Web Analytics
More
    Reklāma

    Ericsson paredz vismaz astoņus 5G viedtālruņus līdz nākamā gada vidum

    Jaunākie raksti

    Ericsson aplēses liecina, ka līdz 2019. gada vidum pie pircējiem nonāks vismaz astoņi viedtālruņi ar 5G mobilo datu sakariem. Vismaz divi viedtālruņi darbosies mmWave 5G spektrā.

    2019. gada nogalē Ericsson sagaida vismaz desmit 5G viedtālruņus, septiņi no tiem darbosies tā dēvētajā mid-band (3.4 – 3.8 GHz) spektrā, vismaz divas ierīces darbosies mmWave un viena vai divas ierīces darbosies low-band (700 MHz) spektrā.

    5G viedtālruņus šobrīd gatavo Oppo, ZTE, Motorola un LG.

    Pagaidām pie mums pārāk lielam priekam par 5G viedtālruņu atnākšanu nevajadzētu būt, jo sakaru operatori vēl nav skaidri izklāstījuši savus plānus. Latvijā 5G tīkls LMT būs pieejams jau no 2019. gada sākuma, vismaz tā norādīts preses relīzēs.

    Tele2 radiofrekvenču 3550 MHz – 3600 MHz spektra lietošanas tiesības piešķirtas uz 10 gadiem (no 2019. gada 1. janvāra līdz 2028. gada 31. decembrim). Tele2 rīcībā šobrīd ir pilna un nepārtraukta nepieciešamā 100 Mhz radiofrekvenču spektra josla, kas paredzēta 5G pakalpojumu sniegšanai.

    Bite nācās iegādāties uzņēmumu Unistars, lai iegūtu piekļuvi 5G frekvencēm. Darījuma summa netiek atklāta.

    Visticamāk, ka sākotnēji mobilo sakaru operatori piedāvās izmēģināt 5G lietošanu klientu apkalpošanas centru apkārtnē un lielākajos tirdzniecības centros Rīgā. Līdzīgi sakaru operatori uzsāka 4G izmantošanu Latvijā.

    Avotszdnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma