Web Analytics
More
    Reklāma

    Turpmāk WhatsApp datu uzglabāšana Google Drive būs bez maksas

    Jaunākie raksti

    Lai arī manā rīcībā nav statistikas datus, kas apliecinātu šo pieņēmumu, bet man šķiet, ka WhatsApp pie mums ir viens no populārākajiem, ja ne pats populārākais čata rīks. Tas tiek izmantots darba un privātajai saziņai un folklorā jau ir labi iegājušies stāsti par episkām WhatsApp dārziņu/skolu čata grupām.

    Tā kā WhatsApp čatos pievienojam arvien vairāk fotogrāfiju un video, kam laika gaitā var pieaugt (vismaz sentimentāla) vērtība, pozitīvi vērtējams fakts, ka čata vēsturi varam ērti saglabāt mākoņservisos, lai vēlāk nomainot ierīci, tiktu atpakaļ pie savām sarakstēm un tajām pievienotajiem failiem.

    Reklāma

    No 12. novembra uzglabājot WhatsApp čatu rezerves kopijas Google Drive servisā, izmantotais datu apjoms netiks uzskaitīts un tādējādi par to netiks prasīta samaksa. Google Drive bez maksas piedāvā 15 GB vietu un varēsim to braši aizpildīt ar fotogrāfijām un citiem saviem datiem nebaidoties no tā, ka nepietiks vietas mūsu WhatsApp čata datu rezerves kopijām. WhatsApp aicina līdz 12. novembrim manuāli aplikācijas iestatījumos (Čata sadaļā) veikt datu rezerves kopiju, lai netiktu pazaudēts nekas svarīgs.

    Piezīmēšu, ka šodien Google sāk piedāvāt jauno Google One servisu, kas ietver ne tikai vietu mākoņservisā, bet arī atbalstu un papildus labumus.

    Tāpat pavisam nesen esam rakstījuši, ka Facebook beidzot ir izplānojuši kā pelnīs naudu ar WhatsApp.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars B.
    16.08.2018 11:51

    Vai tad tagad prasa maksu? :D :D :D

    Kaspars B.
    16.08.2018 11:55
    Reply to  Kaspars B.

    + paskatījos sava google draiva datus.. no piejamiem 17GB aizņemti ~1,8gb no tiem ~1.1gb gmail…
    whatsapp atsevišķi netiek izdalīts un pat jāsāk šaubīties vai vispār ieskaitīts, jo whatsapp dublējums man ir 1,9GB… tātad, google draive izmantotajā vietā to jau tagad neieskaita..

    Kristaps Skutelis
    16.08.2018 11:56
    Reply to  Kaspars B.

    Jā, tagad WhatsApp bekapu vietu uzskaita kā parastus datus. Ja pārsniegsi 15 Gb atzīmi, būs Gūglei jāmaksā. No 12. novembra, savukārt, WhatsApp bekapu aizņemtā vieta neskaitīsies.

    Kaspars B.
    16.08.2018 12:01

    izlasi zemāk manis rakstīto.

    Kristaps Skutelis
    16.08.2018 21:34
    Reply to  Kaspars B.

    Labs jautājums, nezinu. Varbūt neuzrādās, bet uzskaitās. Citādāk no šī nesanāktu nekāda ziņa un WhatsApp to atsevišķi neizziņotu.

    ProxyFromDeep
    16.08.2018 13:14

    Populārākais . tad nav brīnums , ka man tas ir pusbanlistē :D

    Kristaps Skutelis
    16.08.2018 14:09

    Tikmēr nabaga WhatsApp līdzdibinātājam joprojām jāparādās Facebook birojā neskatoties uz to, ka ir prom no WhatsApp https://www.wsj.com/articles/whatsapp-co-founders-rest-and-vest-reward-from-facebook-450-million-1534330920?mod=djemwhatsnews

    Reklāma