Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei izziņo pirmo Mate 20 sērijas tālruni – Huawei Mate 20 Lite

    Jaunākie raksti

    Huawei izziņojis jauno viedtālruni Mate 20 lite, kas ir jaunākā ierīce Huawei Mate telefonu sērijā. Iepriekšējais flagmanis Huawei Mate 10 kopš izziņošanas pagājušā gada oktobrī aizvien ir saglabājis augstu popularitāti starp biznesa klases klientiem. Lai sniegtu iespēju izmēģināt Mate sērijas tālruņu priekšrocības vēl plašākam cilvēku lokam, Huawei ir radījuši Mate 20 lite –  tālruni, kas piemērots tieši jaunajiem profesionāļiem un biznesmeņiem. Tas aprīkots ne tikai ar četrām kamerām, kuru darbību papildina mākslīgais intelekts, bet arī ar jaunāko EMUI 8.2 lietotāja saskarni, kas piedāvā plašu funkciju klāstu, lai apmierinātu pat visprasīgākā lietotāja vēlmes.

    Parocīgs ekrāns

    Jaunajiem profesionāļiem nereti ir ļoti augstas prasības attiecībā uz viedtālruņiem. Viņi vēlas, lai ierīce ne tikai spēj paveikt visu ikdienā nepieciešamo, bet piedāvā arī papildus vērtības un tai pat laikā izskatās moderni. Izstrādājot jauno Huawei Mate 20 lite ražotāji ir ņēmuši vērā mērķauditorijas vēlmes, īpaši dizaina jautājumos. Tālrunis aprīkots ar 6,3 collu FHD+ FullView ekrānu ar malu attiecību 19:5:9, kas iestrādāts slaidā korpusā, padarot ierīci reizē pievilcīgu un parocīgu lietotājiem, kas bieži spēlē mobilās spēles un skatās video telefonā.

    Reklāma

    Lai saskatītu simetrijas skaistumu, tālu nav jāmeklē, jo tas redzams mums visapkārt gan dabā, gan cilvēka radītos objektos. Cilvēkiem simetriski raksti un formas šķiet pievilcīgi, jo simetrija cilvēka prātā saistās ar mieru, līdzsvaru un harmoniju. Huawei Mate 20 lite tieši tādēļ ir veidots divpusēji simetrisks, padarot ierīci gan ērtu turēšanai rokā, gan vizuāli pievilcīgu. Papildus tam zem tālruņa 2,5D stikla aizmugurējā korpusa ievietotais apvalks veido ēnu un gaismu spēles, radot ļoti interesantu un skaistu 3D efektu.

    Iemūžini mirkļus ar četrām kamerām

    Cilvēki ir pieraduši pētīt un iepazīt pasauli ar interneta palīdzību un izbauda iespēju vienmēr būt sasniedzamiem un dalīties pieredzē ar cilvēkiem visā pasaulē. Ērtākais veids, kā nodot informāciju, protams, ir fotogrāfijas un video, un tālruņa kamerai, bez šaubām, ir ļoti liela loma šajā procesā. Lai sniegtu tālruņu lietotājiem pēc iespējas labāku fotografēšanas pieredzi, jaunajā Mate 20 lite iebūvētas četras kameras –  divas priekšējās un divas aizmugurējās.

    Tālrunis Mate 20 lite ieguvis divas priekšējās kameras, kas satur 24 MP un 2MP sensorus. Ierastās vienas lēcas kameras bokē efektu parasti iegūst ar programmatūras palīdzību, taču divu lēcu kameras priekšrocība ir tā, ka viena lēca iegūst attēla datus, kamēr otra fiksē attēla dziļuma informāciju. Apvienojot abu lēcu iegūto informāciju, divkāršā kamera spēj izveidot attēlu ar autentisku bokē efektu, iegūstot tādu pašu rezultātu, kādu parasti cenšas sasniegt profesionāli fotogrāfi, lai izceltu konkrētus attēla objektus. Huawei jaunā telefona kamerā maksimāli izmanto arī mākslīgā intelekta sniegtās iespējas. Papildus ierastajai ainavu atpazīšanai, ko piedāvā citas ierīces tirgū, Mate 20 lite priekšējā kamera spēj atpazīt vairāk kā 200 ainas astoņās dažādās kategorijās – debesis, pludmale, augi, nakts, skatuve, ziedi, iekštelpas un sniegs – un pielāgot uzstādījumus vēl labākām bildēm.

    Savukārt Mate 20 lite primāro kameru mākslīgā intelekta sistēma ir apguvusi vairāk kā 500 dažādu ainu atpazīšanu, izpētot un iegaumējot vairāk kā 100 miljonu attēlu. Tā atpazīst attēlus 22 kategorijās, tai skaitā portretus, zilas debesis, sniegu, senas ēkas, uguņošanu, augus, kaķus un suņus, tekstu, automašīnas, ēdienu un nakts ainas. Tālrunis automātiski atpazīst kameras priekšā esošo ainavu un tai atbilstoši pielāgo uzstādījumus un padara fotografēšanas procesu daudz intuitīvāku. Abas 20MP un 2MP lēcas darbojas vienoti, lai izveidotu pēc iespējas labākus fotoattēlus, ļaujot lietotājam mazāk uzmanības veltīt uzstādījumu mainīšanai un vairāk koncentrēties uz mirkļu iemūžināšanu.

    Jaunais Mate 20 lite spēj paveikt vēl ko neredzētu – tas spēj identificēt attēlā redzamā cilvēka dzimumu un ādas krāsu. Huawei skaistuma algoritms parūpējas par to, lai ik katra uzņemtā pašbilde būtu skaidra, neraugoties uz sliktu apgaismojumu. Savukārt HDR reāllaika priekšskatījums lietotājam precīzi parāda, kāds būs gala fotoattēls. Tāpat kamera piedāvā arī 3D Qmoji veidošanu, kā arī piecus dažādus profesionāla apgaismojuma efektus, piemēram, maigu apgaismojumu (Rembranta gaisma), tauriņa un skatuves apgaismojumi, kas ne tikai padara fotogrāfijas skaistākas, bet arī ļauj lietotājam izpaust savu radošumu.

    Flagmaņa veiktspēja nodrošina viedu lietošanas pieredzi

    Huawei Mate 20 lite aprīkots ar astoņu kodolu Kirin 710 čipsetu un jaunāko lietotāja saskarni EMUI 8.2, nodrošinot izcilu tālruņa veiktspēju ar perfektu programmatūras un fizisko komponenšu integrāciju.

    Kirin 710 bija Huawei pirmais čipsets, kas izstrādāts 12 nanometru tehnoloģiskajā procesā. Šis čipsets ticis pielāgots arī Mate 20 lite tālrunī un satur A73 kodolu, kas ir par 75% jaudīgāks nekā A53 kodols, kāds bija iebūvēts Kirin 659 čipsetā. Kirin 710 nodrošina 1,3 reižu labāku darbību nekā tā priekšgājējs Kirin 659. Jauno čipsetu darbina četri Cortex A73 kodoli, kuri darbojas 2,2GHz takts frekvencē, un četri Cortex A53 kodoli, kuri darbojas 1,7GHz takts frekvencē, un to kopdarbība nodrošina izcilu, balansētu veiktspēju. Tāpat telefonam ir divas SIM karšu vietas, un tās abas atbalsta 4G un VoLTE standartus.

    Huawei Mate 20 lite ir ieguvis uz Android Oreo balstīto EMUI 8.2 lietotāja saskarni. Tas aprīkots ar dažādām mākslīgā intelekta funkcijām, piemēram, iepirkšanās asistentu un gudro attēlu galeriju, kas atpazīst bilžu tematiku un tās atbilstoši sakārto 15 lielās kategorijās un 100 mazākās apakšgrupās ar dažādu tēmu, piemēram, ēdiens, ainavas, dokumenti un citas. Savukārt sarunājoties pa telefonu trokšņainā vietā, Mate 20 lite automātiski aktivizē mākslīgo intelektu apkārto trokšņi likvidēšanai, lai nodrošinātu augstu zvanu kvalitāti. Kopumā EMUI 8.2 ir ne tikai vienkārši saskarne, bet gudrs ikdienas palīgs, kas izprot un iegaumē lietotāja paradumus.

    Trīs galvenās funkcijas, kas mūsdienu patērētājam ir īpaši būtiskas viedtālrunī, ir spēja uzņemt kvalitatīvas bildes, sazināties un spēlēt spēles. Tieši tādēļ papildu jaudīgajam Kirin 710 un 4GB operatīvajai atmiņai, Huawei Mate 20 lite aprīkots arī ar Game Suite, kas piedāvā augstas kvalitātes spēļu spēlēšanas pieredzi. Savukārt, lai nodrošinātu pietiekami ilgu tālruņa darbību bez uzlādes, tas ieguvis ietilpīgu 3750mAh akumulatoru un Huawei ātrās uzlādes atbalstu.

    Kopumā Huawei Mate 20 lite ieguvis galvenās Mate tālruņu sērijas iezīmes. Tam ir vienkāršs un simetrisks dizains, kas apvienots ar nepārspējamu veiktspēju, nodrošinot izcilu funkcionalitāti un mākslīgā intelekta atbalstītu pieredzi un apmierinot jauno biznesa censoņu prasības.

    Huawei Mate 20 lite cena un pieejamība

    Tālruņa Mate 20 lite ieteicamā cena pārdošanas vietās ir 379 EUR. Iepriekšpārdošanā telefons pieejams melnā krāsā, no oktobra – melnā, zilā un zelta krāsās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis Krastiņš
    17.09.2018 14:07
    Jānis
    18.09.2018 15:04

    HUAWEI, beidzot labi telefoni par pieņemamām cenām. 👍
    Pats jau ilgi lietoju HUAWEI telefonus, patīk un iesaku😀
    Un protams gaidu ar nepacietību arī jaunumus no HUAWEI.

    Sandris Spalis
    22.09.2018 20:01

    Kurš tad būtu labāks, Huawei mate20 Lite vai Honor10?

    Madara_Saule
    22.09.2018 22:15
    Reply to  Sandris Spalis

    Pareiz abiem rakstu apskatus. Honor 10, noteikti gan ātrāks, gan ar ievērojami labāku kameru. Mate 20 Lite, savukārt ir lielāks ekrāns un lielāka baterija.

    Reklāma