Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp beidzot sāks pelnīt naudu

    Jaunākie raksti

    Pirms četriem gadiem Facebook par 22 miljardiem ASV dolāru iegādājās saziņas servisu WhatsApp un visu šo laiku tas ir bijis pieejams gandrīz par velti. Gandrīz, jo senos laikos noteiktos gadījumos par WhatsApp lietošanu bija nepilna dolāra abonēšanas gada maksa. Tomēr ir pienācis laiks pelnīt naudu arī šim 1.5 miljardus lietotāju milzim un WhatsApp skaidro kādos veidos to plāno darīt.

    Ļoti vienkāršoti runājot, WhatsApp plāno tirgot reklāmas un iekasēt naudu no uzņēmumiem, kas servisu izmanto, lai uzrunātu savus klientus.

    Reklāma

    Katru dienu WhatsApp servisā lietotāji viens otram nosūta ap 60 miljardiem paziņojumu, tomēr tikai ļoti maza daļa notiek starp uzņēmumiem un privātpersonām. To gan var skaidrot ar faktu, ka šis serviss nemaz nav būvēts saziņai ar uzņēmumiem. Tieši šajā virzienā notiek aktīvs darbs un jau drīzumā WhatsApp lietotāji varēs uzskatāmi redzēt, kuri uzņēmumi izmanto šo servisu. Savukārt uzņēmumi varēs izmantot WhatsApp, lai nosūtītu paziņojumus potenciālajiem klientiem. Protams, par maksu – katrs paziņojums maksās līdz pat 9 ASV dolāra centiem. Lietotājiem tiks piedāvāta iespēja atteikties no uzņēmumu paziņojumiem.

    Tāpat mēs varam sagaidīt reklāmas WhatsApp Status sadaļā. Tā ir tā daļa, kas nosperta no Instagram un sākotnēji Snapchat. Reklāmu pieteikšana notiks no Facebook reklāmu pārvaldības rīka.

    Tieši diskusijas par reklāmu iekļaušanu WhatsApp servisā ir bijušas pēdējais piliens servisa līdzdibinātāju Jana Kouma (Jan Koum) un Braiena Ektona (Brian Acton) pacietības kausos un viņi abi ir pametuši Facebook.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Banana
    03.08.2018 11:36

    Tā teikt vecvecais labais ‘google ads’ plāns-
    Bezmaksas versijā rāda reklāmas un whatsaps par reklāmu vietu saņem naudu no reklamētājiem
    Maksas versijā abonements maksā whatsapam ‘x summu’ lai reklāmas nerādītu.

    WIN=WIN shēma :D

    Kristaps Skutelis
    03.08.2018 11:41
    Reply to  Banana

    Īsti nē, WhatsApp gala lietotājam laikam paliks joprojām bezmaksas. Kuriem Google produktiem ir iespēja maksāt, lai neredzētu reklāmas?

    Youtuberis
    04.08.2018 01:21

    Šobrīd tāda iespēja ir Youtube! Par 15€ mēnesī nekādu reklāmu un vēl papildus bonusi!

    Kristaps Skutelis
    04.08.2018 09:23
    Reply to  Youtuberis

    Good point, biju par šiem piemirsis, jo, šķiet, ka Latvijā tas pakalpojums nav pieejams. Bet kopumā, manuprāt, Google pasaulē tas ir izņēmums nevis norma.

    Puika
    04.08.2018 13:20

    WhatsApp protams ir/ BIJA labs. Reklāmas gan tomēr negribu. Līdz ar to – Telegram ruļevajet pār (manu) pasauli!:)

    07.08.2018 06:27
    Reply to  Puika

    Gan arī Telegram reklāmas ieslēgs. Pāragri nesapriecājoes.

    Sanita
    04.09.2019 12:13

    Kā nopelnīt ?

    Reklāma