Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Car projekts varētu būt sprukās, uzņēmums atlaiž 200 darbiniekus

    Jaunākie raksti

    CNBC ziņo, ka Apple Car projekts, kas uzņēmumā tiek dēvēts par Project Titan, varētu tikt pārtraukts – atlaisti aptuveni 200 Apple darbinieki, kas saistīti ar Apple Car. Tāpat Apple jau ir oficiāli apliecinājis, ka uzņēmuma iekšienē norit pārfokusēšanas uz citiem projektiem.

    Apple sniegtajā informācijā tiek pausts, ka uzņēmums vēl arvien strādās pie autonomu automašīnu tehnoloģijām, bet šobrīd darbs norit tikai pie pāris svarīgiem aspektiem. Sīkāk Apple par procesiem uzņēmuma iekšienē nestāsta.

    Apple Car projekts nekad nav bijis oficiāls, vēl 2017. gadā New York Times norādīja, ka Apple Car projekts faktiski varētu būt Apple Campus 2 iekšienē un, iespējams, tuvā  kursējošs elektrisks autobuss. Jānorāda, ka vēl 2018. gada augustā Apple no Tesla pārpirka viceprezidentu, kurš bija atbildīgs par inženieru komandu. Un Tims Kuks arī norādījis, ka autonomu automašīnu tehnoloģijas ir ļoti svarīgas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nelabojams
    25.01.2019 08:50

    Aplauzās?
    Nuja, var jau pārpirkt grupu speciālistu, pat ļoti labu speciālistu, bet stratēģiju, ideoloģiju un projekta gaisotni pārpirkt nevar.

    25.01.2019 10:21

    Inženieri sanāca kopā, izdomāja, ko vēlas un cik tas varētu maksāt. Iedeva šo informāciju mārketinga un tirgus izpētes nodaļām, kur tad arī droši vien saprata, ka projektam nav nākotnes.

    Skābene
    25.01.2019 10:27

    Diez vai Boeing vai Airbus paši ražo lidmašīnu auto pilota sistēmas un avioniku! Ir citi, kas to dara priekš viņiem! Izskatās, ka Apple ir izdomājis, ka negrib būt Boeing vai Airbus, bet grib taisīt tikai auto pilota sistēmas priekš , teiksim, Ladas!:D

    LAN
    25.01.2019 10:47

    Nedaudz jocīgi – automašīnas lauciņs varētu būt tas kurā Apple varētu spīdēt un piedāvāt lielisku integrāciju ekosistēmā un piedāvāt “cutting edge” iespējas. Nesaprotu uz ko šī kompānija domā pelnīt nākotnē. Varētu celt produktu cenas un piedāvāt normālu servisu klientiem (nevis mēģināt iesmērēt deformētas planšetes), tas, manuprāt, perspektīvākais attīstības virziens.

    KKTK
    25.01.2019 17:36

    Jocīgi, mašīnu, kas ar nelielu piepūli vidū deformējās, taču nav nemaz tik grūti uzražot.

    NPC
    26.01.2019 14:22

    Apple bad. Orange man bad. Android good.
    “Izgāzās” projekts, kurš vēl nebija īsti sācies, top ziņa, jo Apple bad.

    Kursors.lv
    27.01.2019 09:08

    Chill, Apple saka, ka viss kārtībā: ““We have an incredibly talented team working on autonomous systems and associated technologies at Apple. As the team focuses their work on several key areas for 2019, some groups are being moved to projects in other parts of the company, where they will support machine learning and other initiatives, across all of Apple,” the spokesperson said. “We continue to believe there is a huge opportunity with autonomous systems, that Apple has unique capabilities to contribute, and that this is the most ambitious machine learning project ever.”

    Reklāma