Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo Polestar 2 – pirmais elektroauto ar Android Automotive

    Jaunākie raksti

    Volvo Polestar 2 ir sedana tipa krosovers, tas ir veidots tiešai konkurencei ar Tesla Model 3. Volvo Polestar 2 ticis pie 78 kWh akumulatora, ar vienu uzlādi automašīna spēs nobraukt aptuveni 440 kilometrus. Volvo Polestar 2 jauda ir vairāk nekā pietiekama – 408 zirgspēki.

    Šoreiz mūs vairāk interesē Android Automotive, kas ir uzskatāma par uzlabotu Android Auto versiju, turklāt Android Automotive iztiek bez viedtālruņa pievienošanas un tiešas izmantošanas. Android Auto gandrīz pilnībā paļaujas uz viedtālruni. Polestar 2 saņems 11 collu ekrānu, kurā tiks attēlota ne tikai Google Maps informācija.

    Android Automotive paļaujas uz Google Assistant un attiecīgi balss vadību. Volvo pielāgojis saskarnes izskatu, lai tā atbilstu mašīnas dizainam. Android Automotive atpazīst vadītāju, automātiski pielāgojot sēdēšanas pozīciju, spoguļus un citus iestatījumus. Android Automotive spēs pielāgot izklaides centra parādīto informāciju – kalendāru, personalizētu mediju bibliotēku u.tml.

    Polestar 2 cena būs sākot no 39 900 eiro, bet pirmajā automašīnas pārdošanas gadā būs pieejama tikai Launch Edition automašīnas versija, kuras cena būs sākot no 55 000 eiro. Polestar 2 pie pirmajiem pasūtītājiem nonāks 2020. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    28.02.2019 13:05

    gribēju jau piebilst, ka virsbūve ir fastbeks….polestar arī tā domā.

    launch edition/version polestar piemin kā nekonkrētu pirmā laika versiju, nevis kā noteiktu modeli vai komplektāciju (Launch Edition).

    Reinis Rozitis
    28.02.2019 15:54

    Salīdzinot ar Polestar 1 un Volvo modeļiem (pie tam pat jebkuras paaudzes cross country) kaut kā nepatīk dizains (vismaz bildēs).
    Ne šis, ne tas..

    .. un no tāda viedokļa, manuprāt, šis nekādu konkurenci Model 3 nesastāda.

    p.s. naiva cerība ka sakarā ar šo varbūt arī esošajiem modeļiem Volvo pamainīs Sensus, ka AA var darbināt uz pilnu ekrānu, ne tikai vienu segmentu (navigācijai/kartēm būtiski).

    Uldis M.
    28.02.2019 16:26

    Man patīk! Smuks. Kārtīgs OS priekš auto – tā ir pareiza doma.

    LAN
    28.02.2019 17:14

    Cik saprotu, tad šīs automašīnas plānotie ražošanas apjomi ir 2-3 reizes mazāki par esošo Tesla Model 3 ražošanas jaudu, tādēļ to grūti nosaukt par konkurenci – drīzāk Volvo eksperiments elektroauto lauciņā.

    Reklāma