Web Analytics
More
    Reklāma

    Sentluisas universitāte katram studentam nodrošinās Amazon Echo Dot viedo skaļruni

    Jaunākie raksti

    Sentluisas universitāte ziņo, ka ir pirmā ASV, kas Amazon Alexa virtuālā asistenta darbināto Echo Dot skaļruni nodrošinās katram studentam viņa skolas un kopmītņu telpās. Augstākās izglītības iestāde ir iegādājusies 2300 šādas ierīces un Alexa for Business programmas ietvaros pielāgojusi tās savām vajadzībām.

    Studenti papildus ierastajiem Amazon Alexa labumiem saņems iespēju saņemt atbildes uz vairāk nekā 100 jautājumiem, kas tieši saistīti ar viņu izglītības iestādi un apmācību procesu. Piemēram, ierīces mācēs pastāstīt par studentu pilsētiņā notiekošajām aktivitātēm (koncertiem, vieslekcijām u.c. pasākumiem), skolas un ar to saistīto iestāžu darba laikiem un atrašanās vietu.

    Reklāma

    Tādējādi studenti varēs veltīt vairāk laika darbībām ar augstāku pievienoto vērtību un nebūs jātērē laiks uz vienkāršu informācijas meklēšanu, kas nepieciešam skolas ikdienā.

    Universitāte norāda, ka sistēma tiek pārvaldīta centralizēti, nesaglabās personīgo informāciju un visi lietošanas dati būs anonīmi. Citiem vārdiem sakot, no šī risinājuma nav jābaidās un privātums tiks nodrošināts. Ja studenti tomēr nevēlas šādu ierīci savā tuvumā, tie varēs to atslēgt no strāvas un neizmantot – šis nav obligāts un uzspiests pasākums.

    Protams, vietā ir jautājums par šāda risinājuma drošību, jo ir lasīts, ka urķi Alexa darbinātās ierīces pārņem savā varā un izmanto kā noklausīšanās ierīces. Iespēja noklausīties visu augstskolas studentu sarunas varētu būt gards kumoss.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    17.08.2018 13:38

    Kursa darbu meklēšanai sliņķiem tā bundža nez vai derēs.

    Juris
    18.08.2018 10:00

    “nebūs jātērē laiks uz vienkāršu informācijas meklēšanu, kas nepieciešam skolas ikdienā”
    Hmm, man vienīgajam liekas, ka cilvēki paliek stulbāki? :D Šādai informācijai jāatrodas universitātes mājaslapā viegli pieejamā vietā.

    Čiekurs
    18.08.2018 12:17
    Reply to  Juris

    Vo, vo, priekš kam gugli vispār vaig, ja ir viss mājaslapās tur pat atrodams. Priekš kam depo vajag norādes, ja tur pat plaukots viss atrodams, vienkārši ieej un atrodi uzreiz.
    “cilvēki paliek stulbāk?” Raksta cilvēks. Saldā (a)ironija.

    Reklāma