Web Analytics
More
    Reklāma

    IKEA februārī uzsāks Eiropā pārdot viedās žalūzijas

    Jaunākie raksti

    Pirms aptuveni gada IKEA deva mājienus par viedās mājas ierīču papildinājumu. Šobrīd TRÅDFRI sērijā (pieejama arī Latvijā) ir vairākas LED spuldzes un pāris kontroles ierīces, kā arī LED izgaismojums, kas iebūvējams virtuves un guļamistabas skapjos.

    Sagaidāms, ka jau februāra sākumā IKEA uzsāks Eiropā piedāvāt viedās žalūzijas KADRILJ un FYRTUR sērijās. Tās būs pārvaldāmas ar bezvadu kontroles ierīci, žalūziju pacelšanu un nolaišanu darbinās akumulators. Žalūzijas varēs darbināt arī ar Alexa, HomeKit vai Google Assistant palīdzību.

    Reklāma

    Žalūzijas būs pieejamas kā daļēji gaismu caurlaidošas un arī pilnīgi telpu aptumšojošas. Žalūziju izmēri būs nedaudz lielāki par ierasto, jo tajās būs iebūvēts pacelšanas motors un akumulators. Plānotā žalūziju cena ir no 99 līdz 155 eiro, atkarībā no izmēra un materiāla. Veikalos žalūzijas būs pieejamas no 2. februāra.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    09.01.2019 12:55

    neesmu iedziļinājies, bet cik saprotu, tad pašas žalūzijas viedas nav – tikai motorizētas. viedā māja ņem vērā dažādus faktorus un regulē vidi – piem. istabā #3 ir istabaugi kam vajag dienasgaismu. labi, gaismas sensors ārpusē ziņo ka ir gana gaišs un māja paceļ žalūziju istabas #3 logiem, lai augi dabū gaismu – bet ne agrāk par plkst tikiem un tikiem (atkarībā no gadalaika), lai tajā guļošais cilvēks nemostos pirms laika. savukārt, ja gaiss istabā uzsilst līdz noteiktiem grādiem, augstāka temp. var kaitēt augiem un tad māja samazina apkuri tajā istabā un/vai ieslēdz ventilāciju, bet vasarā kad nedarbojas apkures sistēma – piever žalūziju, samazinot telpas tālāku uzsilšanu (vai atkarībā no faktoru prioritātes – atstāj vairāk gaismas, bet ieslēdz gaisa dzesēšanu), bet nenoslēdzot dabiskās gaismas ieplūšanu pilnībā. vēl jau mitrums u.c. faktori ko vienkāršības labad neaplūkoju. aptuveni tā es saprotu ierīces viedajā mājā – sistēma regulē vidi un iekārtas saskaņā ar saimnieka noteiktām prioritātēm, bet žalūzija ar motorīti ir tikai žalūzija, kas nav jārullē ar roku un nekāds viedums tai nepiemīt. savulaik pults jau arī nepadarīja tv par viedajiem – tikai ļāva mainīt režīmus, nepieceļoties no dīvāna. tas, kā to pasniedz ikea (The included remote control lets you set the blinds without… Read more »

    Ikejs
    09.01.2019 13:07

    No vieduma ne smakas.

    BlackJesus
    09.01.2019 13:23

    Tizlākais tas, ka ir nepieciešama pults, nevis to var izdarīt no telefona

    09.01.2019 13:31
    Reply to  BlackJesus

    Izlasīji rakstu? Teikts, ka varēs darbināt ar visiem populārajiem balss asistentiem.

    Artis Abols
    09.01.2019 14:14
    Reply to  BlackJesus

    Ja pareizi saprotu, standartā nāks ar pulti, bet spēs sadarboties ar lietotni un balss asistentiem.

    Artis Abols
    09.01.2019 14:12

    Paldies par jautājumiem!

    Tātad, cik šobrīd noprotu, žalūzijas sadarbosies ar jau esošo IKEA viedo mājas sistēmu. Par to var papētīt linkā.

    Lietotne ir, tāds kā hubs jeb galvenā smadzene arī jau ir.

    https://www.ikea.com/gb/en/products/lighting/smart-lighting/

    x
    09.01.2019 15:48
    Reply to  Artis Abols

    smadzene? palasījos, tur rakstīts ka var pielāgot gaismas un slēgāt tās ar pultīm.
    smadzene saprastu, ka ja darbdienas pēcpusdienā kāds sēž stūrī pie kompja, tad gaismas līmenim samazinoties līdz zināmam līmenim, vajag ieslēgt sienas lampu. brīvdienas vakarā, telpā atrodoties vairāk par vienu cilvēku, vajag ieslēgt vairākas gaismas un vienai jābūt sienas, otrai – griestu lampai.

    ja man pašam jāieslēdz lampiņa, tikai slēdzis aizstāts ar trubu+wifi – tas ir tas pats golfiņš, kam uzmaukts merša izpūtējs un bembja spoilers….puikas sajūsmā, bet veči smīkņā.

