Web Analytics
More
    Reklāma

    Chrome pārlūka ielāde ar Microsoft Edge var būt bīstama!

    Jaunākie raksti

    Windows 10 datoru īpašniekiem ir jābūt uzmanīgiem – Google Chrome tīmekļa pārlūka ielāde ar Microsoft Edge palīdzību var novest pie ļaundabīgas programmatūras nonākšanas datorā. Bing meklēšanas dzinis Edge pārlūkā noved pie ļaundabīgas programmatūras, ja meklēji pēc Chrome pārlūka.

    Microsoft vienmēr uzsvēris, ka Edge tīmekļa pārlūks ir visātrākais un drošākais pārlūks tirgū, bet nekas netiek minēts par Bing meklēšanas dzini.

    Reklāma

    Ja meklēsi Bing dzinī pēc “download chrome”, atgrieztais pirmais rezultāts novedīs pie lapas, kas ļoti atgādina Google Chrome lejupielādei paredzēto. Tikai ļoti uzmanīgs vērotājs ieraudzīs, ka adrešu joslā ir redzams “googleonline2018.com”. Lejupielādētā ChromeSetup.exe datne aplipinās tavu datoru ar visāda veida ļaunatūru. Ne visos datoros ar Bing meklētāju saite uz ļaunatūru tiek parādīta.

    Microsoft ziņo, ka no Bing meklētāja noņemts kļūdainais meklēšanas rezultāts, bet tas ir tikai laika jautājums, lai ļaunatūra atgrieztos līdzīgā meklēšanas rezultātā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    30.10.2018 11:40
    Klāvs
    30.10.2018 12:07

    Chrome ielādei jāizmanto Googl meklētājs, pietiek atvērt Google un tiks jau piedāvāts, kā var iedomāties izmantot Bing :D

    Uldis M.
    30.10.2018 12:17
    Reply to  Klāvs

    Cilvēki ir pieraduši atvērt pārlūku un rakstīt meklēšanas tekstu. Chrome pārlūkā tas automātiski tiek meklēts Google, savukārt Edge noklusētais meklēšanas dzinis ir Bing. Attiecīgi meklēšanas rezultāti parādās Bing meklētājā.

    Jēkabs Balodis
    30.10.2018 13:26

    Tāds clickbait virsraksts nedaudz. Ne jau Edge vainigs, bet Bing. Sanāk, ja es lietoju Edge ar ar pamata meklētāju google, tad es arī tā pat vīrusu varu lejuplādēt.

    Roberts Smitins
    30.10.2018 19:24

    Asi! Pat ļoti. Džeki vai džecenes, kas to “slazdu” uzlika patiešām labi izdomājuši. Kaut kur lasīju, ka pirms kāda 1/2 gada vai nedaudz senāk bija identisks variants, kas arī novadīja uz fake Chrome lejupielādes vietni. To pēc ilgāka laika (nevis uzreiz, jomajo!!!) Bing no rezultātiem aizvāca. Tas nozīmē, ka pēc kāda laika pēc aizvākšanas šīs lamatas iespējams, ka vēlreiz atkārtosies.
    Ja pareizi saprotu, tad šis links parādās/parādījās nevis “normālajos” meklēšanas rezultātos, bet gan pašā augšā – tur kur ir t.s. reklāmas rezultāti. Tāpēc nekad nevajag maukt iekšā tajos t.s. reklāmas rezultātos, jo šad tad tie nosūta uz lapām, kas ir pilnas ar visādiem draņķiem, skemeru variantiem vai kā šajā gadījumā pat malware. Jomajo!

    x
    30.10.2018 20:44

    zin kā, steigā darot var vārīgas vietas satraumēt. uz to tad arī balstās primitīvie slazdi – ka homo klikus ne skatās, ne domā līdzi, bet tik klikšķina.

    Krotow
    31.10.2018 10:44

    Vispār asprātīgi izdomāts. Sapratuši gan, ko Windows lietotāji visbiežāk dara ar sistēmā iebūvēto pārlūku gan arī kā spējuši izlikties par Chrome ielādes lapu gan arī kā piečakarēt meklētāju, lai nonāktu pirmajā vietā pirms Google lapas :) Žetons par asprātību. Komplektā iekļautos roku dzelžus saņems no varas iestādēm.

    Reklāma