Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple peļņa no iPhone noslīdējusi no 74% līdz 60%

    Jaunākie raksti

    TechInsights sniegtie dati ir pamatā The Information izveidotajam apkopojumam par iPhone izcenojumiem gadu gaitā. Lai arī pēdējā gada laikā iPhone cena ir pamatīgi palēkusies, tomēr Apple peļņa no viena pārdotā viedtālruņa ir būtiski sarukusi.

    iPhone X cena bija ap 1000 dolāriem, bet tāpat no viena pārdotā iPhone X Apple peļņas daļa bija mazāka nekā no 2009. gada iPhone 3GS. Apple izvēlas viedtālruņos uzstādīt arvien kvalitatīvākas detaļas, kas licis palēkties iPhone pašizmaksai un nogāzties peļņas daļai.

    No viena pārdotā 399 dolāru Apple iPhone SE 2016. gadā Apple nopelnīja 212.30 dolārus, neskaitot izdevumus par programmatūras izstrādi, mārketingu, transportu, veikalu uzturēšanu u.tml. Aprēķinos ņemta vērā tikai Apple iPhone SE cena un aptuvenās detaļu izmaksas.

    Apple iPhone aizņem aptuveni 20% no viedtālruņu tirgus, tomēr iPhone pārdošana ienes 87% no industrijas kopējās peļņas.

    Tiek uzskatīts, ka šī gada iPhone XS Max 64 GB un 512 GB modeļa detaļu izmaksu atšķirība ir vien 70 dolāri, kamēr cenas starpība pircējam ir 350 dolāri.

    Iepriekš Apple paziņoja, ka turpmāk vairs neizziņos iPhone pārdošanas apjomus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts Smitins
    16.11.2018 13:16

    Sekojoša monenta klātbūtne, ko autors perfekti piefiksējis. Peļņa no 1 telefona pārdošanas piemēram ir 500 doļļi. Bet nav jau tik vienkārši. Nebūs īsti pareizi pie izmaksām ņemt vērā tikai detaļas + to salikšanu kopā.
    Ir taču arī milzīgi mārketinga/reklāmas izdevumi. Tāpat taču jāstrādā pie inovācijām, jāplāno jauni modeļi + uzlabojumi. Tas ir dārgs pasāciens. Vēl jāuztur esošā iOS, jāšancē pie nākamās. Ja tā padomā, tas pamatīgi visu sadārdzina (bet bez tā jau nevar). Un vēl veikalu uzturēšana, utt.
    To visu autors jau pieminējis. Es tikai gribu pateikt, ka gandrīz jābrīnās, ka vispār kaut kas paliek pāri kā peļņa, jo tie “netiešie” izdevumi ir patiešām milzīgi.

    Roberts Smitins
    16.11.2018 13:33

    Protams, ka ne gluži jābrīnās. Bet tie papildus izdevumi ir baigi lielie tomēr. Nevar tā: no telefona cenas atņem detaļas + montāža = peļņa. Tāda tā mana dižā doma :D

    LAN
    17.11.2018 00:34

    Interesanti, ka Teslas gadījumā (vismaz iepriekš) no ieņēmumiem atskaita v

    Madara_Saule
    16.11.2018 13:41

    Būtu jauki šo “tomēr iPhone pārdošana ienes 87% no industrijas kopējās peļņas” nekultivēt, jo Ķīnas kompānijas nav publiskas akciju sabiedrības un savus darbības finansiālos aspektus īpaši nepublicē.

    Statistiķis
    16.11.2018 14:56

    Pilnīgi bezjēdzīgs raksts, kurā uzskatāmi parādīts kā mūsdienās darbojas statistika un te Jums piemērs ar konkrētajiem procentiem rakstā..
    Apple peļņa no iPhone noslīdējusi no 74% līdz 60%
    Pieņemsim, iphone y pašizmaksa ir 100$, pārdošanas cena 174$, peļņa tātad 74$. Izlaižam superdārgāku telefonu iphone z, kura pašizmaksa ir 200 eur, bet peļņa no tāda nelikvīda produkta diemžēl ir tikai 60%, tātad pārdošanas cena 320$. Ak mēs nabaga Apple ražotāji, tā ejam pretim mūsu klientiem uz sava rēķina. Tā darbojas statistika.
    Protams reālajā dzīvē šie skaitļi parāda, ka otrajā gadījumā uz telefonu nopelna 46$ vairāk un cilvēkiem aizmālē acis ar procentiem, jo rakstā nez kāpēc minēts tikai iphone SE, kurš jau sen kā pagātne.
    Ko kursors domāja ar šādu raksta publicēšanu? Atslēgvārdus google sakrāt vai ko? Nav īsti tas koncepts dažreiz saprotams..

    Roberts Smitins
    16.11.2018 15:07
    Reply to  Statistiķis

    Nedaudz oponēšu! Manuprāt, ļoti labs raksts ar noderīgu informāciju! Man tieši nesen ar pacaniem sanāca runāt par šo tēmu. Un šis raksts ļoti labi atspoguļo ko ar pacaniem apspriedām, bet īsti nezinājām! Šis raksts var teikt gandrīz kā naglai pa galvu! Ideāli!
    Paldies!

    x
    16.11.2018 18:40

    ai, nu vienalga….tirgus nevar augt konstanti un bezgalīgi, tas ir raksturīgi tikai entropijai.
    kāds var nosaukt iemeslu, kāpēc peļņai no aifoniem ir jāaug, tā nevar pat apstāties un kur nu vēl sākt dilt? īpaši interesanti varētu atbildēt nī mākleri ar pieredzi.

    Yan Jet
    16.11.2018 22:13
    Reply to  x

    Apple Inc kotējas biržā. kāpēc mēs pērkam akcijas? lai mes kā investori nopelnītu. kapēc sarūk peļņa? tapēc, ka paskaiti cik daudz Iphonu vien ir pārdots pēdējos gados – tehnoloģiskais izrāviens vairāk nav tik liels, lai liela daļa pircēju katru gadu pirktu jaunu Iphonu. sarūk peļņa un ko mēs redzam? Apple vainu mēģina paplašināt tirgu (Indija, Ķīna), vainu paceļ cenas.
    Apple svarīgs ir vienīgi investors. ja tu neesi investors tu esi tikai subjekts, kuru vajag ieraut skaistajā ”ekosistēmā”.

    Reklāma