekarota un konkurenti izspiesti – varam no valdības mēģināt izkarot speciālu regulējumu “kopbraukšanas” legalizēšanai.

    x
    07.03.2019 10:30
    Reply to  Jānis

    te arī nosaukuma jēga – liekam boltu uz likuma par pasažieru pārvadājumiem.

    DMG
    07.03.2019 11:28

    Mahinācijas kaut kādas tad. Pēc nosaukuma “kopbraukšana” man vairāk asociējas ar iespēju braukt kopā ar kaimiņu uz darbu, jo mums ir pa ceļam. Bet laikam tā tas nestrādā.

    KKTK
    07.03.2019 15:01
    Reply to  DMG

    Tad kad tu brauc no tusiņa ar divām tikko iepazītām čiepām, tad tā taču sanāk kopā braukšana.

    x
    07.03.2019 15:11
    Reply to  KKTK

    nevajag tik smalki….pat vienam braucot, vienmēr līdzi ir manis labākā un sliktākā versijas – tas jau sanāk trīs personas.

    07.03.2019 20:20

    Nu, uzmanīgi, ka tik Useins neatskrien. :)

    Reklāma