    09.01.2019 16:49

    “žalūziju pacelšanu un nolaišanu darbinās akumulators.”

    Hm, nāksies uzlādēt žalūzijas? Kaut kā neērti.

    Čiekurs
    09.01.2019 17:11

    Ir kādi citi risinājumi, kā pabarot elektromotoru?
    Neērti/ērti atkarībā no tā cik bieži jāmaina bačas. Reizi gadā būtu pilnīgi ok. Varētu vēl apvienot ar saules panelīšiem. Pievilkt barošanu no mājas elektrotīkla šoreiz šķiet nereāli. Galvenie šādu žalūzīju pircēji būs tādi, kuriem jau ir pabeigti remonti/būvniecība un grib vienkārši papildināt mitekli ar kādu modernu gadžetu.

    x
    10.01.2019 08:49
    Reply to  Čiekurs

    bezvadu lādēšana…reizi x dienās vai cik bieži vajag visā mājā ieslēdz lādēšanas režīmu un uzlādē visu, kas tur atrodas.
    iespējams, cilvēkam tajā laikā labāk neatrasties mājā.

    Armands
    09.01.2019 23:00

    Dārga, bezjēdzīga (dēļ akku) un apšaubāma dizaina / kvalitātes spēļmantiņa.. ja tiešām gribas viedumu aizkariem / žalūzijām, tad prātīgāk būs doties uz kādu specializēto žalūziju veikalu, kur to visu saliks pēc vajadzīgajiem izmēriem un krāsām un sensoriem, un nebūs žalūzijas jālādē (šis toč ir hīts..).

    Ilvars
    10.01.2019 07:45

    Nu bet Jūs te domājat tikai par pogu. Viņas strādās teiksim ar Apple Home. Kas traucē pielikt tos visus gaismas utt sensorus un visu kontrolēt automātiski. Šeit ir risinājums https://www.velux.lv/active kur tā jau arī ir. Sakomplektēti dažādi sensori lai varētu žalūzijas kontrolēt automātiski.. Bet kā to izdarīt ja nav motors? Un vispār jau tur nebūs baterijas bet akumulators.

    x
    10.01.2019 08:51
    Reply to  Ilvars

    angliski akumulators arī ir baterija, tas ir kautkā pārnesies….izrunāt vieglāk un ātrāk, un visi jau tāpat saprot, par ko runa. vāciešiem ir akku – to nav vajadzības aizstāt ar battery)

    10.01.2019 09:34

    Nesen radiem palīdzēju iegādāties žalūzijas no sludinājuma (lietotas) un vēl nobrīnījos cik sūdīgas kvalitātes tās žalūzijas bija. Audums tas puscaurspīdīgais ir smuks, bet malas irst vaļā. Tāpat arī tas mehānisms diez ko nopietns neizskatījās (viss plastmasā, tikai pie sienas stiprināmie bleķi ir no .. bleķa). Man ir ar ko salīdzināt, jo pirku normālas žalūzijas no firmas kas ar to nodarbojas un pats liku klāt gan mājās, gan savā birojā. Var teikt – diena pret nakti, it īpaši brīžos kad tu katru dienu rausti tos striķus, tad atšķirība ir tāda, ka ikea žalūzijas ir jārauj tā maigi un piedomājot, lai kaut ko nesačakarētu, bet mājās un birojā ej un velc cik stipri gribi un sajūta, ka tur vēl ir krietna rezerve pielikta mehānismam.
    Un tagad video redzu tieši to pašu audumu un kārtējo reizi gūstu apstiprinājumu Ikea “kvalitātei”.
    100-155 € (nav pat zināms kādam izmēram) labāk ņemu parastās vai arī piemaksāju par tiem sensoriem, ko minēja Ilvars. Tā sensoru lieta gan ir laba (uzstādi un aizmirsti par regulēšanu forever), bet jau citā cenu līmenī un tur prātīgi par to domāt pie mājas vai dzīvokļa celtiencības vai remonta, jo jādomā par el. pieslēgumu.

    x
    10.01.2019 10:03
    Reply to  unaffected12

    vai tad ikea ir slavena ar kautkādu īpašo kvalitāti vai to, ka ražo vienkāršas un praktiskas lietas, kas arī ir iemesls popularitātei? manuprāt, specializētā veikalā vienmēr varēs nopirkt labākas kvalitātes preces salīdzinot ar vispārīgu mājas preču veikalu – atšķirība ir izvēlē, kvalitātē un protams, arī cenā.

    Reklāma