Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakeri piekļuvuši 50 miljoniem Facebook lietotāju kontu

    Jaunākie raksti

    Facebook pagājušās nedēļas nogalē ir paziņojis par kārtējo savu lietotāju datu noplūdi. Facebook izpilddirektors Marks Zakerbergs informējis, ka vismaz 50 miljoniem sociālā tīkla lietotāju kontu datiem ir piekļuvuši ļaundari un, iespējams, skarti vēl 40 miljoni lietotāju konti, kuriem pastiprināta drošība.

    Hakeri izmantojuši kļūdu Facebook izstrādātāju API rīkos, kas nodrošina funkcionalitāti, kas ļauj Facebook apskatīt kā citam lietotājam. Ievainojamība šajā risinājumā tika nejauši radīta tālajā 2017. gada jūlijā un tikai šī gada 16. septembrī Facebook pamanīja, ka to kāds izmanto negodprātīgiem mērķiem. Tas nozīmē, ka hakeri lietotāju informācijai varētu būt piekļuvuši ilgu laiku. Problēma tika salabota šī gada 27. septembrī. Vairāk par problēmu raksta Facebook šajā bloga rakstā.

    Reklāma

    Kā drošības mēru Facebook ir licis skartajiem lietotājiem atteikties (izlogoties) no sistēmas. Paroles šoreiz nav jāmaina, jo tām hakeri nav piekļuvuši. Pagaidām nav skaidrs, vai skarti arī Instagram lietotāji, taču būs vēlreiz jāsavieno Facebook un Instagram profili, ja Facebook izlems, ka konts ir bijis pakļauts uzlaušanas riskam. WhatsApp lietotāji nav skarti vispār.

    No skartajiem lietotāju kontiem hakeri ir ieguvuši tādu informāciju kā vārds, dzimums un dzīvesvieta, kas publicēta profilā. Facebook informē, ka hakeri nav piekļuvuši privāto ziņu vai maksājumu karšu informācijai. Šobrīd Facebook strādā kopā ar FIB, lai noskaidrotu vaininiekus un to motīvus.

    Lai pārbaudītu vai kāds svešinieks neizmanto mūsu Facebook kontu, varam doties uz sociālā tīkla drošības iestatījumu sadaļu un aplūkot no kādām ierīcēm ir piekļūts mūsu profilam. Ja sarakstā ir nesaprotamas ierīces, var ar vienas pogas spiedienu iziet no visām un ieiet tikai tajās, ko reāli pats izmanto.

    Par šo šmuci ir ieinteresējušies gan Eiropas Savienības, gan ASV valdības pārstāvji un pieprasīs Facebook sniegt paskaidrojumus. Pastāv iespējamība, ka uzņēmumam nāksies maksāt sodus par to, ka nav spējis parūpēties par savu lietotāju datu drošību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    01.10.2018 08:26

    Kur dala kompensācijas par šo drausmīgo noziegumu pret mūsu datiem!?Kur jāstājas rindā!?

    Redīss
    01.10.2018 09:12

    Kad Zukerbergs tikko radīja šo portālu, tad bija pārsteigts, ka cilvēki uztic tik daudz informāciju viņam un kaut kādā sarakstē viņš šīs aitas nosauca par “dumb fucks”.
    Es jau kādu laiku neesmu Facebook un esmu absolūti atradinājies no tā. Vispār neesmu nevienā soc.tīklā un domāju, ka šī kustība ar laiku būtiski pieaugs. Jo tas tiešām ir “mental” dalīties ar savu privāto dzīvi ar simtiem vai tūkstošiem cilvēku un pētīt viņu dzīves lentās un krāt “laikus” utt. Lielākā daļa vienkārši to vēl nav apjautuši, jo arī alkāns sevi mierina, ka dzert ir ok.

    Tāpēc skābene – dumb fuckiem kompensācijas nepienākas! :D

    Skābene
    01.10.2018 10:00
    Reply to  Redīss

    Dumb fucks ir tāds, kas savu profilu pārvērš par publiksu iedzīvotāju reģistru, ko var izmatot ikviens! Ja privātuma uzstādījumos saklikšķina pareizos ķeksīšus, tad nemaz arī tāds Dumb fucks cilvēks nav!

    KKTK
    03.10.2018 11:29
    Reply to  Skābene

    Vēl, labāk savā profilā sarakstīt pilnīgus melus par sevi :D

    Pumba
    01.10.2018 09:31

    Neesmu sociālajos tīklos taču vienīgais, kas trūkst no tā ir informācija par dažādiem interesantiem pasākumiem. Iespējams, ka šo info var dabūt arī citviet, bet neesmu vēl tādu vietu atradis.

    Reklāma