Web Analytics
More
    Reklāma

    “Revolut” sasniedz 4 milj. klientu un uzsāk uzņēmuma restrukturizāciju

    Jaunākie raksti

    Londonā dibinātais jaunuzņēmums “Revolut”, kas dibināts mazāk kā pirms 4 gadiem, paziņo, ka tam jau ir 4 milj. klientu un tas uzsāk restrukturizāciju, ar kuru ir nolūks nākamo 5 gadu laikā sasniegt 100 milj. klientu visā pasaulē. Sparīgi augošais uzņēmums gatavojas mainīt tagadējo stratēģiju un 19 Eiropas valstīs ieviest 5 – 10 cilvēku birojus, kuriem tiktu piešķirta autonomija darboties saskaņā ar vietējā tirgus vajadzībām. Realizējot jauno augšanas stratēģiju, nākamo 6 mēnešu laikā kompānija plāno izveidot 200 jaunas darba vietas.

    “Uzskatām, ka ir pienācis laiks lūzumpunktam – ir dabīgi, ka, visu laiku darot to pašu, jaunus rezultātus nesasniegsi, tādēļ arī nolēmām pārskatīt savu stratēģiju, lai panāktu vēl ātrāku augšanu. Tagadējie rezultāti priecē un pārspēj jebkādas prognozes, kas tika izvirzītas dibinot uzņēmumus, taču redzam, ka tā ir tikai ledus kalna virsotne. Šīs restrukturizācijas tagadējais nosaukums – “Eiropas attīstības mehānisms” (European Growth Machine – angļu v.), tās mērķis –vēl sparīgāk attīstīties jau esošajās tirgus vietās un šis mehānisms darbosies neatkarīgi no mūsu plāniem startēt jaunās tirgus vietās”, – atklāj N. Storonskis.

    Reklāma

    “Eiropas attīstības mehānismā” ir paredzēts paplašināt arī Baltijas reģiona komandu, kas arī turpmāk darbosies no Viļņas. Tajā par augšanu visās trijās Baltijas valstīs būs atbildīgs reģiona attīstības vadītājs, reģiona mārketinga vadītājs, publisko sakaru pārstāvis, biznesa attīstības projektu vadītājs un Lietuvas, Latvijas, Igaunijas sabiedrību vadītāji.

    “Revolut” paziņo, ka pašlaik kontus katru dienu atver vairāk kā 10,000 jaunu klientu, lai arī pirms pusgada šis skaitlis vēl sasniedza vidēji 7000 dienas laikā; uzņēmuma izaugsme no 3 līdz 4 milj. klientu notika vien 3 mēnešu laikā. Sīklietotnes aktīvo lietotāju skaits nedēļas laikā no 2018. gada jūlija līdz šim brīdim, ir izaudzis no 500,000 līdz 1,2 milj., savukārt aktīvo lietotāju skaits mēneša laikā, šajā pašā laika posmā, ir pieaudzis no 900,000 līdz 1,9 milj. “Revolut” mēneša operāciju vērtība, kopš 2018. gada jūlija ir izaugusi no 2,4 mljrd. ASV dolāru līdz 4,6 mljrd. ASV dolāru šodien. Latvija “Revolut” jau ir 37 000 klientu.

    “Redzams, ka tagad ir īstais laiks provokatīvi padarīt spēcīgāku augšanu visās tirgus vietās, kurās līdz šim augām organiski. Cilvēku neuzticība tradicionālajām bankām palielinās, taču pašu banku tehnoloģijas nepanāk cilvēku vajadzības. Savukārt cilvēku tehnoloģiskā attīstība aug un viņi aktīvi meklē ērtākas, lētākas un progresīvākas alternatīvas. Mūsu mērķis – izveidot pasaules līmeņa digitālo banku un sniegt radikāli labākus finanšu pakalpojumus”, – stāsta “Revolut” vadītājs N. Storonskis.

    Tuvojoties 29. martam, kad Lielbritānija plāno atdalīties no ES, “Revolut” dibinātājs un vadītājs Niks Storonskis ir paudis raizes par valdības lēnām darbībām, garantējot atvieglotu vīzu izdošanas sistēmu augstas kvalifikācijas darbiniekiem. Uzņēmumam tas ir būtiski, lai pieņemtu darbā tādus speciālistus, kā augsta līmeņa un bagātīgas pieredzes programmētājus, inženierus vai datu analītiķus.

    “Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju sektors pamatīgi balstās uz visas pasaules speciālistu talanta un darba. Ja Londona arī turpmāk vēlas saglabāt būtiskāko tehnoloģiju un finanšu tehnoloģiju centra pozīciju Eiropā, valdībai jāgarantē, lai augstas kvalifikācijas darbinieki nepiedzīvotu grūtības, saņemot nepieciešamās darba vīzas. Lielbritānijai būtu pilnībā neloģiski atteikties no talantīgiem speciālistiem ar augstiem ienākumiem, kuri maksā liela apmēra nodokļus”, – apgalvo N. Storonskis.

    “Eiropa nesnauž, ne viena vien valsts pēc Brexit cer no Lielbritānijas pārņemt finanšu tehnoloģiju centra vārdu. Ja talantīgie darbinieki piedzīvos grūtības šeit saņemot darba vīzas, dabīgi, ka viņi sāks raudzīties citu valstu virzienā. Lai arī Lielbritānijas valdība ir daudz runājusi par savu atbalstu finanšu tehnoloģiju sektoram, pagaidām neredzam nekādus reālus soļus, kas garantētu atvieglotu vīzu sistēmu biznesam”, – pauž N. Storinskis

    Attīstības darbiem ārvalstu tirgū “Revolut” veido atsevišķu komandu, kas būs atbildīga par nepieciešamo banku, investīciju un kredīta licenču saņemšanu jaunās tirgus vietās. Pašlaik tiek meklēts Kapitāla, likvidēšanas un finanšu modeļa vadītājs, Bankas licenču projektu vadītājs, Investīciju licenču projektu vadītājs, Kredīta licenču projektu vadītājs un Pasaules licencēšanas komandas vadītājs, kuri sadarbosies ar katrā valstī atsevišķi nolīgtajiem juristiem vai banku vadītājiem. Speciāli licencēšanas procesam izveidotās komandas mērķis būs garantēt raitu attīstību visās jaunās tirgus vietās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guntis
    22.02.2019 09:28

    ledus klana virsotne

    Reklāma