Web Analytics
More
    Reklāma

    Baltijas valstu IT startapi, kas piedalījās šī gada pasaules Web samitā Lisabonā

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ Lisabonā notiek IT un tehnoloģiju jomas gada lielākais notikums – Web samits 2018. Visas četras Lisabonas lielākā izstrāžu centra halles šajās dienās aizpilda tūkstošiem stendu, kuros savus IT un tehnoloģiju risinājums izrāda startapu kompānijas no visas pasaules. Savus inovatīvāko un labākos risinājumus Lisabonā izrāda arī vairāki desmiti kompāniju no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Igaunijas uzņēmums „RIA.com Marketplaces” apkopojis spilgtākās IT idejas no Baltijas valstīm.

    Kā ik gadu, startapi samitā iedalīti trīs grupās Alfa (A), Beta (B) un Izaugsme (G), atkarībā no idejas gatavības pakāpes: A – idejas autori ir izstrādes procesā un startaps vēl tikai uzsāks savu darbību, B – startaps jau ir nodibināts un G – ideja ir realizēta, un starptaps veiksmīgi darbojas, piesaistot klientus.

    Reklāma

    Ko Lisabonā izrāda latvieši?

    Latviju Web samitā šogad pārstāv trīs spilgtas idejas. CalenDays ir palīgs laika un projektu plānošanai, kas automatizē plānošanas darbības un sola ievērojami celt produktivitāti. Lemontit ir ceļojumu apdrošināšanas un dažādu pakalpojumu rezervēšanas rīks, kuru vidū var būt arī tādi pakalpojumi kā frizieris, notārs, zobārsts un citi. Platforma ļauj ne tikai optimizēt šādu pierakstu veikšanu un darīt to jebkurā diennakts laikā, bet arī analizē lietotāja uzvedību un vēlmes, lai piedāvātu viņam piemērotākos pakalpojumus. Savukārt Setupad ir interneta reklāmas izvietošanas risinājums, kas dažādām mājaslapām tā izmantošanas gadījumā sola vērā ņemamus ieņēmumus.

    Igaunija uz Web samitu atvedusi robotu – bārmeni

    Igauniju Lisabonā pārstāv kopumā 22 startapu kompānijas, kuru vidū ir kāds ļoti interesants produkts: bārmenis – robots vārdā Janu, kurš apmācīts ne vien dažādu dzērienu gatavošanā un pasniegšanā, bet arī naudas pieņemšanā un maksājumu apstrādē. Payster Group produkts Piiks Pay ir instruments, kas grauj robežas starp virtuālo valūtu un pārējo pasauli, uzņēmumiem nodrošinot iespēju veikt maksājumus ar Bitcoin. Risinājums ir tehniski vienkāršs un ļauj visas operācijas veikt ātri. Tikmēr starptaps Aligner ir rīks, kas ļauj viegli un ātri atjaunināt saturu dažādās valodās, un ietver arī ērtus tulkošanas rīkus.  Funkciju ziņā tas līdzinās „Dropbox”, kur jebkura kompānija var izvietot savu saturu, strādāt ar to un dalīties ar kolēģiem. Taču papildus tam Aligner piedāvā tulkošanas iespēju uz vairāk nekā 50 valodām. „Tādām kompānijām kā Bosch ir ļoti daudz produktu, atjaunot aprakstus valodu simtos ir problemātiski. Taču ar Aligner to paveikt var ātri un vienkārši,” sola idejas autori. Savukārt kompānija petidglobal.com izveidojusi rīku mājdzīvnieku īpašniekiem, ļaujot tiešsaistē pasūtīt visas mājdzīvniekiem nepieciešamās preces un pakalpojumus. Šis starpaps jau izpelnījies arī ievērību pasaulē, un šobrīd darbojas jau 48 valstīs. Tikmēr Tori ir sistēma, kas izveidota mazo un vidējo uzņēmumu īpašniekiem. Tā ne tikai automatizē un paātrina finanšu vadības, inventarizācijas, personāla atlases un darbā pieņemšanas procesus, bet arī analizē uzņēmumu sniegumu un prognozē iespējamās problēmas un krīzes.

    Startapi no Lietuvas

    Viens no lietuviešu lepnumiem šī gada samitā ir iDenfy – automatizēta tiešsaiste identitātes verifikācijas programmatūra, kas, izmantojot viedtelefonu vai jebkuru datoru, identificē lietotāju. Šim mērķim sistēma iemācīta skenēt un atpazīt klientu pēc sejas un uzrādītā identifikācijas dokumenta. iDenfy sadarbības partneri potenciāli varētu būt bankas, finanšu uzņēmumu un arī dažādas valsts aģentūras. Tāpat lietuviešu uz samitu šogad atveduši Pretit – skaistumkopšanas pakalpojumu rezervēšanas sistēmu, kā arī Pass Camp – paroļu pārvaldības programmu, kas, izmantojot drošākās un jaunākās šī brīža tehnoloģijas, sola garantēt nepārspējamu drošību, tai pat laikā saglabājot lietotājam draudzīgu un vienkāršu vadības sistēmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma