Web Analytics
More
    Reklāma

    DELFI ziņas turpmāk priekšā lasīs virtuālais diktors – robots Ziņu Laura

    Jaunākie raksti

    Lūk arī atbilde visiem tik ļoti aizņemtajiem, bet informāciju kārajiem podraižu pieprasītājiem – DELFI kopā ar Tilde kopā uztaisījuši digitālu ziņu priekšā nolasītāju. Manuprāt, Kursoram arī vajadzētu savu mākslīgā intelekta priekšlasījumu veicēju. Kā sauksim? Jaunumu Jēzups? Tehnoloģiju Teodors?

    Ziņu portāls DELFI kopā ar Tilde uzsācis sadarbību mākslīgā intelekta tehnoloģijās balstīta virtuāla diktora izveidē. Ziņu Laura ir mākslīgā intelekta tehnoloģijas pirmais prototips, kas jau nodrošinās iespēju noklausīties un noskatīties virtuāla diktora lasītas ziņas.

    Reklāma

    Ziņu Lauras lasījuma pamatā ņemta leģendārās Latvijas Radio diktores Sandras Glāzupas balss, jo tieši viņas runas ieraksti Tildei palīdzēja izveidot labāku latviešu valodas balss sintezatoru. DELFI tuvākajā nākotnē papildinās satura patērēšanas iespēju klāstu ar Ziņu Lauras ierunātām ziņām.

    “Jau tagad Latvijas iedzīvotāji daudz laika pavada DELFI. Mēs vēlamies lasītājiem nodrošināt iespēju mūsu produktu patērēt ērti, droši un atbildīgi, piemēram, atrodoties pie automašīnas stūres, sportojot, baudot atpūtu vai dodoties ikdienas gaitās. Audioziņas ir nākotne, un mēs vēlamies veidot reālu rīku, kas mainīs satura lietošanas paradumus,” atzīst DELFI valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs.

    “Sadarbībā ar DELFI tapušais virtuālais diktors ir pirmais šāda veida risinājums Eiropā. Man ir milzīgs prieks, ka Tildes pētniekiem izdevies padarīt mākslīgo intelektu latvisku, lai tas tuvotos cilvēka spējai runāt un saprast latviešu valodu. Ja līdz šim latviešu valoda tehnoloģiju vidē bija iedzinēja lomā, tad tagad mēs veidojam risinājumu, kāda vēl nav nevienai citai Eiropas valodai,” norāda Tilde valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs.

    Avotstwitter
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sanita
    22.02.2019 09:51

    Atrada brāķētajiem seksa robotiem pielietojumu. Malači.

    Krotow
    22.02.2019 11:05

    O, atkal jauna O…Ananova :D

    geksis
    22.02.2019 15:26

    Nabaga Laura. Nāksies mocīties, lasot pašus “pareizākos” (gramatikas ziņā) rakstus.

    janis
    24.02.2019 02:07

    #bringbacktildesvisvaris

    26.02.2019 07:11

    Interesanti, no kurienes ziņas, ka DELFI ir populārākais LV ziņu avots? Atkal kārtējais uzpūstais viņu burbulis. Piemēram, pats personīgi dodu priekšroku tādiem avotiem kā db.lv, irir.lv kā arī lsm.lv. Pārējos uzskatu lielā mērā par vienkārši dzelteno presi.

    Kursors.lv
    26.02.2019 08:19
    Reply to  kr://2ps

    Tāda nu ir statistika. Delfi janvārī bija apmeklētājā tīmekļa vietne Latvijā: https://www.gemius.lv/interneta-mediji-zinas/gemius-publice-interneta-lapu-top-20-janvari-2019.html

    Reklāma