Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi un IKEA kopīgi veidos viedās mājas un Lietu Interneta risinājumus

    Jaunākie raksti

    Ķīnas viedierīču ražotājs Xiaomi un Zviedrijas mēbeļu ražotājs IKEA izziņojuši partnerību, kuras mērķis ir piedāvāt pieejamas cenas viedos mājas risinājumus. Xiaomi un IKEA sākotnēji sadarbosies viedās mājas apgaismojuma radīšanā, pēcāk gaidāmi arī citi Lietu Interneta produkti.

    Xiaomi un IKEA radīs Mi Smart Door Lock paveidu ar Bluetooth, pirkstu nospiedumu nolasītāju un NFC savienojumu. Xiaomi tehnoloģijas tiks iestrādātas mēbelēs – gaidāmi IKEA galdi ar bezvadu uzlādes iespējām. Izziņotais sākotnējais ierīču izstrādes budžets ir ap 14 miljoniem dolāru.

    Reklāma

    Šī ir pirmā reize, kad IKEA tik lielos apmēros sadarbojas ar kādu Ķīnas uzņēmumu. IKEA viedie mājas risinājumi spēs sadarboties ar citām Xiaomi ierīcēm. Pagaidām nav zināms, kad tieši pirmie Xiaomi un IKEA produkti nonāks pie pircējiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    05.12.2018 10:21

    Kool. Būs lēti viedie risinājumi. Woop, woop!

    Krotow
    05.12.2018 15:32
    Reply to  Konsumer

    Kurus ķīnieši varēs atvērt pat nepieduroties :P

    05.12.2018 15:33
    Reply to  Krotow

    Tru, bet ar kaut ko tak jāsāk :). Sāks ar bezvadu galdu, kurš lādēs, tad būs galds, kurš uzsildīs šķīvi, tad vēl skapītis kurš sapratīs, kad šķīvis sadauzīts un pasūtīs jaunu..

    Čiekurs
    05.12.2018 16:33
    Reply to  Konsumer

    Cik atceros, pirms pāris gadiem vazājoties pa IKEA, viņiem bija galdi, vai tamlīdzīgas mēbeles ar iebūvētu bezvadu uzlādi. Katrā ziņā Tavu domu uztvēru un piekrītu.

    Skābene
    05.12.2018 16:09
    Reply to  Krotow

    Tas jau tas pats kas krogā pārslēgt televizoram kanālus ar telefonu! Varēt var, bet cik bieži tas notiek!? Un ja arī kāds pavirinās tavas viedās žalūzijas, nekas traks jau nenotiks! :D

    Reklāma