Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Gada partnera titulu Latvijā iegūst IT uzņēmums dots. 

    Jaunākie raksti

    Astoņi Latvijas IT uzņēmumi un trīs nozares speciālisti personīgi saņēmuši Microsoft Partneru izcilības balvas par digitālās transformācijas virzīšanu un mākslīgā intelekta risinājumu attīstīšanu. Microsoft Gada partnera titulu 2018. gadā ieguvis uzņēmums dots. (iepriekš SQUALIO cloud consulting) par mākslīgā intelekta risinājumu AIHEN, ko izstrādāja kopīgi ar Balticovo un kurš sniedz iespēju analizēt un prognozēt izdēto olu apjomu, kā arī palīdzēt uzlabot dējējvistu labsajūtai nepieciešamos apstākļus.

    Datos un mākslīgā intelekta tehnoloģijās balstītai attīstībai ir milzīgs potenciāls. Pētījumu uzņēmuma McKinsey 2018. gada pētījumā norādīts, ka mākslīgais intelekts ik gadu pasaules IKP nodrošinās 1,2 % pieaugumu. Valstis, kuras kavēsies šādu risinājumu ieviešanā, zaudēs starptautiskajā konkurētspējas cīņā.

    Reklāma

    “Latvijas IT nozares uzņēmumi dara izcilu darbu, strādājot ar saviem klientiem, pārliecinot par tehnoloģiju iespējām un attīstot pasaules līmeņa risinājumus tepat Latvijā – valodas tehnoloģijas, virtuālos asistentus jeb čatbotus, risinājumus izglītības un kultūras procesu digitalizācijai, satiksmes drošībai, ražošanas produktivitātei, veselības aprūpei un citur. Pateicoties šo uzņēmumu profesionalitātei un aizrautībai, Latvija nostiprina savas pozīcijas digitālajā ekonomikā,” vērtē Microsoft vadītāja Baltijā Renāte Strazdiņa.

    “Lielākās izmaksas olu ražošanā sastāda tieši putnu barība, tādēļ spēja savlaicīgi prognozēt iespējamās izmaiņas olu ražošanas apjomā un tās ietekmējošos faktorus var novērst negatīvās izmaiņas dējējputnu veselībā un barošanas procesā vēl pirms tās ir iestājušās (piemēram, atbilstoša veterināra palīdzība). Līdz ar to, modernizējot IT sistēmas, ir iespējams būtiski uzlabot atsevišķas olu ražošanas darbības, un tādejādi uzlabot arī dējējvistu labklājību. Domājot par dējējvistu labklājību un to patērētājiem, kopā ar Balticovo izveidojām un uzstādījām vienotu, uz Microsoft Azure Cloud un mākslīgā intelekta bāzētu sistēmu, kā arī IT platformu dējējvistu pārraudzībai. AIHEN galvenais mērķis ir izmantot no dažādiem sensoriem apkopotos datus – temperatūru, mitrumu, gaismas līmeni, video – un savienot tos ar Microsoft Azure Cloud, lai prognozētu izdēto olu apjomu, un, izmantojot mākslīgo intelektu, automātiski atklāt novirzes barības padevē, ko cilvēka acij ir sarežģīti pamanīt,” pārdomās dalās Aigars Jaundālders, dots. IT risinājumu un attīstības vadītājs.

    Partneru izcilības balvas saņēmuši uzņēmumi:

    • dots. – Microsoft Gada partneris par mākslīgā intelekta risinājumu AIHEN;
    • ALSO Latvia – par atbalstu jaunuzņēmumiem Microsoft for Startups programmas ietvaros;
    • Lielvārds – par digitālo prasmju veicināšanu izglītībā;
    • Lux Technology – par Latvijas digitālā eksporta veicināšanu;
    • RIX Technologies – par ieguldījumu Latvijas digitālās transformācijas attīstībā;
    • Squalio – par ieguldījumu Latvijas simtgades Dziesmu un Deju svētku organizēšanā un lietotnes “Svētki” izstrādi;
    • Tilde – par ieguldījumu mākslīgā intelekta un čatbotu attīstībā;
    • TVG – par izaugsmi mākoņpakalpojumu pārdošanā.

    Par personīgu ieguldījumu Microsoft izglītības programmu un Minecraft skolas projekta īstenošanā balvu saņēma uzņēmuma Datorzinību centrs pārstāve Līga Matveja – Vlasova;
    Par personīgu ieguldījumu, veicinot datu analīzes rīku izmantošanu problēmu risināšanā un lēmumu pieņemšanā, balvu saņēma IT eksperts Aldis Ērglis; Par personīgu ieguldījumu Microsoft for Startups programmas īstenošanā balvu saņēma uzņēmuma Lux Technology pārstāvis Pauls Lukss.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma