Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony izziņo pasaulē pirmo 48 megapikseļu sensoru mobilajām ierīcēm

    Jaunākie raksti

    Sony 2015. gadā nodalīja savu attēlveidošanas sensoru biznesu, un dažu gadu laikā tas ir spējis dominēt šajā jomā. Sony ražo attēlveidošanas sensorus un tos pavadošās tehnoloģijas ne tikai paši sev, bet arī citiem ierīču ražotājiem, piemēram, Apple vai Huawei. Sony neplāno apstāties pie sasniegtā un iepriekšējā ceturksnī izpētes projektos ir ieguldījuši 9 miljardus ASV dolāru.

    Vakar Sony paziņoja par pasaulē pirmā 48 megapikseļu attēlveidošanas sensora izlaišanu mobilajām ierīcēm. Sony IMX586 ir 1/2″ (8 mm) izmēra sensors ar 0.8 mikrometru lieliem atsevišķiem pikseļiem. Lai sensors spētu uzņemt pieklājīgas kvalitātes attēlus arī slikta apgaismojuma apstākļos, tas spēj apvienot četrus blakus esošos pikseļus un apkopot to uztverto informāciju. Tas rezultējošo attēlu samazina līdz 12 megapikseļu izmēram, tomēr spēj uztvert krietni vairāk gaismas informācijas. Līdzīgi ar pikseļu informācijas apvienošanu nodarbojas arī citi ražotāji, piemēram, Huawei savu risinājumu sauc par “Pixel Fusion”.

    Reklāma

    No kreisās: 12 megapikseļu attēls un 48 megapikseļu attēls

    Tāpat jaunais Sony sensors ļaus nodrošināt 4K (4096 x 2160 pikseļu) video uzņemšanu ar 90 kadriem sekundē vai 1080p video uzņemšanu ar 240 kadriem sekundē.

    Sony paredz, ka jaunais sensors būs gatavs piegādēm jau šī gada septembrī un maksās mazliet virs 23 eiro. Jau pavisam drīz redzēsim, kurš telefons pirmais tiks pie šī sensora. Ja tas būs gaidāmais Sony flagmanis, tad jācer, ka Sony mācēs no sensora dabūt laukā maksimumu, jo pieredze rāda, ka nereti Sony radītie sensori labāk performē svešu ražotāju telefonos.

    AvotsSony
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    24.07.2018 11:20

    Nokia “Pure View” tehnoloģija atgriežas Sony sensoros! :)

    Reklāma