Web Analytics
More
    Reklāma

    Skolēnus aicina piedalīties Latvijā pirmajā hakatonā bērniem

    Jaunākie raksti

    Ierasti hakatona laikā tiekas dažādās nozarēs strādājoši profesionāļi un īsā laikā rada tehnoloģiskus risinājumus kādai problēmai. Kamēr pasaulē hakatona formāts ir iecienīts pieaugušo vidū, drīzumā Latvijā norisināsies pirmais Latvijas hakatons piemērots tieši bērniem.

    Tuvojoties jaunajam mācību gadam programmēšanas nodarbības bērniem Learn IT un inovatīvais IT uzņēmums Cognizant aicina 3.-8.klases skolēnus piedalīties Latvijā pirmajā programmēšanas hakatonā bērniem. Pasākuma mērķis ir parādīt jauniešiem, ka ar pavisam nelielām zināšanām programmēšanā katrs no viņiem var kļūt par savu tehnoloģiju radītājiem, nevis tikai pasīviem lietotājiem.

    Reklāma

    Hakatons norisināsies divu dienu garumā, no 31.augusta līdz 1.septembrim, un tā laikā bērni komandās veidos tehnoloģiju risinājumus sev nozīmīgām problēmām. Pirmajā dienā bērni kopā apgūs programmēšanas un elektronikas pamatus ar nelieliem micro:bits datoriņiem, savukārt otrajā – veidos savas idejas prototipu un prezentēs to klātesošajiem vecākiem un draugiem. Uz pasākumu aicināti visi skolēni, kuriem interesē tehnoloģijas, roboti vai  datori, neatkarīgi no priekšzināšanu līmeņa programmēšanā.

    “Nodarbībās esmu redzējusi, kā skolēni ar tehnoloģiju palīdzību rada risinājumus, kas palīdz atrast pazudušus mājdzīvniekus, risina sastrēgumu problēmu vai atgādina, ka nepieciešams aplaistīt istabas augus. Esmu droša, ka ar nelielu palīdzību un IT pamatzināšanām bērni spēj radīt unikālus risinājumus. Šajā hakatonā mēs vēlamies radīt bērnos pārliecību un ticibu saviem spēkiem,” stāsta viena no Learn IT dibinātājām Elīna Ingelande.

    Hakatons norisināsies 31.augustā un 1.septembrī, no plkst. 9.00 – 15.00 Teikums kopstrādes telpās, G.Zemgala gatvē 78, Rīgā. Pieteikties iespējams līdz 30.augustam Learn IT mājas lapā: www.learnit.lv/hakatons

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma