Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple un Amazon noliedz Bloomberg ziņas par Ķīnas spiegošanu

    Jaunākie raksti

    Bloomberg Businessweek publicēta informācija, ka laikā ap 2015. un 2016. gadu vairāki ASV bāzēti uzņēmumi no Ķīnas iegādājušies serverus, kuros uzstādīta speciāli spiegošanai paredzēta mikroshēma. Mikroshēmas izmērs esot aptuveni tik liels, kā punkts, ko atstājot pildspalvas pieskāriens papīram. Mikroshēmu bez speciālas tehnikas un meklēšanas nevarot konstatēt.

    Bloomberg norādījis, ka ietekmētās tehnoloģijas no Ķīnas iegādājušies Apple, Amazon un vairāki citi ASV bāzēti uzņēmumi. Šobrīd gan Apple, gan arī Amazon stingri noliedz šāda veida informāciju. Tiek pieļauts, ka šī vai līdzīga informāciju zogoša tehnoloģija tiek izmantota arī ASV valdības aģentūrās – ietekmēti varētu būt ASV Aizsardzības departamenta serveri, kā arī Centrālā izlūkošanas pārvalde un pat ASV Jūras spēku kuģi un ASV armijas izmantotā dronu tehnoloģija.

    Tiek uzskatīts, ka mikroshēmas Ķīnas valdība uzstādījusi Supermicro ražotajām tehnoloģijām, kas nozīmē, ka digitālās spiegošanas problēma var izrādīties ļoti izplatīta.

    Izmeklēšana turpinās, par šo skandālu, visticamāk, dzirdēsim arī turpmākajās nedēļās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    05.10.2018 22:07

    Gadījums kā tāds labi līmējas kopā ar daļas ASV valdošo vēlmi savākt rūpniecību atpakaļ no outsourcētajiem izpilldītājiem. Vispār karma – savulaik līdzīgi čakarēja citus (Irāna) un tagad saņem to pašu atpakaļ.

    Reklāma