Web Analytics
More
    Reklāma

    Polija par spiegošanu arestē Huawei augsta ranga darbinieku

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Polija aizturējusi Huawei darbinieku Ķīnas pilsoni, aizturēts arī viens Polijas pilsonis. Abi aizturēti par aizdomām spiegošanā.

    Polijas televīzijas kanāls TVP ziņojis, ka valsts drošības iestādes veikušas kratīšanu Huawei Polijas ofisā un arī pie mobilo sakaru sniedzēja Orange Polska. Ķīnas ārlietu ministrija jau norādījusi, ka ir noraizējusies par notikumiem Polijā. Huawei pārstāvji uzsvēruši, ka uzņēmums darbojas attiecīgo valstu likumdošanas ietvaros, kur atrodas Huawei ofisi.

    Reklāma

    Polijas varasiestādes ziņo, ka abi aizdomās turētie tiek aizturēti uz trīs mēnešiem. Pagaidām plašāka informācija netiek sniegta.

    Vēl pagājušā gada decembra sākumā Kanāda aizturēja Huawei valdes locekli un viņas meitu.

    Komentē uzņēmums „Huawei” (14.01.2019)

    Uzņēmums Huawei Polijā ir pieņēmis lēmumu atbrīvot no amata tā darbinieku Vanu Veidzjinu (Wang Weijing), kas aizvadītajā nedēļā ir ticis arestēts aizdomās par Polijas tiesību aktu pārkāpšanu. Minētās personas darbībām nav nekāda saistība ar uzņēmuma politiku. Lēmums par darbinieka atbrīvošanu no amata ticis pieņemts pamatojoties uz uzņēmuma darba līguma noteikumiem, kuri paredz darbinieka atbrīvošanu uzņēmuma neslavas celšanas gadījumā.

    Uzņēmums Huawei stingri ievēro visus piemērojamos likumus un regulējumus valstīs, kurās tas darbojas. Uzņēmuma politika paredz stingru likumdošanas ievērošanu arī katram Huawei darbiniekam, atbilstoši valstij, kurā tie darbojas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    11.01.2019 16:03

    Jūs vispār pārlasāt, ko uzrakstāt ..nu vismaz 1x ?

    Kursors.lv
    11.01.2019 16:08
    Reply to  Gatis Rumbens

    Ko tu ar šo komentāru gribēji pateikt?

    Raimis
    15.01.2019 09:09
    Reply to  Gatis Rumbens

    Izlasīt Polijas drošības dienestu teikto, ka the allegations related to individual actions, and were not linked directly to Huawei Technologies Cos Ltd [HWT.UL] ir par grūtu. Vieglāk ir tupi pārrakstīt maldu ziņas.

    Kursors.lv
    15.01.2019 09:20
    Reply to  Raimis

    Rakstā jau nav teikts, ka aizturēšana saistīta ar Huawei darbību.

    Edgars
    13.01.2019 16:20

    Polija nevar nevienu arestēt. Polijā gan var.

    Kursors.lv
    15.01.2019 09:21
    Reply to  Edgars

    Mhm, matu skaldīšana ir ļoti produktīva darbība.

    Reklāma