Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft atdzīvina Kinect, atrod tam biznesa pielietojumu

    Jaunākie raksti

    Pieņemu, ka daudziem no jums mājās kādā skapī putekļus krāj Microsoft Kinect kustību sensors. Kādreiz tā bija interesanta ideja un ierīcei bija lieli plāni mainīt to, kā mēs sadarbojamies ar tehnoloģijām. Praksē gan viss nebija tik rožaini un ja neskaitam pielietojumu videospēlēs vai atsevišķos demo projektos, Kinect īpaši jūtamu popularitāti tā arī neiemantoja. Acīmredzot, mums tādu verķi nemaz tik ļoti nevajag.

    Mobile World Congress 2019 izstādes ietvaros Microsoft prezentēja Azure Kinect, kas satur telpas dziļuma sensoru, 12 megapikseļu augstas izšķirtspējas kameru un 7 mikrofonus, kas spēj uztvert skaņas visapkārt ierīcei. Interesantā nianse šoreiz ir tāda, ka Microsoft jauno Kinect versiju veidojis tieši biznesa klientiem.

    Reklāma

    Piemēram, AVA Retail šo verķi izmanto apvienojumā ar Azure AI mākoņservisu, lai nodrošinātu pašapkalpošanās kases sistēmu darbību. Ocuvera, savukārt, šo tehnoloģiju izmanto, lai samazinātu to cilvēku skaitu, kas slimnīcās un aprūpes namos izkrīt no gultas. Ocuvera pat saka, ka pateicoties jaunajam Kinect spējis gada laikā samazināt izkrišanu skaitu no 11 000 līdz 0. Iespaidīgi!

    Microsoft paredz, ka jaunais Kinect vislabāk būs izmantojams ar citiem Azure servisiem, bet to var iegādāties un izmantot arī atsevišķi. Ierīces cena – 399 ASV dolāri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma