Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums – Android lietotnes, visticamāk, tevi neizspiego

    Jaunākie raksti

    Vairums viedtālruņu lietotāju savās ierīcēs tur nevajadzīgu apjomu ar lietotnēm nemaz nenojaušot, kādas pieejas lietotnēm ir piešķirtas. Tas ir bijis pamatā vairākām teorijām par lietotnēm, kas zogot datus vai noklausās apkārt notiekošo.

    Bostonas Northeastern universitātes pētnieki sadarbībā ar Kalifornijas Santa Barbara universitāti pētījumā atzinuši, ka absolūts vairums viedierīču lietotņu no Google Play, App China un Mi.com tevi neizspiego. Bet to vidū atrodas arī tādas, kurām spiegošana ir galvenais uzdevums.

    Reklāma

    Izpētītas 17 260 populārākās lietotnes, no tām dažas spējušas uzņemt fotogrāfijas un video bez lietotāja ziņas. Pētījumā atzīts, ka iOS lietotnes nerada risku, bet pāris Android lietotnes mēdz nopludināt lietotāja informāciju.

    Ēdiena piegādes lietotne GoPuff un beta testu platforma TestFairy it kā nopludina tavas fotogrāfijas, bet nav skaidrs, vai tas ir tīšs vai netīšs nodarījums. Vairumā gadījumu dažādas fotoapstrādes lietotnes izmanto mākoņdatus, par to nebrīdinot lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    05.07.2018 11:16

    Vēlies būt drošs – ir alternatīva – Chrome brouzera iespēja grāmatzīmi pievienot sākuma ekrānam. Tagad pat daudzi šo iespēju pārtaisa tā, lai verot savu iemīļoto grāmatzīmi, tā atvērtos pilnekrāna režīmā līdzīgi kā jau visas normālas aplikācijas un nevajag raustīties, ka tagad tiks nopludināta puse tavu datu.

    x
    05.07.2018 12:34

    visticamāk

    Reklāma