Web Analytics
More
    Reklāma

    Jabra Elite 25e austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Īsi pirms došanās uz tehnoloģiju izstādi CES 2019, es publicēju rakstu par ērtu bezvadu austiņu meklējumu uzsākšanu. Paldies visiem komentētājiem, kas iesaistījās diskusijās un palīdzēja man uzzināt par dažiem zīmoliem, kurus pats iepriekš vēl nebiju pamanījis.

    Tā kā laika man bija pavisam maz un dažus lasītāju ieteiktos produktus es tik operatīvi vairs nevarēju nopirkt, iegādājos paša noskatītās Audio Technica ATH-ANC40BT austiņas. Pēc produkta apraksta un dažu apskatu izlasīšanas man likās, ka tas savā ap 130 eiro cenu kategorijā ir labs pirkums un pilnībā apmierinās manas vajadzības pēc aktīvās trokšņu slāpēšanas un ērtas lietošanas bez vadiem. Tomēr ATH-ANC40BT nebija vienīgās austiņas, ko paņēmu līdzi tālajā ceļā un labi, ka tā.

    Reklāma

    Burtiski pāris dienas pirms izlidošanas es uz testu saņēmu dažus Jabra produktus un savā ceļojumu somā ieliku Jabra Elite 25e bezvadu austiņas. Jā, šīm austiņām nav aktīvās trokšņu slāpēšanas funkcijas, taču tās ir ļoti izturīgas, pakava formas, bezvadu austiņas ar iespaidīgu 18 stundu darbības laiku. Šīs austiņas pie mums maksā sākot no 60 eiro.

    Kas nav labi ar Audio Technica ATH-ANC40BT?

    Pirms ķeramies pie Jabra austiņu apskata, daži vārdi par to, kāpēc es Audio Technica ATH-ANC40BT noliku atpakaļ somā jau pēc pirmā īsā lidojuma. Redzi, manuprāt, šīs ir ļoti neērtas austiņas.

    Austiņu forma ir iegarena un praksē tas nozīmē, ka to viena puse visu laiku atduras ausī. No sākuma tas ir nekomfortabli, bet ar laiku pat sāpīgi. Un sliktākais ir tas, ka tas nav uzgaļu jautājums, ko varētu nomainīt. Iespējams, citam cilvēkam ir lielāka vai citādākas formas auss un šīs austiņas šķitīs ērtas, bet es ilgi ar tām nespēju nodzīvot.

    Skaņas slāpēšanas funkcija šīm austiņām ir, bet tā nav pārāk jūtama. Šīs arī nav pārlieku skaļas austiņas, lai neteiktu vairāk. Tās arī šķita viduvēji izturīgas. Par baterijas reālo darbību spriest nevaru, jo tik ilgi ierīci nespēju lietot. Pozitīvi gan, ka austiņas var lietot arī ar vadu.

    Tagad būs jādomā, ko ar šīm austiņām iesākt. Man tās neder, bet varbūt kādam citam noderēs.

    Jabra Elite 25e uzbūve

    Jabra zīmols man ir pazīstams jau daudzus gadus, taču es to vairāk uztvēru kā profesionālās audio tehnikas un jancīgu vienas auss austiņu ražotāju. Jabra joprojām ražo arī biznesa komunikācijas prasībām pielāgotus produktus un risinājumus, taču Elite sērija nu ir pilna ar ļoti pievilcīgiem un labi nostrādātiem produktiem mums visiem – patērētājiem. Starp citu, pavisam drīz mums būs gatavs arī Apple Airpods alternatīvas – Jabra Elite 65t apskats. Tas ir viens lielisks produkts!

    Jabra Elite 25e ir lētākais un funkciju ziņā vienkāršākais Elite sērijas pārstāvis, taču tam azotē ir daži trumpji.

    Šīs austiņas izskatās patiešām izturīgas. Tām ir pamatīgs gumijots pakavs, biezi plakani vadi un IP54 līmeņa putekļu un šļakstu noturība. Tātad, varam šīs austiņas bez bēdu lietot sportošanai vai vieglam riksītim pa lietu. Jāsaka, ka austiņas jau pa gabalu izskatās izturīgas un es pat teiktu, ka tās nepiestāvēs, piemēram, pie svinīgāka apģērba.

    Šīs austiņas sver 48 grami un es teiktu, ka tas ir maz. Bet neskatoties uz mazo svaru produkts man neliekas nekvalitatīvs vai lēts.

    Jabra Elite 25e lietošanas pieredze

    Šo austiņu lietošana ir ļoti vienkārša, jo pogu nospiešanu pavada īsi audio paziņojumi. Iepriekš pieminētajām Audio Technica austiņām šādu paziņojumu principā nav un tas ļoti apgrūtina austiņu lietošanu, jo, kamēr tās nepierastas, nav skaidrs, kā ar tām operēt. Bet ar Jabra Elite 25e viss ir vienkārši. Labajā pakava daļā piespiežam vidējo pogu un austiņas ar speciālu skaņu paziņos, ka ir ieslēgušās. Paturēsim šo pogu ilgāk par 5 sekundēm un austiņas ieslēgsies Bluetooth savienošanās režīmā (par to, protams, mums paziņojot). Tālāk atrodam šo produktu Bluetooth ierīču sarakstā (tas ir nosaukts tieši tā, kā sagaidām) un ierīces ir savienota. Viss ir vienkārši un saprotami.

    Austiņas atbalsta Bluetooth 4.1 standartu, tās var savā atmiņā saglabāt informāciju par savienojumiem ar 8 dažādām ierīcēm un vienlaicīgi savienoties ar divām ierīcēm (piemēram, datoru mūzikai un telefonu sarunām).

