Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunajam Nokia 9 PureView ir veselas piecas kameras

    Jaunākie raksti

    Nokia telefonu zīmola īpašnieks HMD Global dienu pirms Mobile World Congress 2019 izstādes sākuma ir izziņojis Nokia 9 PureView viedtālruni. Tas ir interesants ar to, ka ierīces aizmugurē izvietotas nevis trīs vai četras, bet veselas piecas kameras. Tas arī iezīmē pavērsiena momentu HMD Global vēsturē, kad vienkāršu “čainas” viedtālruņu veidošanas vietā tiek iemēģināta roka patiesu inovāciju radīšanā.

    Visas piecas kameras izmanto tādus pašus 12 megapikseļu sensorus un f/1.8 objektīvus, taču tkai divas kameras uzņem krāsainus attēlus. Trīs pārējās uzņem monohromus attēlus. Attēla uzņemšanas brīdī visas piecas kameras vienlaicīgi uzņem attēlus ar dažādiem ekspozīcijas laikiem un pēc tam programmatūra visus piecus attēlus sapludina kopā, lai panāktu īpaši detalizētu rezultējošo attēlu. Atsevišķos attēlos kameras spēj uzņemt secīgus attēlus ar dažādiem ekspozīcijas iestatījumiem un iegūt vēl vairāk informācijas, ko izmantot, lai uzbūvētu detalizētāku attēlu.

    Ideja par ierīci ar daudzām kamerām nav jauna, jo uzņēmums Light savulaik prezentēja L16 – fotoaparātu ar veselām 16 kamerām. Tā kā Nokia 9 PureView izmantotais Snapdragon 845 procesors spēj darboties tikai ar trīs kamerām, HMD Global jaunā telefona radīšanā sadarbojās ar Light uzņēmumu un izmanto viņu radīto Lux Capacitor kameru kontrolieri.

    Kāda tam visam ir jēga? Nokia skaidro, ka šāda piecu kameru pieeja ļauj iegūt ļoti detalizētus un krāsu ziņā bagātīgus attēlus. HMD Global sadarbojas arī ar Adobe, lai uz ierīcēm piegādātu jau preinstalētu fotogrāfiju apstrādes programmatūru Lightroom.

    Visādi citādi jaunais Nokia 9 PureView ir moderns Android 9 (One) viedtālrunis, kas darbojas ar Snapdragon 845 procesoru, tam ir 6 GB operatīvā atmiņa, 128 GB iebūvētā atmiņa un tādi labumi kā sejas atpazīšanas funkcija, kā arī displejā iebūvēts pirkstu nospiedumu sensors. Ierīcei ir 5.99 collu liels OLED displejs ar 2K izšķirtspēju un 3320 mAh akumulators.

    Jaunais telefons būs nopērkams jau martā un vismaz ASV maksās 699 ASV dolārus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Agris
    25.02.2019 08:00

    Nu nez, nez vai Latvijā aizies, jo pirmajā bildē parāda asfaltu kā lietu, kuru pamana, bet te diez vai kāds grib tās bedres bildēs pamanīt :D

    25.02.2019 08:03

    Es tādu mutantu nepirktu :D

    25.02.2019 13:02

    Kameru izvietojums ir neglīts. Pārāk atstatus cita no citas. Taču, iespējams, tieši tas ir jaunas dizaina līnijas sākums un pēc pāris gadiem neglītumu tajā vairs saskatīt neviens nemēģinās.

    x
    25.02.2019 14:21
    Reply to  NR71

    bildējot tu kameras neredzi. tevi satrauc tas, ko domā citi?

    Reklāma