Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ZenFone 5 pieejams arī Latvijā

    Jaunākie raksti

    Februārī tehnoloģiju kompānija ASUS izziņoja savu jaunāko flagmani ZenFone 5 ar 6.2 collu korpusu, un jaunākās paaudzes kameru. Tas ir pirmais ZenFone modelis, kurā izmantotas mākslīgā intelekta (AI) sniegtās iespējas. Šobrīd viedtālrunis pieejams arī Latvijā.

    ZenFone 5 darbina Qualcomm Snapdragon 636 mobilā platforma ar responsīviem, energoefektīviem AI risinājumiem. Vienā no kamerām iestrādāts Sony®IMX363 sensors, savukārt otra kamera aprīkota ar 120 grādu platleņķa lēcu. Viedtālruņu kamerās izmantotas arī AI tehnoloģijas, tai skaitā mākslīgā intelekta ainu noteikšana, reāllaika portretu efekti un AI foto mācīšanās. ZenFone 5 mērķis ir ļaut lietotājam koncentrēties uz fotogrāfiju objektu nevis kameru.

    Reklāma

    ZenFone 5 viedtālrunis aprīkots ar 6.2 collu displeju. Parocīgais slīpo malu stikla korpuss rada maza un kompakta 5.5 collu viedtālruņa sajūtu, kamēr lielais ekrāns lietotājam ļauj saskatīt vairāk.

    ASUS paziņojuši, ka ZenFone 5 DxOMark testā sasnieguši kopumā vidēji 90 punktus ar 93 punktu sniegumu tieši fotogrāfiju testos. Apskatā minēts, ka ZenFone 5 ar viedtālrunī iekļautajiem risinājumiem – AI ainavu noteikšana, gaismas jutība, nakts HDR režīms, dubultā kamera, kas rada izpludināta fona efektu un platleņķa lēcu, kā arī attēlu stabilizatoru, rada flagmaņa priekšstatu vidēju viedtālruņu cenu grupā.

    Inteliģentā kamera

    ZenFone 5 duālā kamera aprīkota ar Sony® IMX363 fotogrāfiju sensoru, 1.4 µm pikseļu un f/1.8 platleņķa aparatūras sešu elementu lēcu, kas uzņem 5x gaišākus un skaidrākus fotoattēlus slikta apgaismojuma apstākļos, kā arī nodrošina nakts HDR bildes. 120 grādu platleņķa sekundārā kamera aptver divas reizes plašāku lauku – tas palīdz tvert ekspansīvus dabasskatus, dabiskākus grupas foto un padara fotogrāfiju uzņemšanu vienkāršāku šaurās telpās.

    • AI ainavu noteikšana: ZenFone 5 izmanto AI sniegtās iespējas, lai analizētu objektu un saskaņotu to ar vienu no 16 skatu iespējām, attiecīgi optimizējot kameras uzstādījumus, lai fotogrāfiju kvalitāte būtu vienādi augsta gan saulrietiem, gan mājas mīluļu fotogrāfijām. ZenFone 5 izmanto arī lielo datu analīzi, uzlabojot ainavu noteikšanas AI algoritmu, pastāvīgi attīstot kameras iespējas.
    • AI foto mācīšanās: AI foto mācīšanās ļauj lietotājiem apmācīt ZenFone 5, kāds foto izskats lietotājam patīk vislabāk. Tas vēlāk pielāgo kameras uzstādījumus turpmākiem fotouzņēmumiem.
    • Reāllaika portrets: ZenFone 5 ļauj uzņemt profesionālas tuvplāna fotogrāfijas ar cilvēkiem vai objektiem. AI tehnoloģijas nodrošina, lai galvenais objekts vienmēr ir fokusēts, kamēr fons ir viegli izpludināts, izmantojot bokehefektu. Reāllaika portrets vienlaikus izmanto abas kameras, ļaujot izcelt objektu, vienlaikus piešķirot fotogrāfijai lauka dziļumu.
    • Foto uzlabošana: AI attēlu uzlabošana nolasa 365 sejas punktus un izmanto personalizētu fotogrāfiju uzlabošanu, analizējot divus miljonus iespējamus uzlabojumus. Šī funkcija strādā arī uzņemot reāllaika video.
    • Profesionālais režīms: ZenFone 5 aprīkots arī ar profesionālu fotogrāfiju uzņemšanas režīmu, kas dot pilnu kontroli kameras uzstādījumiem, tai skaitā baltā balanss, ekspozīcija, ISO, slēdža ātrums no 1/10000 līdz 32 sekundēm. Atbalstot RAW fotogrāfiju uzņemšanu, ZenFone 5 piemērots arī cilvēkiem, kas izmanto fotogrāfiju pēcapstrādes programmas.

