Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia un OnePlus pārāk agresīvi aptur lietotņu darbību

    Jaunākie raksti

    Android lietotņu izstrādes komanda Urbandroid izpētījusi viedtālruņu ražotāju mazāk manāmās ēnas puses – cik kurš ražotājs izvēlas apturēt uzstādīto lietotņu darbību. No vienas puses, protams, lietotņu apturēšana pamatīgi ietaupa enerģiju, bet jāsaprot, ka viedtālrunim pārāk agresīva lietotņu apturēšana var nozīmēt kāda būtiska uzdevuma neizpildi.

    Dažām lietotnēm ir nepieciešams darboties fonā – modinātājam, kalendāram, īsziņu lietotnei un neskaitāmām citām. Neviens nesatrauksies, ja viedtālrunis izslēgs kādu retāk izmantotu lietotni vai spēli, bet Android pasaulē viss nav tik rožaini.

    Reklāma

    Don’t Kill My App! vietnē vari uzzināt, cik nejauks ir tavs viedtālrunis. Par katru modeli atsevišķi neuzzināsi, bet kopējo iespaidu gūsi. Mājaslapā arī atradīsi ieteikumus mājas lietotājiem un lietotņu izstrādātājiem.

    Lielākie negantnieki ir Nokia un OnePlus, tie visagresīvāk nogalina fona procesus. Nokia viedtālruņi nogalina visus procesus 20 minūtes pēc viedtālruņa ekrāna izslēgšanas. Tas attiecas arī uz dažādām fitnesa un saziņas lietotnēm. OnePlus ir pārspējis pat Huawei un Xiaomi, kuri jau vēsturiski bijuši nešpetni lietotņu nogalinātāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments

    Nepiekritīšu to nedara Nokia un OnePlus bet gan Google ar Android 9 (un arī Pixel telefona lietotāji sūdzas) – ir jau vairākas atsauces pēdējā laikā dzirdētas un tā arī ir:
    Settings > Battery > Adaptive Battery > On/Off
    Pēc noklusējuma Android 9 to brutāli tur ieslēgtu – un ja tu arī to izslēdz tad pēc nākošā mēneša pača (pat Pixel gadījumos) šī funkcija tiek ieslēgta atpakaļ .. jo tīrāks androids un biežāk saņem pačus jo biežāk nāksies slēgt ārā – bet Google’i cik var nojaust ir pilnīgi vienalga ka lietotājiem nepatīk …

    Kursors.lv
    16.01.2019 09:29

    Gūglesprāt lietotājiem nepatīk, ka telefoni ātri izlādējas :)

    Klāvs
    17.01.2019 14:07

    Tieši tā, cenšos atslēgt visu lieko. Vēlētos pat vairāk iespējas, piemēram, ļaut lietotnei darboties fonā tikai konkrētas stundas dienā. Patīk ka Sonyā ir Xperia Actions, kas ļauj telefonu uz nakti padarīt pa kartupeli un katru dienu 7-9% baterijas ietaupīt.

    x
    16.01.2019 09:44

    kaut kā ne līdz galam izstāstīts….kāpēc nogalināt neaktīvu procesu? vai ļoti mazaktīvu? pēc tam to startējot, patērēs vairāk enerģijas kā pirms tam ietaupīja. darbība fonā ir sistēmas privilēģija, ko iespējams piešķirt lietojumam un apstiprināt to instalējot. modinātājam tā ir nepieciešama, soctīkla appai – tikai ja lietotājs to apstiprina, bet spēlei – nav. tiklīdz cilvēks no spēles pārslēdzas uz ko citu, spēlei nav jāsaņem neviens cpu cikls un neko tērēt tā nevar – tad kāpēc to vajadzētu apturēt.

    cerams, ka mikrosofts atkal saņemsies trubām – citādi android kā zirgs cīnās ar mušām, tfu, ar procesiem)

    Uldis Krastiņš
    16.01.2019 09:48
    Reply to  x

    Ja ticēt šim avotam, tad stock Android procesus nenogalina, tātad tomēr ražotāju iniciatīva.

    Artis Abols
    16.01.2019 15:23

    Avots vēsta ka katrs ražotājs kaut ko muhļī pats.

    datacore
    16.01.2019 10:34

    Mani 2 centi: uz OnePlus X (Android 6) reizēm izmantoju Wi-Fi hotspot funkciju, lai pieslēgtu internetam Xbox un PC. Esmu ievērojis, ka savienojums online sesiju laikā mēdz zust, ja telefons atrodas sleep režīmā. Kā risinājums kalpo 30 minūšu (maksimums) neaizmigšanas laiks. Tikai jāatceras ik pa laikam pieskarties ekrānam.

    datacore
    16.01.2019 10:43
    Reply to  datacore

    Iespējams, tie ir kādi ierobežojumi no LMT tīkla administrācijas puses. Izmantots tiek mobilā interneta tarifs bez patērētā datu limita. Zona principā ideāla, ātrums atbilstošs 4G standartiem. Izņemot atsevišķus scenārijus ar hotspot, ar interneta ātrumu un savienojuma stabilitāti problēmu nemēdz būt.

    KKTK
    16.01.2019 12:14

    Varbūt pašam nevajag raustīties starp 4 socialajām applikācijām vienlaikus? “Pastrādā” līdz galam vienā, pabeidz “svarīgo ģēlu” otrā un miers – noliec trubu, paskaties apkārt un pasmaidi.
    Pavērojot, kā daži aiz gara laika spaida tās apaļās programmu ikoniņas uz desktopa bezmaz sāk likties, ka eksistē kāda jauna nervu slimība.

    x
    16.01.2019 12:36
    Reply to  KKTK

    tā jau var aizdomāties līdz tam, ka pārlūkā pietiek ar vienu tabu)

    Kontrolalts
    17.01.2019 14:24

    Nokia tad dara labu darbu, kā lietotājs to saku. Android nav (!) Windows, zilie logi vai sagatavošanās uzkāršanai darba procesā nenotiek.

    Reklāma