Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Komisija pārskatīs progresu vienoto telefonu lādētāju ieviešanas jomā

    Jaunākie raksti

    Par godīgu konkurenci Eiropas Savienībā atbildīgā komisāre Margrēte Vestagere ir paziņojusi, ka Eiropas Komisija plāno izvērtēt progresu vienoto telefonu lādētāju ieviešanas jomā.

    Jau 2009. gadā 14 uzņēmumi, tostarp Apple, Samsung, Huawei un Nokia, parakstīja saprašanās memorandu, kurā izteica nodomu mazināt telefonu lādētāju dažādību. Senos laikos teju katrs telefonu ražotājs uzskatīja par svētu pienākumu savām ierīcēm izstrādāt unikālus lādētājus, kas nebija savietojami ar citu ražotāju produktiem. Tāpēc bieži varējām dzirdēt: “Hei, vai kādam ir Nokia šaurais lādētājs?” un tamlīdzīgus jautājumus. Tas bija murgs arī no ekoloģiskā aspekta raugoties, jo katru gadu atkritumos tika izmesti lādētāji vairāk nekā 51 000 tonnu apmērā.

    Reklāma

    Šobrīd esam tikuši līdz tam, ka ir būtiski samazināts dažādo lādētāju tipu skaits, tomēr Eiropas vadība uzskata, ka situācija nav ideāla un vērtēs vai nevajadzētu kādam iespert pa pakaļu. Android ierīces lādējam ar divu veidu USB lādētājiem un Apple ietur paši savu unikālo Lightning ceļu. Vai nebūtu laiks visus pārnest uz USB Type-C ēru?

    No otras puses raugoties, ja Apple nebūtu brīva vaļa izstrādāt savu inovatīvo Lightning spraudni, varbūt mēs nebūtu nonākuši līdz ērtajam no abām pusēm spraužamajam USB Type-C spraudnim. Arī tas ir jāņem vērā par šo izpēti atbildīgajai Elžbetai Beņkovskai.

    Un ko tu domā par vienoto lādētāju standartu? Vajag vai nevajag? Ja vajag, tad ko? USB Type-C? Vai arī tas viss ir lieki un jāskatās nākotnē uz bezvadu uzlādi, ko sāk atbalstīt arvien vairāk ierīces?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artūrs
    07.08.2018 12:16

    Type-C ir laba lieta, bet šobrīd lietoju tikai nepilnu gadu. Grūti spriest par konektora (to kas telefonā iebūvēts) izturību. Gruži portā sakrājas diezgan bieži un ar dažām pārējām var novērot nekontaktu vai nestabilu darbību. Ierīces cenšos lietot ļoti uzmanīgi, bet pat tad šaubos ka telefonu pēc 2 gadu lietošanas būs iespējams uzlādēt ar lādētāju (un lādētāja ports mainās kopā ar pus telefonu, ieskaitot displeju utt, jo to vienkārši neviens serviss negarantē izjaukt vienā gabalā)

    xG
    07.08.2018 13:03
    Reply to  Artūrs

    2,5 gadi un telefons ar type-c vēl joprojām lādējas un nav nekādas problēmas.

    As
    07.08.2018 14:00

    Dzīvoju ar micro USB (Type B) jau ilgi, pēc Type C neprasās,lai gan tas varētu būt ērtāk,ka nav jāskatās puses. Godīgi sakot, viss,kas nācis pēc Nokia, ir agri vai vēlu sācis čakarēties, – pamatā dēļ vadu (ne)kvalitātes, tsk iphone OEM. Ligzdas man nebrūk,bet bērniem lightning gan čakarējas.

    Falks
    07.08.2018 15:01

    Es pie sava mobilā vadu spraužu ļoti reti, tad kad vajag ātro lādēšanu. Tā katru nakti bezvadu paliknis piedzen līdz 100% un bezvadu lādētājs ir arī mašīnā, tas palīdz uzturēt baterijas līmeni navigācijai. Bildes un video iet uzreiz uz mākoni, update nāk OTA. Manis pēc konektora var nebūt vispār :)

    LOOK
    07.08.2018 18:19

    Žēl ka Sony no saviem aparātiem noņēma magnētisko ātrās uzlādes pieslēgvietu. Joprojām lietoju Z3 tikai dēļ šīs ekstras – ātri lādējas un nekādu spraudņu kas var iziet no ierindas.

    digitalk
    07.08.2018 20:27
    Reply to  LOOK

    vai tad ķīnas magnētiskie vadi ir ar ko sliktāki?

    LOOK
    07.08.2018 20:58
    Reply to  digitalk

    Nezinu par kādiem vadiem Tu runā. Es domāju par ārējo magnētisko pieslēgvietu, lai nav jālādē caur mikro usb.comment image
    Un Z3 ir pēdējais modelis kuram tas ir.

    digitalk
    07.08.2018 21:02
    Reply to  LOOK

    https://youtu.be/Saxq1Yblv9w

    līdzīgus šiem. caurums aizbāzts, lai visādi sūdi nekrājas, nolauzt arī neko nevar.

    LOOK
    07.08.2018 21:24
    Reply to  digitalk

    Jā laba manta, bet daudziem tas neder, jo eksistē udens drošais vāciņš kuru nevar aizvērt ar šo puļķi, un tas galīgi nepārvērš parasto lādēšanu par ātro.

    Toms
    07.08.2018 21:27
    Reply to  LOOK

    Lādēšanas metode jau atkarīga no power brick, ne kabeļa – ja ir QuickCharge lādētājs, tad arī lādēsies kā vajag. LV i-veikalos ir pāris šāda tipa komplektiņi (kabelis ar Type-C, Lightning un micro magnētiņiem): Jāmeklē Libox LB0114 vai Gembird CC-USB2-AMLM31-1M.

    Lapsinieks
    08.08.2018 21:05
    Reply to  Toms

    starp citu – arī kabeļi mēdz būt dažādi. man bija superīgs plakans usb-c kabelis, kas lādēja P9, bet P20Pro lādēt negrib… Powerbrikiem dažādi spriegumi un sveika gauja.

    Edgars
    08.08.2018 18:26

    Type C hands down. Ātrāks, spējīgs panest lielākas jaudas, kā arī lielai tiesai ierīču ir C tipa.

    Niks
    08.08.2018 19:07

    Jāņem vērā, ka bez telefoniem ir vesela jūra viskautkādu ierīču, kas jālādē. Cerams, ka Mārdža uzmetīs aci arī tiem džungļiem.
    Tā ātrumā, kas man ir – bērniem “roboti”, lukturīši, ķiveres, velo “dators”

    Lapsinieks
    08.08.2018 21:03
    Reply to  Niks

    bārdas dzenamais aparāts…

    Reklāma