Web Analytics
More
    Reklāma

    Citroen parāda niecīga elektroauto konceptu

    Jaunākie raksti

    Citroen gatavojas ērai, kad neviens nevēlēsies privāti pirkt un uzturēt autotransportu. Citroen parādījis neliela izmēra Ami One Concept elektrisko automašīnu, kas nodēvēta par “urban mobility object”. Var spriest, ka Citroen plāno konkurēt ar e-velosipēdiem un e-skrejriteņiem, lai piepildītu pilsētu ar ērtu, mazu un maksimāli lētu transportu.

    Citroen Ami One Concept elektroautomašīnā varēs iesēsties divi cilvēki, mašīna spēs pārvietoties ar līdz 45 km/h un nobraukt aptuveni 100 km ar vienu uzlādi. Citroen  elektroautomašīnas durvju rokturus un aizdedzes atslēgu aizstās QR kods un atbilstoša lietotne tavā viedtālrunī.

    Citroen jau izsapņojis, ka elektroautomašīna būs pieejama uz laiku no 5 minūtēm līdz pat abonēšanas iespējām vairāku gadu garumā. Ja izvēlēsies abonēt elektroautomašīnu ilgākam laikam, Citroen sadarbības partneri nodrošinās mašīnas apkopes, uzlādi un pat stāvvietu apmaksu.

    Visticamāk, Citroen elektroautomašīnas izmantošana būs jūtami dārgāka par e-skrejriteņa īri, jo tomēr pārvietošanās būs siltumā un sausumā.

    https://www.youtube.com/watch?v=b6iTZXOfJr0

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis Liepins
    20.02.2019 13:53

    Šis nez vai būs ieviešams ekstrēmu laika apstākļu tirgos. Sliktos laika apstākļos vajadzēs visiem reizē un izīrētāji diezin vai nodrošinās šo ekstrēmu segumu. Sekas – privātā auto reinkarnācija.

    Krotow
    20.02.2019 15:33

    Privātos auto iznīdēt var vienīgi Ziemeļkorejai līdzīgās diktatūrās, novedot vienkāršos iedzīvotājus totālā nabadzībā, vai sadzenot visus monstrozās pilsētās. Kamēr eksistē personiskās brīvības, tas nav reāli.

    x
    20.02.2019 18:07
    Reply to  Krotow

    nav jau runa par iznīdēšanu, bet labprātīgu atteikšanos. jau tagad daudzi cilvēki auto īrē, kad to ievajagās.
    ja auto nav vajadzīgs ikdienā, tad tas ir lieks slogs ar rūpēm un izdevumiem, neatkarīgi vai to lieto vai stāv pie mājas.

    a
    20.02.2019 19:10
    Reply to  Krotow

    ir pat loti reali iznidet, vnk palielinat nodoklus privatam auto

    Skābene
    20.02.2019 20:27
    Reply to  a

    Iznīdēt jau var, lauku apvidos jau viss ir iznīdēts, pat sabiedriskais vairs nekursē! Ja vēl opim atņems žiguli tad arī opis būs iznīdēt, jo līdz dakterim uz rajona centru ar vairs netiks. :)
    Es, piemēram, labāk izsaucu taxi kā braucu ar koplietošanas mazauto, kura salons līdzināsies koplietošanas kāpņu telpai mikrorajona mājā! Diez vai kāds rūpēsies par tīrību pēc sevis

    Reklāma