Web Analytics
More
    Reklāma

    Wi-Fi Alliance pabeidz WPA3 drošības standarta izstrādi

    Jaunākie raksti

    Wi-Fi bezvadu tīklu drošība piedzīvos pēdējās desmitgades lielāko lēcienu – Wi-Fi Alliance pabeigusi darbu pie WPA3 drošības standarta prasībām.

    WPA2 drošības standarts, ko izmantojam ikdienā, tika izziņots pirms vairāk nekā 10 gadiem. Atminos, ka ap to laiku iegādājos savu pirmo bezvadu maršrutētāju, kura jauda nebija pietiekama WPA2 darbināšanai – maršrutētāja Wi-Fi datu caurlaidība ar ieslēgtu WPA2 nokritās aptuveni trīs reizes.

    Reklāma

    WPA3 standarts vēl arvien piedāvās WPA3-Personal un WPA3-Enterprise iespējas. WPA3-Enterprise nodrošinās Simultaneous Authentication of Equals (SAE) protokolu, lai būtu grūtāk uzminēt paroli.

    WPA3 standarts arī piedāvās Easy Connect iespēju, kas paredzēta ierīcēm ar maziem ekrāniem vai Lietu Interneta ierīcēm vispār bez ekrāna. Wi-Fi Easy Connect strādās ar QR koda nolasīšanu, kas izvietots uz Lietu Interneta ierīces.

    Nav gan zināms, kad tieši WPA3 standarts nonāks tīkla ierīcēs. Vairāki ražotāji WPA3 standartu iekļaus savos produktos šogad, bet masveidā WPA3 standarts pie mums sāks nonākt nākamajā gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma