Web Analytics
More
    Reklāma

    Google attopas – Night Mode tiešām saudzē akumulatoru

    Jaunākie raksti

    Google beidzot atzinusi, ka tumšu vizuālo tēmu izmantošana tiešām spēj ietaupīt enerģiju un attiecīgi nākas retāk veikt viedierīces uzlādi. Enerģijas tēriņus ietekmē ne tikai ekrāna gaišums, bet arī attēlotā krāsa. Īpaši tas attiecas uz OLED tehnoloģijas ekrāniem, kas arvien biežāk tiek izmantoti viedtālruņos.

    Vienlaikus Google nācies atzīt, ka Material Design vadlīnijas nav ideālas, jo tās paredz, ka fona krāsa lietotnēs ir balta. Tiek pieļauts, ka līdz ar Android Q atnākšanu Google varētu pāriet atpakaļ uz Ice Cream Sandwich izmantotajām tumšajā krāsām saskarnē.

    Reklāma

    Vairāki pētījumi arī norāda, ka tumšāku krāsu izmantošana viedtālruņu ekrānos esot mazāk uzbudinoša. Ja vakarā ieslēdz zilās krāsas minimizēšanu viedtālruņa ekrānā, tad būs mierīgāka gulēšana naktī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    m!
    09.11.2018 10:33

    Labrit

    Jānis A
    09.11.2018 12:44

    Galvenais, lai uztaisa normālu kā pēdējā bildē, kur youtube aplikācija, nevis kā daži labi gudrinieki paņem FF -> 00 un otrādi priekš burtiem un gatavs. Tā ātri vien var bez acīm palikt. Bet nu tas ir google, tā kā vajadzētu visam būt labi beigās.

    eerks
    09.11.2018 19:16

    Sen jau bija laiks, citādi izdeg ekrāni un arī acis, naktī pamostoties, un paskatoties laiku.

    Reklāma