    Skaļuma regulēšana notiek ar pogām abpus multifunkciju pogai un arī to izmantošanu pavada īsas skaņas. Viss saprotami. Ja skaļuma regulēšanas pogas paturēsim ilgāk, šādi pārslēgsim dziesmas uz priekšu vai atpakaļ.

    Mikrofons atrodas pakava otrajā pusē un tas pieņemamā kvalitātē spēj uztvert mūsu teikto arī tad, ja apkārt troksnis. Lielākā vējā, protams, skaņa vairs nebūs ne tuvu perfekta, bet mani sarunu biedri teica, ka saprast manis teikto var. Vienīgi ziemas laikā nevajadzētu iepakot austiņas zem šalles, mikrofonam ir jābūt laukā, lai tas spētu kaut ko uztvert. Blakus mikrofonam ir speciāla poga, kas spēj izsaukt Google, Cortana vai Siri balss asistentus. Ja šo pogu nospiedīsim, kamēr esam zvanā, tiks izslēgts mikrofons.

    Starp citu, austiņās ir iebūvēti magnētiņi un tie dara divus labus darbus. Pirmkārt, izņemtas no ausīm austiņas nemētāsies apkārt, bet smuki salips kopā. Otrkārt, kad izņemam austiņas un tās salīp kopā, mūzika automātiski nopauzēsies un austiņas neskanēs “pa tukšo”. Šī funkcija nav unikāla tikai Jabra austiņām, bet man tā šķita patiešām noderīga.

    Ierīces uzlāde notiek caur ar pakava aizmugurē paslēpto micro USB pieslēgvietu. Lai pie tās piekļūtu, būs jāaķeksē ar nagu mazs gumijas vāciņš. Tas savā vietā turas ļoti stingri. Tas vairāk ir pluss, jo šādi vismaz pieslēgvietā netiks iekšā mitrums. Ierīci pilnībā var uzlādēt aptuveni 2 stundu laikā un par uzlādes procesu informē maza gaismas diode.

    Starp citu, austiņās ir iebūvēts arī vibromotors, kas ar vibrāciju paziņo par dažādiem notikumiem. Tas ir ļoti ērti.

    Kas attiecas uz austiņu darbības laiku, tad Jabra norāda, ka tās spēj nodrošināt līdz 18 stundu ilgas sarunu vai līdz 16 stundu ilgu mūzikas klausīšanos. Tas ir ļoti daudz, principā tā sanāk pilna diena. Es uzlādēju austiņas pirms atpakaļceļa uz mājām un noklausījos mūziku gandrīz bez apstājas visu 10 stundu ilgo lidojumu uz Eiropu un pēc tam vēl dažas stundas līdz, kamēr tiku uz Rīgu un mājām. Tās 18 stundas noteikti variēs atkarībā no dažādiem apstākļiem, bet pavisam droši varu teikt, ka šīs ir patiešām ilgspēlējošas austiņas.

    Kā Jabra Elite 25e skan?

    Lietojot šīs austiņas, es sapratu, ka skanējumu in-ear tipa austiņām ļoti ietekmē izvēlētie uzgaļi. Pirmkārt, vajag trāpīt ar pareizo izmēru. Ja izmērs ir maksimāli liels, bet vēl ērts, tad šādi uzgaļi ļoti labi tiks galā ar apkārtējās vides trokšņiem un austiņas nekritīs laukā no ausīm.

    Konkrētajām austiņām komplektā nāk vairāku izmēru Jabra EarGels uzgaļi, taču Jabra mājaslapā var nopirkt arī citus austiņu uzgaļus, arī putu tipa. Pašu uzgaļu nomaiņa ir vienkārša. Saku to tāpēc, ka nu jau bēdīgi slavenajām Audio Technica austiņām uzgaļus uzlikt ir krietni neērtāk.

    Ar šo austiņu tehnisko specifikāciju var iepazīties šajā dokumentā un necentīšos atreferēt parametrus, kurus īsti nesaprotu. Kam tas būs svarīgi, apskatīsies pats.

    Tas, ko varu no savas puses pateikt, šīs austiņas skan pietiekami labi. Es pats vairāk klausos basmūziku un arī tā sāka skanēt pietiekami baudāmi līdzko piemeklēju manām ausīm vispiemērotākos uzgaļus. Jā, skaļumu prasītos vairāk, bet es pēdējos gados ļoti reti sastopu patiešām skaļas (bet labi skanošas) austiņas. Manuprāt, bezvadu in-ear tipa austiņu kategorijā lielu skaļumu meklēt ir velti, tam ir paredzētas citas kontrukcijas austiņas.

    Secinājumi

    Teikšu kā ir, man šīs austiņas ļoti patika. Man patika to izturīgā uzbūve, vienkāršā lietošana un iespaidīgās baterijas spējas. Šajās austiņās neatradīsim aktīvo trokšņu slāpēšanu un skaņas (ekvalaizera) vadību no telefona, kas ir pieejama dārgākos Elite austiņu modeļos, taču tā nav problēma. Un problēma tā nav, jo Jabra ir ļoti veiksmīgi nofokusējis Elite 25e piedāvājumu – iespaidīga baterija un lieliska cena. Ja spēsi atrast šīs austiņas par aptuveni 60 eiro, tas, manuprāt, ir labs pirkums!

    Ja saista Jabra zīmols un ir iekāriens maksāt vairāk, tad Elite sērijā vēl ir Elite 45e, kam ir spējīgāks mikrofons, stabilāka ausīs turēšanās un iespēja no telefona pielāgot skanējumu. Baterijas darbības laiks līdz 8 stundām un cena pieaug par pārdesmit eiro. Visdārgākās Elite sērijas pakava veida austiņas ir Elite 65e un tās par aptuveni 200 eiro piedāvā arī aktīvo skaņas slāpēšanas funkciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma