Web Analytics
More
    Reklāma

    Baltijas eSporta līga atver reģistrāciju trešās sezonas kvalifikācijai

    Jaunākie raksti

    No 4. februāra Baltijas eSporta līgas mājaslapā ir atvērta reģistrācija trešās sezonas kvalifikācijai trīs dažādām spēļu disciplīnām.Jau popularitāti iemantojušām Counter-Strike:Global Offensive (CS:GO) un Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) šosezon pievienojas uzlecošā eSporta disciplīna – Rocket League (RL). Arī šogad dalībnieki pretendēs uz 15 tūkstošus eiro lielo balvu fondu. Starts BESL trešās sezonas spēlēm tiks dots 6. aprīlī, un visām spēlēm varēs sekot līdzi tiešraidē mājaslapā www.besl.pro, kā arī BESL Pro YouTube kanālā un BESL Pro Twitch kanālā.

    Trešajā sezonā sevi parādīt varēs arī individuālie spēlētāji

    Ņemot vērā, ka eSports kļūst arvien iecienītāks ne tikai pasaules mērogā, bet arī Baltijā un Latvijā, BESL Pro ir ieviesta “Draft” funkcija. Tajā savu profilu var izveidot individuālie spēlētāji un komandas, kurām nepieciešami papildu spēlētāji. Līdz ar Drafta izveidi, tagad jebkurš interesents var atrast citus sava līmeņa spēlētajus un, iespējams, uzsākt savu ceļu eSporta karjerā.

    Reklāma

    Tāpat līga turpmāk organizēs arī citus vietējospasākumus, kuros dalību varēs pieteikt visas komandas un spēlētaji. Sekojiet jaunumiem līgas mājas lapā (www.besl.pro), lai uzzinātu vairāk. Sīkāku informāciju par vietējiemturnīriem līgas administrācija sola publicēt vēl februārī.

    Baltijas eSporta līgas trešās sezonas fināls atkal Rīgā, urbānās kultūras un eSporta festivālā “HyperTown RIX” BESL finālturnīrs nu jau tradicionāli notiks urbānās kultūras un eSporta festivālā “HyperTown”, kur BESL Pro divpadsmit labākās komandas tiksies klātienē uz lielās “HyperTown RIX” skatuves, lai tūkstošiem skatītāju priekšā cīnītos par iespēju turēt rokās uzvarētāja trofeju un savā īpašumā iegūtu daļu no 15 tūkstošus eiro vērtā balvu fonda. Pēc iespaidīgās debijas Rīgā un Tallinā, festivāls no 1. līdz 2. jūnijam norisināsies Ķīpsalas izstāžu hallē. “HyperTown RIX” pulcēs dažādus tehnoloģiju zīmolus, kuri apjomos iespaidīgā “Tehnoloģiju Expo” izrādīs inovācijas un sasniegumus, apmeklētājiem ļaujot pašiem izmēģināt jaunākās paaudzes simulatorus, virtuālās tehnoloģijas, dronus, robotus, kā arī citas mūsdienu izklaides visai ģimenei. Pirmo reizi festivāla spēļu entuziasti tiks aicināti piedalīties līdz šim Baltijā lielākajā BYOC (Bring Your Own Computer jeb “Paņem līdzi savu datoru”) pasākumā. Tāpat festivālā norisināsies krāšņs un vērienīgs Cosplay jeb fantāzijas tēlu šovs.

    2018. gada 4. janvārī pašmāju tehnoloģiju un izklaideslīderis Lattelecom, kopā ar Latvijas vadošo eSporta organizāciju GOEXANIMO, plašākai publikai prezentēja ko līdz šim neredzētu – BESL Pro jeb Baltijas eSporta Līgu! Līgā piedalās dalībnieki no visām trim Baltijas valstīm, sniedzot tiem platformu, kur ne vien augt, attīstīties un pierādīt sevi jaunā konkurences līmenī, bet arī iespējams pavērt sev ceļu uz vēl augstākām virsotnēm pasaules mērogā. Līdz ar trešās sezonas izziņošanu, sāksies arī kvalifikācijas turnīri visās trijās disciplīnās, kuros iepriekšējā sezonā piedalījās vairāk nekā 400 eSportisti no visām Baltijas valstīm. Šīnī sezonā sacensības notiks pasaulē populārajās disciplīnās – Counter-Strike:Global Offensive, Playerunknown’s Battlegrounds jeb PUBG, kā arī Rocket League, kas ir sezonas jaunums. Līgas trešās sezonas kopējais balvu fonds ir 15 000 EUR, kuru nodrošina viens no līgas partneriem Swedbank, un deviņu nedēļu garumā tiks noskaidrotas 8 labākas komandas, kas turpinās cīņu par labākās Baltijas komandas titulu līgas finālos festivālā HyperTown RIX 1-2. jūnijā Ķīpsalas hallē. Līga tiek īstenota sadarbībā ar Helio, Latvijas Loto, Samsung, Swedbank, Red Bull, Acer, Game Insight, PSX.LV un GOEXANIMO.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    15.02.2019 15:44

    par APEX Legends nekas nav dzirdēts iekš BESL?

    Anonymous
    17.02.2019 09:57
    Reply to  test

    Apex legends iznāca februāra sākumā. Visi organizatoriskie darbi BESL ietvaros tika sākti gan jau krietni agrāk.

    Renars
    01.11.2019 14:31
    Reply to  test

    Interesē veidot komandu? Vajadzīgi komandas spēlētāji nopietnai spēlēšanai. Gan jau ar laiku arī APEX būs spēļu sarakstā.

    Reklāma