Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izstrādā ētikas standartus mākslīgā intelekta izmantošanai

    Jaunākie raksti

    Google ir reaģējusi uz pēdējo nedēļu laikā izskanējušajiem apvainojumiem sadarbībā ar militāristiem. Tiek uzskatīts, ka Google sadarbojas ar ASV militārajiem spēkiem, piedāvājot tiem palīdzību mākslīgā intelekta izmantošanā dažādos ieročos un lidaparātos.

    Kā atbildi apvainojumiem, Google izstrādājusi pati savas vadlīnijas mākslīgā intelekta pielietošanā:

    Reklāma

    • tam ir jākalpo sabiedrībai;
    • jāizvairās no nevienlīdzības radīšanas;
    • mākslīgais intelekts jāveido drošs;
    • mākslīgais intelekts ir pakļauts cilvēka kontrolei;
    • tas iekļauj visus privātuma principus;
    • atbilst zinātniskās ekselences augstākajiem standartiem.

    Jāsaprot, ka Google turpinās sadarbību ar valstu valdībām, lai piedāvātu mākslīgā intelekta un mašīnmācīšanās iespējas kiberdrošībā, veselības aprūpē un arī militāriem mērķiem. Jo tālāk attīstīsies mākslīgā intelekta un mašīnmācīšanās iespējas, jo ciešāk cilvēkiem to nāksies pieskatīt. Google uzsver, ka vadlīnijas laika gaitā nāksies koriģēt un paplašināt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GundarsBarons
    12.06.2018 16:05

    7. punkts – mākslīgais intelekts jāveido bez gļukiem.
    8. punkts – no nosaukuma jāizņem vārds “intelekts”

    Lapsinieks
    12.06.2018 16:12
    Reply to  GundarsBarons

    9. punkts – mākslīgais intelekts ir lielo korporāciju īpašums.

    GundarsBarons
    12.06.2018 16:33

    Patiesībā jau tas viss ir jokaini. Tāda spēlēšanās visu laiku. Druksu palaiž to velnu laukā, tad atkal ķer rokā un mēģina bāzt atpakaļ krātiņā. Tā kā gribās, lai kāda mašīna būtu pietiekami gudra, lai reāli tev palīdzētu plašā spektrā, bet atkal tā kā bail, lai neplaiek pārāk gudra un neizdomā, ka nafig man tam bioloģiskajam subjektam kaut ko palīdzēt, dzīvošu ka es savam priekam. Tā kā jāpakļauj kontrolei, kas ietver arī mašīnas pašattīstību, bet tā kā arī jāļauj pašmācīties, lai paliek gudrāka. Jo ko līdz iekārta, kura spēj tikai to, ko liek. Tādas tak pa pilnam jau pasaulē. Izgudro kādu jaunu funkciju un uzreiz apaudzē ar priekšrakstiem, noteikumiem, reglamentiem, ierobežojumiem, jo ja funkcija sāks darboties pilnīgi pa savam, neviens, pilnīgi neviens nevarēs dot 100% garantiju, ka tā darbosies cilvēka izpratnē droši un labvēlīgi. Intelekta pamattēze ir spēt patstāvīgi pieņem lēmumus. Šeit to principā nevar atļaut drošības dēļ. Tieši tāpēc es nepiekrītu, ka tas ir intelekts.

    Reklāma