Web Analytics
More
    Reklāma

    Desmit komandas sacentīsies pirmajā starptautiskajā hakatonā vilcienā Minska-Rīga

    Jaunākie raksti

    Nākamajā nedēļā, desmit komandas no Baltkrievijas un Latvijas sacentīsies pirmajā jaunuzņēmumu konkursā, kas norisināsies vilcienā – “Minsk-Riga Startup Train”. Unikālā hakatona koncepcija apvienos 40 dalībniekus no divām valstīm, galvenokārt IT speciālistus un nākotnes startup dibinātājus. Viņi darbosies jauktās komandās, lai izstrādātu startup idejas un cīnītos par uzvaru konkursā.

    Starptautiskā hakatona mērķis, kuru organizē Magnetic Latvia Startup un Imaguru Startup Hub Minsk ar TechChill un Startin.LV palīdzību, ir nostiprināt attiecības starp Baltkrievijas un Latvijas startup ekosistēmām. Konkursā piedalās 20 startup veidotāji no abām valstīm, kuriem būs iespēja attīstīt savas idejas, izmantojot ekspertu un mentoru palīdzību. Papildus tam, komandas gūs ieskatu startup ekosistēmās, piedāvātajās iespējās un iepazīs abu valstu kultūras. “Startup Train” sāksies ir 27. augusta vakarā un beigsies ar ideju prezentāciju 31. augustā, Rīgā. Visaizraujoša daļa gan komandām, gan mentoriem būs nakts darbošanās vilcienā Minska-Rīga, īpašajā hakatona vagonā. Latvijas startup ekosistēmas pārstāvji pirmo reizi piedalās šāda veida projektā, lai piesaistītu uzmanību startup videi un piedāvātajām iespējām Rīgā.

    Reklāma

    Dalībnieki jau ir iesnieguši idejas, pie kurām strādās “Minsk-Riga Startup Train” laikā. Pavisam kopā piedalās desmit komandas, katrā četri biedri, kuri pārstāv dažādus amatus – dizaineri un datu zinātnieki, IT un mārketinga speciālisti. Desmit “Startup Train” komandas: “TripShare”, kas strādās pie foto un video koplietošanas vietas; komanda “Finance Flow”, radot risinājumu, kas uzrādīs projektu, darbinieku un klientu rentabilitāti; komanda “Remuzio” izstrādās pakalpojumu, ar kura palīdzību varēs cīnīties pret ēnu ekonomiku mūzikas industrijā; komanda “PVN Compliance” izstrādāt PVN atbilstības platformu īpaši digitālajām kompānijām; komanda “MAZZY” piedāvās jaunus produktus jaunam IoT mākonim; “OpenBusiness”, piedāvās SaaS mazumtirgotājiem un bankām; komanda “ARrow” demonstrēs skiču aplikāciju, kas tālruņa ekrānā izveido prototipu, balstoties uz doto zīmējumu; komanda “Smart Snekarers” strādās ar blokķēdi, kas ļaus nopelnīt žetonus un vēlāk apmainīties pret dažādām precēm; komanda “MeetnGreetMe” uzlabos ceļojumu pieredzi, radot vietni, kurā satikt vietējos iedzīvotājus; komanda “Krāsu emocijas” plāno piešķirt emocijas mobilajām aplikācijām.

    Komandas konsultēs pieredzējuši mentori, palīdzot izstrādāt idejas, risināt problēmas un dalīties padomos, balstoties uz viņu plašajām zināšanām pārstāvētajās jomās. Latvijas mentoru delegācija: Artūrs Bernovskis, biznesa eņģelis un “PulseTip” valdes priekšsēdētājs, Andris Stabiņš, web dizaineris uzņēmumā “SQUALIO”, Andrejs Čirkovs, “Strix Studios” dibinātājs, Pēteris Marculāns, vadošais partneris akseleratorā “Overkill Ventures”, Egita Poļanska, Latvijas Startup asociācijas valdes priekšsēdētāja, programmas un partnerattiecību vadītāja akseleratorā “Startup Wise Guys”, Viesturs Sosārs, ”TechHub Riga” valdes loceklis, uzņēmējdarbības kursa direktors un lektors Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā, Zane Bojāre, komunikāciju un mārketinga guru, kas strādā ar jaunuzņēmumiem akseleratorā “Startup Wise Guys”, kā arī Olga Barretu-Gonsālvisa, Magnetic Latvia Startup jaunuzņēmumu eksperte.  Minskā pievienosies arī vairāki mentori no Baltkrievijas, kuri komandas konsultēt hakatona pirmajā posmā.

    “Minska-Rīga Startup Train” organizē Imaguru Minsk un Magnetic Latvia Startup, atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Startin.LV un TechChill. Plašāka informācija šeit: http://startuptrain.co/

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma