Web Analytics
More
    Reklāma

    Google pieprasīs populārākos Android modeļus atjaunināt 2 gadus

    Jaunākie raksti

    Tiek uzskatīts, ka Google vēlas uzspiest lielajiem viedtālruņu ražotājiem nodrošināt populārākos modeļus ar Android drošības ielāpiem vismaz divu gadu garumā. Vismaz par to runā noplūdis līgums starp Google un ierīču ražotājiem. Ja ražotājs nespēs nodrošināt atjauninājumus, Google varētu nākotnē nesertificēt ražotāja viedierīces.

    Līgums paredz, ka ierīču ražotājiem jānodrošina atjauninājumu piegāde vismaz vienu reizi trīs mēnešos. Līguma nosacījumi varētu stāties spēkā no nākamā gada 31. janvāra.

    Reklāma

    Viena atkāpe līgumā būs par labu ražotājiem – obligātie drošības ielāpi jānodrošina viedierīcēm, kuru pārdošanas apjomi pārsniedz 100 000 gabalu. Tikai ļoti nepopulāri modeļi tiekot pārdoti apjomos zem 100 000.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Xigs
    26.10.2018 18:07

    Mantkārīgie googlisti, dēļ monopola jumtu norāvis, satrakojošies galīgi! Nu tik ģērēs! Ne jau bez viņu ziņas pa burbuli aizgājusi ne viena vien perspektīva platforma ;)) Nekas, varbūt kādam radīsies stimuls izņemt no plaukta nokia MeeGo, Windows, Tizen

    Kristaps Skutelis
    26.10.2018 18:16
    Reply to  Xigs

    Kam radīsies stimuls? Iekārtu ražotājiem? Kuriem? Kāpēc? Kas to visu apmaksās? Kādi būs ieguvumi gala lietotājiem? Cik tas viņiem izmaksās? Kas to visu uzturēs?

    Man arī nepatīk monopolsituācijas, tomēr šobrīd tā mobilo OS joma izskatās baigi drūmi un ir ļoti, ļoti grūti (nereāli) tajā ienākt jaunam spēlētājam. Ir pārāk daudz jautājumu (dārgu jautājumu), kas jāatrisina.

    bombelats
    26.10.2018 21:39

    Jā, ja viss būtu tik vienkārši. Pat milzis MS savu Win Mob, manuprāt ļoti veiksmīgu, OS nenoturēja.

    Kristaps Skutelis
    26.10.2018 21:58
    Reply to  bombelats

    Tāpēc arī saku, ka nav vienkārši.

    Reklāma