Web Analytics
More
    Reklāma

    Epic Games atvērs savu (godīgāku) tiešsaistes spēļu veikalu

    Jaunākie raksti

    Pasaulē populārākās datoru un viedtālruņu tiešsaistes spēles Fortnite izstrādātājs Epic Games ir iemantojuši slavu kā visai taupīgi džentlmeņi. Jā, Epic Games neizdevās izvairīties no Apple uzspiestajiem tiešsaistes veikala 30% procentiem, bet Google nespēj no Epic paņem komisijas maksas par mikropirkumiem lietotnē, jo Fortnite Android versija netiek ielādēta no Play veikala.

    Epic Games tikko izziņojuši savu spēļu tiešsaistes tirdzniecības vietni, kas būs nedaudz godīgāks pret spēles izstrādātāju. Epic Games veikals pamatā ne ar ko neatšķiras no Valve Steam veikala, Epic pārdos ne tikai savas spēles, bet arī citu izstrādātāju spēles. Veikals tiks atvērts nākamā gada sākumā, tajā varēsi iegādāties PC un Mac spēles.

    Reklāma

    Epic uzsver, ka spēles, kas izmantos Unreal dzini, būs atbrīvotas no komisijas maksām par pirkumiem spēlē. Epic ieturēs 12% no visiem spēles pārdošanas ienākumiem, 88% nonāks izstrādātāja maciņā. Steam ietur 30% no spēles pirkuma, tāpat tiek ieturētas komisijas maksas no pirkumiem lietotnē un citiem veiktajiem maksājumiem. Tāpat rīkojas Apple un Google.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars B.
    05.12.2018 11:35

    gala lietotājam (spēlētājam) jau vienalga cik saņem devs/marketings vai veikala platforma, pircējam svarīga ir tikai cenas lielums un atbilstība produktam.

    05.12.2018 15:46
    Reply to  Kaspars B.

    Neesmu pētījis kā tieši strādā spēļu veikali, bet pieļauju, ka devam būs lielāka iespēja koriģēt cenu uz leju, jo ienākuma daļa lielāka.

    Jupe
    05.12.2018 16:37

    Ciparam vai produktam ir jābūt patiešām lieliskam vai daudz labākam, lai kāds veidotu kaut kādu kontu vēl vienā servisā… Visi EA, ubisoft vai vēl kādi veikali, manuprāt, ir neizdevušies.

    DMG
    06.12.2018 10:52

    Konkurence vienmēr ir laba lieta. Un ja cenas šajā veikalā būs zemākas kā citur un izstrādātājiem ienākumi lielāki, tad popularitāti tas arī iegūs. Vienīgais, kas atliek ir Linux spēles. Bez tām man tur nav ko darīt.

    Yan Jet
    06.12.2018 12:34

    Epic Games CEO paziņoja, ka 2019. gadā Epic Game store izdos vienu spēli pa prīvu katras 2 nēdēļas. Turam acis vaļā!

    Reklāma