Web Analytics
More
    Reklāma

    Waymo iegūst atļauju uz koplietošanas ceļiem braukt pilnīgi autonomi

    Jaunākie raksti

    Google piederošais Waymo ir pirmais uzņēmums, kas no Kalifornijas štata saņēmis atļauju uz koplietošanas ceļiem izmēģināt pilnīgi autonomas automašīnas. Te būtu jānorāda, ka Kalifornijas štats ir nedaudz iepalicis aiz Arizonas štata atļaujas izdošanā, tomēr Kalifornija ir lielākais Waymo izmēģinājumu poligons.

    Pagaidām neviens cits autonomo automašīnu tehnoloģiju ražotājs nav saņēmis pielaidi uz koplietošanas ceļiem izmēģināt savas produkcijas pilnīgi autonomu darbību.

    Reklāma

    Waymo vēl arvien ir jāievēro ļoti stingri autonomo auto testu nosacījumi – sākotnēji Waymo drīkstēs uz koplietošanas ceļiem izlaist tikai 36 automašīnas, kurās nebūs iekšā cilvēki. Būs visai ierobežots apgabals, kurā autonomie auto drīkstēs paši pārvietoties. Maksimālais pieļaujamais ātrums būs 65 jūdzes stundā (ap 105 km/h). Tāpat Waymo būs jāizvēlas tikai ideāli piemēroti laika apstākļi automašīnām.

    Waymo atļaujas saņemšanai ir iegādājies apdrošināšanas polisi piecu miljonu dolāru vērtībā, tāpat katrai Waymo automašīnai ir norīkots operators, kas pieskata tās darbību visu laiku.

    Avotscnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma