Apple HomePod viedā skaļruņa apskats (video)

7

Pirms neilga laika pamatīgi notestēju Google Home viedo skaļruni un pastāstīju par tā iespējām, kas man ļoti patika. Vakar pamanīju, ka mūsu pašu zēni Niks Evalds un Emīls Kālis ir izveidojuši patiešām skatāmu un saturiski lielisku Apple HomePod viedā skaļruņa video apskatu. Ar viņu laipnu atļauju vēlos to parādīt arī Kursora lasītājiem.

“Apple HomePod iegādei manā prātā bija vairāki pamatojumi. Pirmkārt, jau gadiem esmu Apple ekosistēmas lietotājs, tādēļ ar nepacietību gaidīju kompānijas pirmo pieteikumu smart speaker produktu kategorijā. Otrkārt – mūzikai manā dzīvē ir ļoti liela nozīme, un skaņas kvalitāti prioritāšu sarakstā lieku augstāk par smart assistant iespējām (kas arī iemesls, kāpēc pirmos soļus smart home virzienā nespēru ar Google Home vai Amazon Alexa ierīcēm). Treškārt – novērtēju iespēju ar balsi vadīt ar HomeKit savietojamās Philips Hue gaismas. Kopumā, esmu apmierināts ar testu rezultātiem – lai arī Siri performanci par izcilu nosaukt nevar, HomePod 360 grādu skaļruņu un mikrofonu apvienojums nodrošina lielisku audio pieredzi, neatkarīgi no atrašanās vietas telpā,” teic Niks Evalds.

Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
7 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Maris Laudams
03.10.2018 18:41

Manuprāt… Tā vietā varēja atrast jēdzīgāku ierīci. Siri nespēj konkurēt ar Alexa un skaņas kvalitāte ir labāka citiem aparātiem (kuri ir savienojami ar siri un home kit).

niksevalds
03.10.2018 22:52
Reply to  Maris Laudams

Ir ļoti daudz skaļruņu ar Apple AirPlay funkcionalitāti (kas ļauj spēlēt mūziku no telefona, piemēram), bet HomePod ir vienīgais, kurā Siri actually ir iebūvēta, un kurš Apple Music var izmantot bez telefona blakus.

Un kuri būtu Tavi piemēri ar labāku skaņas kvalitāti?

Maris Laudams
03.10.2018 23:22
Reply to  niksevalds

Es negribu uzmesties par ekspertu, jo galīgi tāds neesmu. Man arī ausis ir no bieza materiāla.
Bet skatoties uz smart skaļruņiem izvēlēties vienu, lai cik labu, bet kurš ir limitēts ar vienu mūzikas piegādātāju… ja vien lietotājs nav šausmonīgs apple fanbojs, tad ir labākas izvēles, piem. Sonos One

Man ir amazon echo dot, kas pat nav salīdzināms skaņas kvalitātē, bet es varu stīmot no amazon, no Spotify vai caur Bluetooth

niksevalds
03.10.2018 23:32
Reply to  Maris Laudams

Tātad, precīzāk būtu teikt – citām vajadzībām ir arī citi labi skaļruņi. To es pilnībā atzīstu un minēju arī apskata secinājumos. Bet mana prasība bija tieši tāda – lai aparāts kā standalone māk spēlēt Apple Music un skan lieliski. Tādā kontekstā ne Echo, ne Sonos nebūtu pareizā izvēle.

Maris Laudams
03.10.2018 23:41
Reply to  niksevalds

Kaut kā biju domājis, ka Sonos spēj spēlēt apple music bez telefona. Mana kļūda!
Echo dot var pievieno pie kāda laba aktīvā skaļruņa, bet tik un tā tas nespēj spēlēt apple music.

KKTK
04.10.2018 08:30

Jā, garāžā tādu varētu ielikt, lai nav ar netīrām rokām jāčamda un var kaut ko pavēlēt.

Andris Niklavics
04.10.2018 10:20

lietoju jau pusgadu, galvenokārt homekit gadžetu ieslēgšanai, skaņa vienmēr sabalansēta, tā ka ir OK