Web Analytics
More
    Reklāma

    6. aprīlī varētu pārstāt darboties vecākas automašīnās iebūvētas GPS ierīces

    Jaunākie raksti

    Visticamāk, tevi tas neskars, bet mūs piemeklējusi kārtējā muļķība, kas varētu līdzināties 2000. gada datoru kalendāra problēmām jeb Y2K. Tiek ziņots, ka vecākas amerikāņu GPS (Global Positioning System) ierīces varētu pārtraukt darboties pēc 6. aprīļa.

    Neieslīgstot niansēs – problēma ir GPS signāla aprēķinos, kur ik aptuveni 20 gadus uz nulli atstatās nedēļu uzskaite. Attiecīgi GPS ierīce vairs nespēj pareizi aprēķināt atrašanās vietu. Šī problēma ir novērsta jaunākās GPS ierīcēs, kas iznākušas pēc 2010. gada.

    Reklāma

    Visticamāk, GPS aprēķinu problēmas varētu būt vecākām navigācijas ierīcēm, kas iebūvētas automašīnās. Tāpat darbu pārtraukt varētu tavs vecais TomTom vai Garmin, ja vien tas nebūs saņēmis programmatūras labojumu. Viedtālruņi un sporta pulksteņi diez vai spēj nodzīvot no 2010. gada, tātad te problēmām nebūtu jārodas.

    Kā pārbaudīt, vai mašīnā iebūvētā GPS ierīce turpinās darboties? Droši vien vari atrast GPS aparātprogrammatūras versiju, meklēt tīmeklī tā saukto change-log jeb programmatūras versijas labojumu sarakstu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    15.02.2019 10:54

    Tiem, kam ir Denso galvas jau ir saskārušie ar satelīta radītajām problēmām, ja ir atvienojuši akumulatoru! Pēc akumulatora atvienošanas vairs nav iespējams iestatīt pulksteni, jo šo info sistēma automātiski saņēma no satelīta! Ar šo jau ir saskārušies daži laimīgie SAAB un LAnd Rover automašīnu īpāsnieki. Lieki piebilst, ka sistēmām nav aktuālas Austrumeiropas kartes, tāpēc navigāciju tāpat neviens neizmanto, bet pulksteņa iestatīšanas problēma jau ir paspējusi diezgan daudzus izbesīt!

    Tasesmues
    15.02.2019 12:25

    Man ir saab, bet man ir delphi sistēma. Redzēs, kas notiks 7. aprīlī.

    Reklāma