Web Analytics
More
    Reklāma

    Bluetooth 5.1 spēs noteikt signāla virzienu, noderēs navigācijai telpās

    Jaunākie raksti

    Pie mums knapi sāk parādīties Bluetooth 5.0, bet jau daži sapņo par Bluetooth 5.1. Šobrīd visas Bluetooth 5.1 vēlmes tiešām ir tikai burti uz papīra, pie izstrādes darbiem neviens vēl nav ķēries.

    Šobrīd Bluetooth ierīces ir spējīgas ļoti aptuveni noteikt attālumu līdz otrai ierīcei, ņemot vērā signāla stiprumu, bet līdz ar Bluetooth 5.1 atnākšanu varam sagaidīt spēju noteikt Bluetooth signāla virzienu. Bluetooth 5.1 virziena noteikšanai izmantos vairākas antenas, turklāt palielināts antenu skaits būs nepieciešams tikai vienai no savienotajām Bluetooth 5.1 ierīcēm.

    Reklāma

    Virziena noteikšana ar Bluetooth 5.1 būs noderīga ne tikai navigācijai telpās, piemēram, iepirkšanās centros. Teorētiski Bluetooth 5.1 pat spēs parādīt nozaudēto atslēgu atrašanās vietu, ja pie tām būs Bluetooth breloks.

    Bluetooth 5.1 uzlabos dažādu sensoru sadarbību ar viedtālruņiem. Piemēram, nenāksies ar viedtālruni savienot katru mājas vai ārpusmājas viedo sensoru, atliks pievienot tikai vienu no grupas ierīcēm, lai pārējās spētu saprasties ar viedtālruni.

    Garais Bluetooth 5.1 vēlmju saraksts, visticamāk, pamatīgi bremzēs jaunās tehnoloģijas nonākšanu pie lietotājiem. Izstrādātāji tagad var ķerties pie darba, bet mums atliek tikai gaidīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma