Web Analytics
More
    Reklāma

    Kursors.lv meklē: Ērtas trokšņus slāpējošas austiņas ceļojumiem

    Jaunākie raksti

    Ar lielu joni tuvojas viens no gada nozīmīgākajiem tehnoloģiju notikumiem – tehnoloģiju izstāde CES 2019 uz kuru jau trešo gadu dodos pārstāvēt Kursoru. No vienas puses tā ir nedēļa ārprātīgas skriešanas no rīta līdz vakaram, bet no otras – iespēja būt klāt visiem interesantākajiem gadžetu jaunumiem par kuriem pastāstīt jums, dārgie Kursors lasītāji. Otrajā janvāra nedēļā šeit būs daudz ziņu no Lasvegasas un centīšos sagatavot materiālu arī video formātā. Vēl ir mazliet laiks tam sagatavoties tehniski.

    Ja runājam par sagatavošanos šim pasākumam, tad vēlos ar jūsu palīdzību sev piemeklēt diezgan specifiskas austiņas. Es lidmašīnās ļoti reti kāpju bez austiņām un Carbon Based Lifeforms diskogrāfijas. Tajos retajos gadījumos, kad esmu aizmirsis mājās austiņas, esmu kaut kādus nebūt skaņas izraisītājus par neadekvātu naudu pircis turpat uz vietas lidostā.

    Reklāma

    Ikdienā birojā es izmantoju Bose QuietComfort 25 austiņas. Tās nav pārlieku skaļas, bet ir gana ērtas un nodrošina diezgan labu trokšņu slāpēšanu, tomēr nebūtu mana izvēle ilgiem lidojumiem. Paskaidrošu.

    Daudzskaitlīgu eksperimentu gūtās pieredzes rezultātā esmu secinājis, ka man ceļojumos visērtākās šķiet pakava formas in-ear tipa bezvadu austiņas ar trokšņu slāpēšanas funkciju. To es pilnībā sapratu izmēģinot Sony WI-1000X austiņas, kad pirms gada lidoju uz pagājušo CES izstādi. In-ear austiņas ļauj atgulties pret spilvenu, savīstītu jaku vai cita veida atbalstu. Plus, tādās nesvīst ausis ilgstošos lidojumos. Pakava forma ir ļoti praktiska un ērta, jo šādas austiņas nekur nešļūk, nekrīt un pēc uzvilkšanas vispār netraucē. Bezvadu funkcija nepieciešama, lai nebūtu jākrāmējas ar vadiem, kas lidmašīnas saspiestībā apvienojumā ar spilveniem, jakām un segām garantētu nemitīgu austiņu izraušanu no ausīm un skaistas mūzikas uzburtās idilles sagraušanu. Ja uz zemes esot trokšņu slāpēšanas pozitīvo efektu bieži vien nevar pilnībā novērtēt, tad lidojumos paveras pavisam cita aina. Austiņas ļoti labi spēj noņemt to lidmašīnām tik raksturīgo sīcoši zumošo troksni. Un patiesībā viss ir labi arī ar bateriju, vienas uzlādes pietiks, lai atlidotu no Eiropas uz ASV Rietumu krastu. Ak, jā, šīs austiņas var izmantot arī ar vadu. Cik tad maksā šāds prieks? Sālīti, nepilnus 300 eiro. Tieši tāpēc man ir āķis lūpā pamēģināt atrast lētāku, bet ne būtiski sliktāku alternatīvu. Un es ceru uz jūsu palīdzību.

    O, jā! Šīs ir tās absolūti fantastiskās Sony WI-1000X austiņas.

    Ko tad mēs īsti meklēsim?

    Tātad, es meklēju austiņas, ko varu izmantot lidojumos (un kuras rekomendēt jums, dārgie lasītāji). Prasības pret šādu produktu ir diezgan konkrētas un es pat teiktu specifiskas:

    • Tām ir jābūt in-ear tipa;
    • Tām ir jābūt bezvadu austiņām un vēlams pakava formas;
    • Svarīgi, lai austiņām ir aktīvā trokšņu slāpēšana;
    • Nav būtiska augstas (Hi-Res) kvalitātes skaņa;
    • Cena? Būtu labi šādas austiņas atrast cenā līdz 150 eiro.

    OK, sāksim izpēti. Apskatīju vairākus Latvijas interneta veikalus un secināju, ka vairums no tiem ne parāk rūpējas par savu produktu aprakstiem un tādējādi tajos nemaz atlasīt tik konkrētas vēlmes. Vienīgi 1a.lv ir kaut cik sakārtota produktu datubāze un varam ķerties pie meklējamo produktu izpētes. Ilga gan šī meklēšana nav un pēc visu vēlamo parametru atķeksēšanas mums paliek tikai trīs varianti.

    Samsung Level U Pro ANC modelis izskatās pāris gadus vecs, bet lēts. Ar ieslēgtu trokšņu slāpēšanu baterija turēs 6 stundas un līdz 8.5h bez šīs funkcijas. Sony WI-SP600N austiņas maksā jūtami dārgāk un nodrošina to pašu līdz 6 stundu darbību ar vienu uzlādi (tiesa, ar izslēgtu trokšņu slāpēšanas funkciju). Šajā gadījumā ausīs spraužamās daļas ir izmēros lielākas, taču no pieredzes zinu, ka Sony EXTRA BASS funkcija tiešām spēj no austiņām izdabūt laukā sulīgākus basus. Audio Technica ATH-ANC40BT specifikācijas lapā norādīts, ka ar ieslēgtu trokšņu slāpēšanas funkciju bezvadu režīmā šis austiņas darbosies līdz 8 stundām. Tas ir labs rādītājs! Interesanti, ka šīs konkrētās austiņas var izmantot arī ar vadu (saglabājot trokšņu slāpēšanas funkciju). Vienīgi mazliet mulsina, ka Audio Technica austiņas atbalsta veco Bluetooth 3.0 versiju, kamēr Samsung un Sony modeļi darbojas ar Bluetooth 4.1. Plus, Audio Technica modelis vienīgais no šiem trīs nodrošina aptX kodeku, kam būtu jārada augstākas kvalitātes skanējums. Lai arī sirds velk pie Sony (jo laba pieredze un zināms zīmols), prātīgākais no šiem variantiem laikam būtu dot priekšroku Audio Technica modelim. Kādas ir jūsu domas?

    Jāsaka, ka pēc manām specifiskajām vēlmēm no zināmajiem zīmoliem ir diezgan čābīgs austiņu piedāvājums. Tipiski trokšņu slāpēšana ir pieejama tikai lielāka izmēra over-ear tipa austiņām, kā, piemēram, fantastiskajām Sony WH-1000XM3, ko pavisam nesen apskatījām. Bet tas īsti neatbilst manām konkrētajām prasībām.

    Lieti noderēs jūsu palīdzība

    Noteikti eksistē vēl citi mazāk populāri zīmoli, kas piedāvā to, ko meklēju. Te ļoti noderēs jūsu palīdzība. Uz kuriem zīmoliem man vērst uzmanību un kuri produkti varētu būt atbilstoši manām vajadzībām? Varbūt lieto ikdienā kādu no trīs iepriekš pieminētajām austiņām un vari padalīties ar savu pieredzi?

    Ja man izdosies šīs pusotras nedēļas laikā atrast derīgu modeli un atgādāt pie manis līdz izbraukšanai, padalīšos ar saviem iespaidiem par to.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    28 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jabrists
    27.12.2018 01:58

    Kaut kādā līgā dillemā biju un paliku pie jabra elite 65t. Lidoju 2 reizes nedēļā. Skaņas izolācija varētu būt labāka, runāšana trokšņainā vidē otrā gala ne pārāk labi dzird, pēc 3 stundām kādām bišķi nogurst auss. Netflix audio sync ok, vlc japieregulē uz android uz ipad viss labāk.
    Nevar ar windows savienot.

    Ja kaut kadi jautājumi varu atbildēt

    Jabrists
    27.12.2018 09:20

    Ja atrod pareizo uzgaļa izmēru savām ausīm tad ir OK. Es tieši skatījos lai nav baigie gabarīti , lai nesvīst ausis, lai neizskatos pēc jedaja un lai ir baterija normāla un paliku pie šīm.

    Gatis Bērziņš
    28.12.2018 16:05

    Uzmet aci jabra Elite 65e, jo tām jau ANC būs. Ir nedaudz testēts, bet in-ear austiņas īpaši nepatīk, tāpēc daudz neko pastāstīt nevarēšu.

    Sitamais
    27.12.2018 07:33

    Nez esmu super happy ar QC35 – izcils produkts!

    Jānis
    27.12.2018 11:34

    Airpods būtu ideāli, ja vien būtu trokšņu slāpēšanas funkcija.

    Krišjānis
    27.12.2018 15:43

    Airpods var lietot ar jebkuru ierīci.

    Krišjānis
    27.12.2018 15:46
    Ilja N
    27.12.2018 11:45

    https://www.blitzwolf.com/Active-Noise-Cancelling-Earphone-p-246.html

    BW ir ļoti kvalitatīvi produkti (for a Chinese brand) un bezvadu austiņas (in partparticular). Konkrēti šo modeli neesmu mēģinājis un labprāt uzzinātu tavu viedokli.

    Purva jenots
    27.12.2018 12:22

    Mi Sports Bluetooth Earphones – kalpo godam arī lidojot.

    Kengurs
    27.12.2018 12:32

    Xiaomi LYXQEJ01JY Bluetooth Earphones Necklace Earbuds

    Lietoju šādas. Manuprāt labs price/performance.

    Kengurs
    27.12.2018 13:55

    Sūtīju no gearbest. Bača tur solītās 8as stundas. Manām vajadzībām troksni noslāpē pietiekami, kā jau in ear austiņas

    lapsis
    27.12.2018 13:06

    Vairāk kā gadu lietoju šitādu ķīnīzeru brīnumu
    https://www.amazon.com/gp/product/B01AYUEVFU/ref=as_li_tl?ie=UTF8&amp%3Bamp%3Bamp%3Bcamp=1789&amp%3Bamp%3Bamp%3Bcreative=9325&amp%3Bamp%3Bamp%3BcreativeASIN=B01AYUEVFU&amp%3Bamp%3Bamp%3BlinkCode=as2&amp%3Bamp%3Bamp%3Btag=applevis01-20&amp%3Bamp%3Bamp%3BlinkId=16b18254b60c50b6555a5ac0caaac797
    Nav bijusi iespēja salīdzināt ar pazīstamu brendu verķiem, bet manas prasības par diezgan smieklīgu cenu (ap 20$) apmierina pilnībā- nav pēršanās ar vadiem, baterija tur vairāk par 8h, un krievu traktorā dzirdu mūziku nevis motora trobeli. Nezinu kā ar tām ir gulēt, bet varbūt noder kādam darbarūķim, jo netraucē pa virsu uzlikt aizsargaustiņas. Zvanot ar androidu otrā galā ir bišķi kā no mucas, bet saprast var skaidri.

    Kartupelis3
    28.12.2018 05:09

    Pie viena šeit varbūt kāds var ieteikt stereo BT austiņas, no kurām var tiešām arī normāli piezvanīt – neskan otrā pusē kā no mucas? t.i. tiešām kāds notestējis – zvana saņēmējs dzird tikpat labi kā no telefona arī nedaudz trokšņainā vidē? Vēlams arī, lai audio kaut cik klausāms..

    Ilja Nevdahs
    31.12.2018 15:08
    Reply to  Kartupelis3

    https://www.blitzwolf.com/Sport-Bluetooth-Earphone-IPX4-p-249.html

    Lietoju ikdienā. Skaņas kvalitāte un vispār pats produkts ir ļoti augstā līmenī. Iepatikās funkcija, kad vienlaicīgi tiekt pieslēgtas 2 ierīces: dators un telefons. Skaties youtube datorā un vienlaicīgi atbildi uz zvaniem.
    Would buy again!!!

    Ralfs
    28.12.2018 10:28

    Lietojis neesu-tikai papētīju.Rietumos esot slavens.Viņu logo-Augsta kvalitāte par pieejamām cenām.Palasi internātā.

    Reklāma