Web Analytics
More
    Reklāma

    Privātuma aizstāvji – sejas atpazīšana 90% gadījumu nestrādā

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijas privātuma aizstāvji uzskata, ka automātiskā sejas atpazīšana publiskās vietās dod vismaz 90% kļūdainus ziņojumus par atpazītām sejām. Privātuma aizstāvji uzskata, ka slēpta cilvēku automātiska atpazīšana pašā pamatā ir nepareiza, tā ir pretrunā ar cilvēktiesībām un ierobežo izpausmes brīvību.

    Velsas policija atzinusi, ka maijā veiktajos sejas atpazīšanas mēģinājumos pirms futbola spēles automātiskā sejas atpazīšanas sistēma it kā atpazina vairākus tūkstošus futbola fanu par zināmiem noziedzniekiem. Vismaz 92% gadījumu atpazīšana bija kļūdījusies. Ja automātiskā sejas atpazīšana ir iezīmējusi cilvēku, viņam nākas policijai pierādīt savu identitāti, kas ir pretrunā ar cilvēktiesībām.

    Reklāma

    Policija uzskata, ka arī no 2400 viltus pozitīviem atpazīšanas sistēmas ziņojumiem veiktie 15 aresti ir ieguvums. Tomēr policija turpina uzkrāt arī pārējo iedzīvotāju iegūtos fotoattēlus, jo to dzēšana no sistēmas esot pārāk dārga. Privātuma aizstāvji nav mierā arī ar šādu policijas skaidrojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    17.05.2018 13:02
    Skābene
    18.05.2018 08:42

    Čekistiem bija līdzīga sistēma, tik lētāka! Ņem uz ielas ciet visus pēc kārtas un prasa pasi, salīdzina vai nav meklēšanā. Ja kaut ko atrod, vai arī aizturētais nevar kaut ko paskaidrot, – čokā iekšā!

    Lapsinieks
    22.05.2018 09:21
    Reply to  Skābene

    Kad tā bija? Esi to piedzīvojis?

    Reklāma