    Inteliģentā veikstspēja

    ZenFone 5 darbina spējīgā Qualcomm Snapdragon 636 mobilā platforma, advancēts 14µm 64-bit astoņkodolu sistēmas čips (SoC) ar līdz 6GB RAM ietilpību, kas palielina procesora veiktspēju par 40% . Par 10% uzlabota arī grafiskā veiktspēja, salīdzinot ar 630 mobilo platformu, tai pat laikā nezaudējot baterijas darbības laiku.

    Viedtālrunī iekļauts pilns AI snieguma uzlabošanas komplekts, ko nodrošina Snapdragon 636 mobilā platforma. Piemēram, papildu jaudai ZenFone 5 izmanto AI Boost, lai optimizētu spēļu un citu programmu darbību. Viedtālrunis aprīkots arī ar 0.06mm-slim oglekļa dzesēšanas spilventiņiem.

    Viedtālrunim ir 3300 mAh baterija ar ASUS BoostMaster ātrās uzlādes tehnoloģiju. ZenFone 5 viedtālrunī pirmo reizi iebūvēta arī AI uzlādes tehnoloģija, uzlabojot baterijas dzīves ilgumu un nodrošinot papildu viedtālruņa aizsardzību. AI uzlāde dinamiski pielāgojas viedtālruņa lietošanai uzlādes laikā, palēninot baterijas novecošanas procesu.

    ZenFone 5 atbalsta duālās 4G LTE SIM kartes ar duālām VoLTE (DSDV) iespējām. Tas ļauj abām SIM kartēm atrasties aktīvā gaidīšanas režīmā, kā arī uzlabo HD balss zvanus 4G LTE tīklā.

    Pilnekrāna displejs

    Izmantojot slīpas malas, 6.2 collu ZenFone 5 šķiet tikpat liels, kā standarta 5.5 collu viedtālruņi. Ergonomiskais dizains ļauj viedtālruņa lietotājiem redzēt vairāk, bet nav smagnējs un ērti ieguļ rokā. Viedtālruņa ekrāns atbalsta plašo DCI-P3 krāsu gammu, kas uzlabo piesātinājumu, producējot spilgtus attēlus.

    Uzlabota audio skaņa

    ZenFone 5 aprīkots ar diviem piecu magnētu stereo skaļruņiem, padarot skaņu dziļu, bagātu un ekspansīvu. To vēl vairāk uzlabo viedie pastiprinātāji, nodrošinot maksimālu skaļumu, aizsargājot skaļruņus no bojājumiem. Viedtālrunis atbalsta Hi-Res audio failus ar izlasi līdz 24-bit/192KHz. ZenFone 5 atbalsta arī DTS austiņas: X ™ 7.1 telpiskai skaņai.

    Cenas un pieejamība

    ASUS ZenFone 5 pieejams pie kompānijas partneriem visā Latvijā. Cena sākot no 399 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    11.06.2018 10:33

    Apskats būs?

    Kristaps Skutelis
    11.06.2018 11:19
    Reply to  Jānis

    Tu gribētu lasīt apskatu par šo telefonu? Ja, jā, tad varam mēģināt nomedīt.

    madarasaule
    11.06.2018 11:37

    Ja vien šis nonāks līdz operātoriem – tas nedaudz atsvaidzinātu patreiz esošo Samsung un Huawei dominanci un apskats pat būtu ļoti vēlams!

    Rafficon G
    04.07.2018 09:57

    Es nopietni apsveru šo telefonu iegādāties, otrs variants ir Xiaomi Mi Mix 2. Abiem šobrīd cena vienāda, kurš ir labāks Jūsuprāt?

    Reklāma