Web Analytics
More
    Reklāma

    LG palielina investīcijas robotikā

    Jaunākie raksti

    LG Electronics nesenās investīcijas ASV bāzētajā uzņēmumā Bossa Nova Robotics ir pirmās ārvalstu investīcijas robotikas uzņēmumā, ko veicis LG pēc pēdējos gados īstenotiem vairākiem darījumiem ar Dienvidkorejas jaunuzņēmumiem. Kopumā LG investīciju programmas pirmajos 12 mēnešos robotikas jaunuzņēmumos ieguldījis vairāk nekā 90 miljonus ASV dolāru.

    Bossa Nova Robotics ir pasaulē vadošs uzņēmums, kas mazumtirdzniecības nozarei nodrošina reāllaika datus par plauktos izvietotiem produktiem, lai palīdzētu efektīvāk pārvaldīt liela apjoma mazumtirdzniecības veikalus, automatizējot plauktos izvietoto produktu datu apkopošanu un analīzi. Pasaulē lielākais mazumtirgotājs Walmart jau kopš pagājušā gada vairākos savos veikalos testē Bossa Nova plauktu skenēšanas robotus.

    Reklāma

    Bossa Nova finansēšana tiek īstenota pēc LG investīcijām četros citos Dienvidkorejā bāzētos robotikas uzņēmumos – Acryl, SG ROBOTICS, Robotis un Robostar:

    • Acryl Inc., ko dibinājusi Korejas Zinātnes un Tehnoloģijas institūta (KAIST) akadēmiķu komanda, ir septiņus gadus veca kognitīvās datorikas kompānija, kas nodrošina integrētu mākslīgā intelekta platformu “Jonathan”. Tā spēj no teksta, runas un attēliem atpazīt cilvēku emocijas un nozīmi, balstoties uz liela apjoma datiem un padziļināto mācīšanos, lai realizētu reāllaika mākslīgo intelektu.
    • SG ROBOTICS ir jaunuzņēmums, kas izstrādā pārnēsājamus robotus, lai palīdzētu cilvēkiem ar mobilitātes problēmām, tostarp cilvēkiem ar paralīzi un neiromuskulāro slimību pacientiem. Uzņēmums dibināts 2017. gadā, lai nodrošinātu “Robots For Better Life” (“Robotus labākai dzīvei”), un šobrīd tas strādā pie tā, lai komercializētu bērniem paredzētus pārnēsājamus robotus. SG ROBOTICS radītais WalkON Suit pirmajā Cybathlon, kas norisinājās 2016. gadā, ieguva bronzas medaļu un bija pirmais lāpas nesējs 2018. gada Phjončhanas paralimpiskajās spēlēs.
    • Robots specializējas robotikas risinājumos un izglītojošos robotos. Uzņēmums saņēmis atzinību par tā patentētajiem viedajiem spēka pievadiem, kas izmantoti vairākos savstarpēji savienotos robotos, un tas ražo tādas ierīces kā kontrolieri un sensoru moduli programmēšanas programmatūru robotizēšanai.
    • Robostar ir rūpniecības robotu ražotājs. Uzņēmuma misija ir būt par “vienas pieturas” risinājuma nodrošinātāju kompānijām, kas darbojas mobilo ierīču, ekrānu, automobiļu un pusvadītāju ražošanas nozarēs.

    Šīs investīcijas papildina LG pūliņus tuvākajā nākotnē tirgū ielaist pakalpojumu robotus, lai tie kļūtu par uzņēmuma galveno izaugsmes veicinātāju. LG Dienvidkorejā kā izmēģinājumu jau izvietojis vairākus robotus, tā Guide Robot un Cleaning Robot palīdzējuši ceļotājiem Dienvidkorejas lielākajā lidostā Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu laikā. Šī gada sākumā CES izstādē LG prezentēja trīs jaunus CLOi koncepta robotus, kas īpaši radīti komerciālai izmantošanai tādās augstas noslogotības vietās kā viesnīcās un lielveikalos. LG CLOi roboti tiek izstrādāti paralēli ThinQ produktiem, kas ir LG mākslīgā intelekta zīmols plaša patēriņa elektronikas precēm un sadzīves tehnikai.

    “Robotika, kas ir mūsu ThinQ mākslīgā intelekta stratēģijas nozīmīga sastāvdaļa, LG nodrošina svarīgas nākotnes izaugsmes iespējas,” norāda LG Electronics globālo atvērto inovāciju nodaļas viceprezidents Kims Sanvuks (Kim Sungwook). “LG ir apņēmies paplašināt savas robotikas iespējas, veicot investīcijas inovatīvos partneros, kā arī aktīvus izpētes un izstrādes pūliņus uzņēmumā.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma