Web Analytics
More
    Reklāma

    Atklāts Latvijas jaunuzņēmumu akcelerācijas fonds Overkill Ventures

    Jaunākie raksti

    13. jūnijā, oficiāli tika atklāts Latvijas akcelerācijas fonds Overkill Ventures, kas sadarbībā ar stratēģiskajiem partneriem, uzņēmumu Lattelecom un Skandināvijā vadošo akceleratoru Accelerace, trīs gadu laikā plāno veikt pirmssēklas investīcijas 50 jaunuzņēmumos un nākamās stadijas jeb sēklas investīcijas 10-15 jaunuzņēmumos gan no Latvijas, gan no citām Baltijas un Centrāleiropas valstīm. Par Overkill Ventures darbības vietu kļūs fonda vajadzībām pielāgotas telpas Lattelecom birojā Rīgā.

    “Visā pasaulē rodas jaunas biznesa idejas un biznesa modeļi, un jau no pirmsākumiem esam uzskatījuši par nozīmīgu iesaistīties Latvijas start-up ekosistēmas attīstībā, gan izveidojot pirmo B2B akseleratoru Latvijā, gan atbalstot inovāciju projektus ar kopīgu mērķi – veicināt augstas pievienotās vērtības risinājumu izstrādi un Latvijas konkurētspēju starptautiskā mērogā. Esam priecīgi ieguldīt savu pieredzi un zināšanas partnerībā ar Overkill Ventures un jauno uzņēmēju attīstībā,” uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

    Reklāma

    “2017. gadā jaunuzņēmumi no centrālās un Austrumeiropas reģiona piesaistīja finansējumu 1.32 miljardu eiro vērtībā. Tas neapšaubāmi ir reģions, kurā paredzam aktīvu attīstību un izaugsmi jau tuvākajos gados. Turklāt Rīga jaunuzņēmumiem var piedāvāt aktīvu start-up ekosistēmu, kvalitatīvu un patīkamu vidi, lielisku ģeogrāfisko lokāciju, salīdzinoši zemākas darbaspēka izmaksas un nodokļu atvieglojumus, kas padara to par pievilcīgu vietu starptautisku jaunuzņēmumu izveidei un attīstībai tieši šeit,”  stāsta Pēteris Marculāns, Overkill Ventures partneris.

    Fonda atklāšanā piedalījās Overkill Venture svadītājs Pēteris Marculāns, Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, ALTUM valdes loceklis Reinis Bērziņš un pārstāvji no Ekonomikas ministrijas, kā arī Latvijas jaunuzņēmumu vides un nevalstiskajām organizācijām. Pasākumā dalībnieki iepazinās ar jaunām, modernām un īpaši fondam pielāgotām telpām, ko savā biroja ēkā fondam nodrošina Lattelecom. Tajā turpmāk strādās jaunuzņēmumi – programmas dalībnieki.

    Trīs gadu laikā fonds plāno ieguldīt pirmssēklas investīcijas 50 jaunuzņēmumos, katram no tiem saņemot 40 tūkstošu eiro lielu finansējumu. Paredzams, ka aptuveni 80% no tiem būs ārvalstu jaunuzņēmumi. Aptuveni 10-15 uzņēmumos Overkill Ventures veiks nākamās stadijas jeb sēklas investīcijas apjomā līdz 250 tūkstošiem eiro.

    Pirmā akcelerācijas programma tiks uzsākta jau augustā, bet šobrīd notiek intensīvs atlases process. Interese ir ļoti liela, un pašlaik dalību pieteikuši jau vairāki simti jaunuzņēmumu. Fonda prioritārais investīciju virziens būs viedā darba vieta. Fonds investēs jaunu tehnoloģiju, piemēram, mākslīgā intelekta un mašīnmācīšanās, lietu interneta, blokķēdes, paplašinātās un virtuālās realitātes, kā arī citos risinājumos, kas palīdzēs veicināt darba un biznesa efektivitāti dažādās darba vidēs un industrijās.

    Akcelerācijas programmā jaunuzņēmumus konsultēs pieredzējuši uzņēmēji, investori un industrijas eksperti un ar tiem strādās fonda mentoru komanda, palīdzot ar biznesa attīstību un investoru piesaisti. Papildu pienesumu nodrošinās fonda stratēģiskie partneri – Lattelecom un Accelerace, kā arī plašs mentoru loks no Eiropas un ASV.

    Jaunuzņēmumu komandas var pieteikties programmai šeit: overkill.vc/apply.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma