Web Analytics
More
    Reklāma

    9 fintech jaunuzņēmumi sākuši darbu Startup Wise Guys otrajā akseleratorā

    Jaunākie raksti

    9 finanšu tehnoloģiju (fintech) jaunuzņēmumi no 10 pasaules valstīm sākuši darbu Startup Wise Guys otrajā akseleratorā sadarbībā ar Swedbank, lai trīs mēnešu garumā dinamiskā un intensīvā vidē attīstītu savas biznesa idejas. Katra no otrajā Wise Guys Fintech programmā uzņemtajām komandām saņems finansējumu līdz 30 tūkstošu eiro apmērā ar iespēju iegūt papildu investīcijas tālākai attīstībai 200 tūkstošu eiro apmērā.

    Šoreiz, atlasot komandas, paplašinātas fintech robežas – uzņēmumu idejas salīdzinājumā ar pirmo programmu aptver plašāku nozaru loku, kas vērsts uz finanšu platformu veidošanu. Šī akseleratora dalībnieku idejas saistītas ar vairākām nozarēm – apdrošināšana, personālvadība un darbaspēks, kreditēšana, regulējums, investīcijas, nekustamais īpašums u.c.

    Reklāma

    No aptuveni 200 pieteikumu sīvās konkurences otrajai Wise Guys Fintech programmai tika izvēlētas 9 starptautiskas komandas no 10 pasaules valstīm un trīs dažādiem kontinentiem. Otrā akseleratora programmā Wise Guys Fintech piedalīsies šādas komandas: 1) Partly (Latvija); 2) Lahdes (Latvija); 3) Tarla.in (Turcija); 4) Paylock (Gana); 5) TradersAlloy (Lielbritānija); 6) talent4gig (ASV un Itālija); 7) Ninja Lender (Ukraina); 8) Firstline.app (Igaunija); 9) Credit Click (Krievija un Kazahstāna).

    “Sadarbība ar fintech jaunuzņēmumiem mums ir ļoti svarīgs solis, lai paplašinātu bankas attīstības virzienus un robežas. Pirmās akseleratora programmas Wise Guys Fintech komandu sasniegumi ļāva mums secināt, ka sadarbība ir būtisks instruments arī Swedbank iekšējai kultūrai – tā palīdz mums kļūt vēl atvērtākiem un mācīties no sadarbības partneru un fintech pārstāvju pieredzes. Esmu pārliecināta, ka arī otrā akseleratora programma būs veiksmīga gan jaunuzņēmumiem, gan Swedbank,” Swedbank inovāciju telpās DoBe 7.novembrī notikušās akseleratora svinīgās atklāšanas laikā atzina Šarlote Elsnica (Charlotte Elsnitz), Swedbank vadītāja Baltijā.

    “Jau pats Swedbank Inovāciju telpas DoBe nosaukums liecina, ka tās paredzētas, lai no sēklas jeb idejas izaugtu un attīstītos kas nozīmīgs – starptautiski konkurētspējīgs produkts vai pakalpojums. Novēlu katrai no uzņemtajām komandām izbaudīt laiku šeit un izmantot iespēju augt un attīstīties. Pirmā akseleratora dalībnieki atzina, ka programmas ietvaros augsti novērtējuši Swedbank profesionāļu kompetenci, kuri, sākot no IT speciālistiem līdz pat datu analītiķiem, sniedza atbalstu jaunuzņēmumu izaugsmei. Otrā akseleratora dalībniekiem savu padomu un palīdzību gatavi sniegt neskaitāmi daudz Swedbank darbinieki mentori,” teica Reinis Rubenis, Swedbank Latvija vadītājs.

    Kristobals Alonso (Cristobal Alonso), Startup Wise Guys izpilddirektors: “Šī gada jūnijā desmit komandas absolvēja pirmo Wise Guys Fintech programmu, un pieci jaunuzņēmumi no iepriekšējās akseleratora programmas jau piesaistījuši investīcijas turpmākai attīstībai. Daži veiksmes piemēri – viens no uzņēmumiem saņēma finansējumu 200 tūkstošu eiro apmērā, savukārt cits uzņēmums pagājušajā mēnesī sasniedza 14 tūkstošu eiro apgrozījumu. Tāpat viens uzņēmums paplašinājis savu klientu loku līdz 6000 lietotājiem mēnesī. Novēlu katram Wise Guys Fintech otrās programmas dalībniekam izdošanos – no pirmā akseleratora komandu lieliskajiem sasniegumiem redzam, ka izaugsmes iespējas ir milzīgas.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pezdamskis
    11.11.2018 18:06

    Šitādi kroplēni…

    Reklāma