Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Parlaments pieprasa veikt pilnu Facebook auditu

    Jaunākie raksti

    Pēdējos mēnešos Facebook ir iekūlies ne vienā vien šmucē – Cambridge Analytica datu noplūdē, nozagti arī aptuveni 87 miljoni Facebook lietotāju dati. Saistībā ar šajā pavasarī izskanējušo Cambridge Analytica datu noplūdes skandālu Eiropas Parlaments pieprasīs Eiropas Savienības iestādēm veikt pilnu Facebook auditu. Tiks ieviesti jauni mēri, lai ar Facebook starpniecību mazinātu iespēju iejaukties vēlēšanu procesos visā pasaulē.

    Audita laikā tiks izvērtēta datu aizsardzība un lietotāju datu drošība pēc skandāla saistībā ar noplūdušajiem 87 miljonu Facebook lietotāju datiem. Sākotnēji gan tika lēsts, ka nozagti dati 50 miljoniem lietotāju.

    Reklāma

    Facebook nāksies ieviest atvieglotu tiešsaistes politisko apmaksāto reklāmu un to izdevējorganizāciju vai juridiski atbildīgo personu atpazīšanu. Tāpat būs jāaizliedz sociālo mediju lietotāju profilēšana vēlēšanu vajadzībām, tostarp tiešsaistes uzvedības izmantošanu, kas varētu atklāt politiskās izvēles. Dalībvalstīm ar Eurojust atbalstu būs jāveic izmeklēšana attiecībā uz ārvalstu spēku iespējami veiktiem pārkāpumiem tiešsaistes politiskajā telpā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma