Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo uzsāk pirmās elektrodzinēju smago automašīnu piegādes

    Jaunākie raksti

    Volvo Trucks paziņojis, ka tiek uzsāktas pirmās piegādes smagajām automašīnām, kuras darbojas tikai ar akumulatoriem un elektrodzinējiem. Pirmie pie Volvo Trucks smagajām elektroautomašīnām tiks pasūtītāji Zviedrijā.

    Volvo Trucks izveidojis arī pilnībā elektrisku atkritumu savākšanas automašīnu. Tā spēj ar vienu uzlādi nobraukt aptuveni 200 kilometrus.

    Pie pasūtītājiem pirmā nonāks Volvo FL Electric 16 tonnu smagā automašīna, kuru iespējams aprīkot ar 100 līdz 300 kWh akumulatoriem. Volvo FL Electric spēs nobraukt līdz 300 kilometriem, kad tā būs aprīkota ar ietilpīgāko 300 kWh akumulatoru komplektu.

    Šobrīd piegādātās smagās automašīnas Volvo Trucks vēl arvien dēvē par izmēģinājuma versijām. Volvo Trucks vēlas no klientiem iegūt atsauksmes, lai vēl vairāk uzlabotu smagās elektroautomašīnas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.02.2019 11:21

    Nez cik uzlādes kilometri mīnusā šiem auto “pazudīs” ziemā? Tā jau ideja elektrizēt komunālo transportu apdzīvotajās vietās ir apsveicama. Nez, Zviedrijā tos auto arī lādēs ar nanoelektrību, kā Rīgā?

    x
    22.02.2019 11:46
    Reply to  Krotow

    pilsētā tie mīnusi nebūs tik izteikti, ja vien saprātīgi plāno maršrutus – elektrības ir gana, un problēma galvenokārt ir lādēšanā.
    tiklīdz apziņā tiks pārkāpta robeža, ka elektroauto ir tik tāda pagaidu vai pat modes lieta, kā visiem saslēgsies un lielākās elektrtransporta problēmas 5-10 gadu laikā tiks dūšīgi risinātas.

    Reklāma