Web Analytics
More
    Reklāma

    Google svin 10. Chrome dzimšanas dienu, izsūta lielu atjauninājumu

    Jaunākie raksti

    Google šonedēļ svin Chrome tīmekļa pārlūka 10. dzimšanas dienu, vienlaikus piegādājot ilgi gaidīto Chrome 69. versiju, kas atnes jaunu dizainu. Visai lielas pārmaiņas redzamas arī Chrome pārlūka iOS versijā, kur rīkjosla pārnesta uz ekrāna lejasdaļu.

    Chrome pārlūks ticis pie uzlabota paroļu pārvaldnieka – paroļu aizpildīšana būs precīzāka. Tas pats attiecas uz saglabāto maksājuma karšu datu automātisku ievadi, kad veic kādus norēķinus tīmeklī. Ja vēlēsies mainīt vai izveidot jaunu paroli, arī to tagad piedāvās Chrome paroļu pārvaldnieks, šī iespēja aizgūta no LastPass un citiem paroļu pārvaldniekiem.

    Reklāma

    Pie uzlabojumiem ticis arī tā sauktais Omnibox jeb adrešu ievades lauks – tas turpinās vēl ērtāk parādīt atbildes uz dažādiem jautājumiem vai ātri veiks aprēķinus. Omnibox arī pateiks, ja ievadītā adrese jau atvērta kādā citā cilnē, piedāvās pārlēkt uz attiecīgo cilni. Omnibox ļaus meklēt datnes tavā Google Drive.

    Chrome 69. versija galddatoriem iegūstama jau tagad, Android un iOS lietotājiem tā iznāks viļņveidīgi. Pie atjauninājuma, visticamāk, tiksi tuvākās nedēļas laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    IHateChrome
    05.09.2018 19:26

    Kaada jerga no shii, ja joprojam Chrome nav pat reklamas blokjeetaaja spraudnis mobilajam ieriiceem? Drankjiigs bez gala un nelietojams.

    Puika
    05.09.2018 21:05

    Mnjā. It kā ir Chrome labs, bet man patīk daudz labāk vēl aizvien Firefox. 90jos lietoju Netscape Navigator, jo nepatika MS Internet Explorer. Bet, lūk Firefox (priekš manis) bija pirmais “modernais” pārlūks ko lietoju Explorer vietā. Tas objektīvi bija ļoti sen, bet man kā vecam bukam apmēram 15 gadu pagātne šķiet kā tikai vakardiena:)
    Šis raksts man atsauca atmiņā interesantu momentu. Kad Chrome parādījās pirms 10 gadiem, tad daudzi antivīrusu risinājumi sākumā bloķēja Chrome kā keylogger. Tad es domāju: vot, idioti tie antivīrusi, bet, ja tā padomā, tad tiem bija taisnība. Chrome jau ir gandrīz kā keylogger. Vāc informāciju uz nebēdu. Lai gan no populārajiem pārlūkiem visi vāc (es saprotu, ka daži Kursora komentētāji tūlīt būtu klāt un pilnā rīklē baurotu, ka es neko nesaprotu, jo piemēram Tor ir anonīms, vienlaicīgi norādot, ka es neprotu rakstīt, jo neesmu kaut kur ielicis komatu:D). Tāpēc es uzrakstīju vārdu POPULĀRAJIEM:D).
    Bet jā, Chrome jaunais dizains smuki izskatās. To nevar apstrīdēt!

    Reklāma