Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel tikai nākamā gada vidū uzsāks piedāvāt 10 nm procesorus

    Jaunākie raksti

    Jau šī gada sākumā Intel skaidri pateica, ka 10 nm procesoru ražošanas tehnoloģijas aizkavēsies vismaz līdz 2019. gada sākumam. Šobrīd precizēts, ka 10 nm procesoru masveida ražošana gaidāma tikai nākamā gada vidū, bet par šo paziņojumu nevajadzētu pārāk sapriecāties.

    Vienlaikus Intel paziņojis, ka vēl arvien 2019. gadā absolūts vairums procesoru tiks veidoti 14 nm procesoru ražošanas tehnoloģijā. Reālistiskākais 10 nm procesoru nonākšanas laiks pie pircējiem ir 2019. gada vēls rudens, un arī tad Intel 10 nm procesorus piedāvās tikai atsevišķiem procesoru modeļiem. Datu centriem paredzēti 10 nm procesori varētu sekot īsu laika sprīdi pēc tam, kad 10 nm procesori būs nonākuši galddatoros.

    Reklāma

    Ar ko tieši 10 nm tehnoloģijas procesors atšķiras no 14 nm procesora? 10 nm procesors būs vēsāks, tas tērēs mazāku enerģijas apjomu, kā arī procesorus var izveidot jaudīgākus. 2005. gada AMD Athlon 64 procesori tika veidoti 90 nm tehnoloģijā, tie bija ļoti karsti un attiecīgi arī nepopulāri. Intel Core 2 Duo 2007. gadā izmantoja 65 nm tehnoloģiju, Intel Haswell un Broadwell procesori veidoti 22 nm, aktuālie 8. paaudzes Intel Coffee Lake un  7. paaudzes Kaby Lake procesori tiek ražoti 14 nm tehnoloģijā.

    ARM “pusē” 10 nm procesori vairs nav nekāds retums – Snapdragon 845 procesors pieejams šī gada viedtālruņu flagmaņos. 7 nm procesori teorētiski pastāv, bet to ražošana nav optimizēta un ir ļoti dārga. Baumas norāda, ka 7 nm procesori gaidāmi viedtālruņos kaut kad šī gada nogalē vai 2019. gadā līdz ar Snapdragon 855 iznākšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma